40    5    0  

xComfort CDAU-01/04-E Dimmeaktuator reagerer ikke

 4     0
Hei

For en liten stund siden la jeg til en ny dimmeaktuator i anlegget mitt, CDAU-01/04-E. Etter et par dager slutten den å reagere på kommando, både fra trykknapp og Sensio. Slo av og på sikringen og da virket den igjen. Har holdt på slik en god stund, men denne uken bestemte jeg meg for å bytte den ut (reklamasjon), da jeg antok at det var aktuatoren som var problemet. 2 timer etter at jeg byttet den var problemet tilbake igjen. Aktuatoren reagerer heller ikke når jeg trykker på PROG. Jeg har konfigurert flere ti-talls aktuatorer, men aldri opplevd dette problemet. Aktuatoren styrer en elektronisk trafo til 3 12V 20W halogenspott. Mottakskvalitet fra trykknapp til aktuator er 100%.xComfort CDAU-01/04-E Dimmeaktuator reagerer ikke - 1.png - GdragevxComfort CDAU-01/04-E Dimmeaktuator reagerer ikke - 2.png - GdragevxComfort CDAU-01/04-E Dimmeaktuator reagerer ikke - 3.png - GdragevxComfort CDAU-01/04-E Dimmeaktuator reagerer ikke - 4.png - Gdragev

Dette skulle jo være grei skuring, men noe er jo åpenbart feil. 
Gode råd mottas med åpne armer. Kjør debatt!
xComfort CDAU-01/04-E Dimmeaktuator reagerer ikke - 2.png - Gdragev
Signatur

   #1
 39     0
Høres mest ut som aktuatoren ikke liker transformatoren og slår ut vernet i aktuatoren som du resetter ved å ta av og på strømmen.

Det kan også være så enkelt som en 12v pære som synger på siste verset og gir støtstrøm som slår aktuatoren ut av drift.

  (trådstarter)
   #2
 4     0
Interessant svar der Makaroni. Trafobiten kan jeg relatere meg til, men støtstrøm fra pæra forstod jeg ikke noe av. Kan du forklare?
Signatur
   #3
 39     0
Når 12v halogenpærer ryker så hender det at de lager store transienter/ kortslutninger som ofte er grunn til at sikringen slår ut i dimmere. En nesten ødelagt pære kan lyse og ikke lyse alt etter vibrasjoner.

Er en 12v halogenpære defekt kan du til å med dunke i den og få den til å lyse opptil en uke til.
  (trådstarter)
   #4
 4     0
Takk for svar Makaroni.

Byttet til Namron LED (230V) i går. Uten å selge skinnet osv, ser det ut til at det funker nå.
Signatur
  (trådstarter)
   #5
 4     0
Men i dag låste den seg igjen..... Anyone?
Signatur