44 269    37    2  

Front rider / plentraktor med snøfreser

 171     Nord Norge     0
Hei godtfolk

Noen her som har erfaring med hagertraktor utstyrt med fres ? Er dette brukende , eller blir det bare morofaktor ?
Det er vel i hovedsak leddstyrt frontrider som er egnet.

Tenker at hydrostat, sperre, 4wd, 4 x kjetting og 2 trinns frontmontert er et minimum for at dette skal fungere ? ?
Event hvilke merker / modeller ?
Tanken er jo 2 i 1 maskin ( vinter og sommer )

Håper noen har erfaring .

Har hatt liten Iseki med tokvam v fres, amerikanerfreser og kvalitetsfres, men er på stadig leting etter noe "bedre".
-Isekien hadde usynk gir ( også på kraftuttaket ) så det ble for mye for "kjærringa" Smile he he .. ellers helt genial.
-amerikanerfresene blir bare for lek og hobby, ikke for nytte. ( mener nå jeg )
-kvalitetsfresen var fantastisk, men det tar jo for lang tid uansett bredde og styrke. pga gårdsplassen/veiens størrelse.

   #1
 122     Telemark     0
Har ikke erfaring med hagetraktor, og er vel litt skeptisk til det ettersom du skriver gårdsplass og vei. Men jeg bruker ATV og skjær. Har ikke prøvd snøfreser på ATVen siden vi har begrenset areal og frese, så det lille som må freses tar hondaen seg av. Men normalt bruker jeg ATVen og skyver snøen. Jeg har en yamaha grizzly 550. Bruker grove traktordekk, som er glatte som fy på vinteren. Men jeg bruker skrupigg av typen "best grip 1300", og det funker gull. Mye bedre enn kjetting styret.
   #3
 270     Eidsvoll     0
Det er bare dyrt leketøy. Ett av problemene er snødriv som legger seg inn på reimskivene til drift av fresen. Det blir is og heller dårlig friksjon. En annen ting er at når du bruker frontmontert fres så gjør lengden at når du svinger så dytter du snøen til siden. Bruk heller de 20-30K på en real normal snøfreser du går bak!  Smile
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 171     Nord Norge     1

Det er bare dyrt leketøy. Ett av problemene er snødriv som legger seg inn på reimskivene til drift av fresen. Det blir is og heller dårlig friksjon. En annen ting er at når du bruker frontmontert fres så gjør lengden at når du svinger så dytter du snøen til siden. Bruk heller de 20-30K på en real normal snøfreser du går bak!  :)

Takk for at du deler din erfaring, skjønner problemstillingen med leddstyrt/frontmontert.
Har hatt kvalitetsfres til over 30, som sagt i "spørsmålet", for tidkrevende. Hjelper selv ikke om man kjøper H. 1590 eller Y.1650 i 100k klassen, tar fortsatt for lang tid.
20 min med kompakttraktor mot 1 tim med "gå bak fres" . Men kompaktraktor med hydrost.,vendegir el. cvt kasse blir dyrere enn å ha 5 håndtverkere til å spise vekk snøen :)  Derfor jeg forhører meg om plentraktor/rider med fres fungerer.
Har desverre ikke mulighet å bruke redskap med skjær her.
Brøytetjenesten i området er så ustabil at jeg må besørge dette selv om jeg vil ha snøen vekk .
   #5
 270     Eidsvoll     0
Det er iallefall ikke mer effektivt enn en skikkelig "gåbak-freser". Det er jo ca samme bredden på de, og med en liten motor på kanskje 18hk som skal drive både hydrostat på en maskin som veier 150kg + pilot på 90kg + freser på 30kg så kan du tenke deg hvor lat den blir.....  :)  Fordelen er at du slipper å gå.

Se link: http://reinhardt.no/no/bruktmarked/traktorer/  + en Tokvam fres på 150cm koster vel kanskje 30K.....
Signatur
   #6
 2 702     Vestlandet     0
Finnes det ikke freser med egen motor, som kan motneres på frontrider?

  (trådstarter)
   #8
 171     Nord Norge     0

Det er bare dyrt leketøy. Ett av problemene er snødriv som legger seg inn på reimskivene til drift av fresen. Det blir is og heller dårlig friksjon. En annen ting er at når du bruker frontmontert fres så gjør lengden at når du svinger så dytter du snøen til siden. Bruk heller de 20-30K på en real normal snøfreser du går bak!  :)

Har fått endel info om slikt utstyr fra forhandlerne nå. Virker som det menes at det er leddstyrt som er best egnet, samt at Stiga er stor på slikt utstyr. Skal man ha 2 trinns fres bør man opp på pro utgavene av stiga. Noen litt eldre modeller er dårlig egnet. Snapper traktor modeller med 4wd selges fra veil ca 54 + fres. 
   #9
 270     Eidsvoll     0
Som småbruker, tidligere maskinselger og generelt "maskinhore" er jeg fortsatt ikke overbevist selv om forhandlere gjerne vil selge det..  :)  For min del er det mekanisk overføring av kraft via aksel som er tingen når vi snakker om fuktighet, is eller snø.

Når det gjelder 1 eller 2-trinns fres så er det jo bare tull med 1-trinns. Der vil du ikke klare å fjerne annet enn fullstendig tørr snø i 20 minus. Med en 2-trinns vil det være større mulighet for å fjerne blaut elendighet også, men da kommer problemet med momentet via en reim.

Det jeg derimot har testet og blitt overrasket av er skjær på en sånn liten tass med 4wd og kjettinger.... Det har selvfølgelig store begrensninger også, men var merkelig nok effektiv redskap. (Jeg er vant til 100hk traktor med 2-trinns fres og laster)
Signatur
   #10
 122     Telemark     1
Har du så mye å brøyte at det tar en time med selv en SVÆÆR honda freser så ville jeg absolutt brukt traktor eller ATV.

Begge deler er vel omtrent like dyrt, så det gjelder å finne ut hva man ønsker.

Om for å si det slik: hadde jeg valgt ATV (noe jeg muligens hadde gjort), så hadde jeg nok ikke kjøpt en freser med 13HK motor heller. Men 23 eller høyere.