15 376    24    7  

Z-wave for Yale, vil den virke med doorman??

 111     Oslo     0
Det har jo eksistert en z-wave modul for Yale doorman lenge, men på amerikansk z-wave frekvens.

Låsen er bra, jeg har brukt den et års tid (med verisure modulen). Men den burde selvsagt også kunne være/gjøres z-wave kompatibel for ikke å være låst inne hos verisure.

I England fant jeg nå en modul som ser kliss lik ut rent fysisk, med riktig antall tilkoblings-pinner på riktig sted i modulen. OG den er på EU-frekvens for z-wave, som alt øvrig utstyr her i huset.

Selges her:
http://www.yalestore.co.uk/locks/smartlocks/keyfree-module-zwave-compatible.html

Noen som har noen (kvalifiserte) meninger rundt om den vil virke eller ikke i doorman? Jeg har nesten lyst til å rett og slett bestille den og prøve, men det er jo alltid lurt å sjekke om noen andre evt har prøvd og feilet først Smile

Modulen er laget for en lås som selges i England, og som ser litt annerledes ut enn doorman. Men samtidig ville det nesten overraske meg om Yale bruker tid/penger/utvikling på å lage en helt annen standard for moduler til en ganske lignende lås kun for å hindre at modulene skal kunne brukes om hverandre?
Z-wave for Yale, vil den virke med doorman?? - zwave.JPG - tee999

HSt
   #1
 26 509     Lillestrøm kommune     1
Du kan ha låsen registrert via Verisure selv uten å ha abonnement hos dem. Det følger visst med når du kjøper den elektroniske modulen. Ellers mener at modulen du ønsker skal komme som orginaldel.
  (trådstarter)
   #2
 111     Oslo     2
Du kan ha låsen registrert via Verisure selv uten å ha abonnement hos dem. Det følger visst med når du kjøper den elektroniske modulen. Ellers mener at modulen du ønsker skal komme som orginaldel.


Ja, og det fungerer utmerket via Verisure.

Poenget mitt er å ta bort modulen (det er bare plass til èn modul i låsen) som integrerer låsen mot Verisure og istedet integrere med mitt eget smarthus via z-wave.
elc
   #3
 1     0
Har kjøpt ovennevnte modul fra England.
Får ikke satt modulen i z-wave inkluderingsmodus.
Menyvalgene til Doorman har bare støtte for registrering av kodebrikke og fjernkontroll, så det virker som at det stopper der. Låsen har rett og slett ikke støtte for modulen.
HSt
   #5
 26 509     Lillestrøm kommune     0
Doorman leverandør har sagt at denne modulen skal komme men at det var "noe" igjen før den var klar.
   #6
 11     Bergen     0
*dump* - Noe nytt rundt Yale Doorman Z-Wave modul? (jeg vil også ta bort med Verisure-modulen).
Det må vel komme en " Compatible with Apple HomeKit technology" - lås på det norske markedet snart også Wink

Ref: Apple HomeKit
Ref:
   #7
 11     Bergen     0
Prøver meg igjen; Noe nytt rundt Yale Doorman og Z-Wave modul som kan brukes her på berget?
Om det ikke skjer noe snart så bytter jeg lås.
- Noen som kan anbefale en til Z-Wave SmartHome ?

   #8
 5 513     1
Jeg bruker IDlock. Godt fornøyd med selve låsen, men z-wavemodulen er litt underutviklet. De har inngått et samarbeid med FutureHome, og mulig FH-brukere får litt mer ut av den enn oss andre. Jeg bruker Homeseer. Låsene (jeg har to) melder fra om låst/ikke-låst, og man kan låse/låse opp døren via z-wave.

Det skal i teorien være mulig å endre brukerkode osv også, uten at jeg har fått det til. IDlock har minst to massive svakheter: Den tillater kun 1 brukerkode + 1 servicekode og registrering av RFID-tags litt krøkkete. Man må registrere alle på en gang. Så dersom man f.eks. mister en tag, må man slette alle, samle sammen alle tags man har tenkt å ha registrert på låsen, og så registrere alle på nytt bortsett fra den man da har mistet. Det er på grensen til å være latterlig...

Sett bort fra alt det - selve låsen er meget bra. Robust, ser bra ut, grei å installere. Virker driftsikre - jeg har brukt mine i snart 1 år uten problemer.
   #10
 8     0
Angående ryktene om zigbee modul for Yale doorman så burde vel følgende kunne hjelpe til med å holde ryktene i gang på hva hvertfall noe av hva som kan komme?

https://onesti.zendesk.com/hc/en-us/articles/115001428045-Yale-Doorman
https://safe4.com/concept/our-gateway/

Noen som har en formening om hvordan det evt. blir å integrere yale doorman mot smarthus med denne løsningen vs. f.eks den eksisterende Verisure løsningen? Har 2stk. yale doorman i huset og sitter litt på gjerdet på innkjøp av smarthus-sentral + moduler.