47 440    79    6  

Helt ny kinafres, eller brukt Ariens?

 8 024     Bærum     1
Jeg er i ferd med å krype til snøfreserkorset...
Etter 3 år med måking av 150m2 gårdsplass pluss alt brøytebilen slenger i veikanten for å lage oppstillingsplass til henger og ekstra bil, trenger jeg litt måkehjelp. Ikke for at trimmen er dårlig, men for jeg heller vil bruke tiden til annen type trim..Gå på ski f.eks :)

Har ikke så mye å bruke på dette, men ser jo at man får en helt ny kinafres for 5-7 lapper. Samtidig ser jeg at for samme prisen kan man få en eldre Ariens, Canadian eller sågar Honda på finn.no

Er det mye bytting av slitedeler og skruing på eldre fresere? Hvordan er tilgangen til deler til eldre maskiner?

   #1
 23     0
Hvis du leser noen tråder, vil du se at Kina-fresere kan kreve litt tålmodighet og anlegg for "mekking". Har du imidlertid velutstyrt verktøykasse og pågangsmot  til å reparere når snøen laver ned i stedet for å bruke tiden til å frese, så er de kanskje verdt prisen. Noen mener at Kina-produserte Honda-kopier er fullverdige, men for naboen holdt denne teorien ca. 14 dager i fjor vinter.
Mitt tips er å kjøpe en nyere kvalitetsmaskin, 1-5 år gammel, som du kan se er tatt vare på og hvor eieren har vært opptatt av vedlikehold. Får du tak i en vedlikeholdt Honda til en grei pris har du antagelig en evighetsmaskin, og med deletilgang omtrent like lenge. Jeg provoserer sikkert noen Kina-fres-eiere nå, men jeg har altså forsøkt begge deler.
Lykke til med jakten!
  (trådstarter)
   #2
 8 024     Bærum     0
Takk for innspill.
Legger man nok penger på bordet får man en få år gammel Honda. Men fortsatt mere penger enn det er aktuelt å bruke :)

Kanskje jeg bare kjøper meg enda mere arbeid med å kjøpe en billig maskin. Den vanlige snøskuffen går ihvertfall ikke i stykker....  ;D
   #3
 62     0
Jeg kjøpte meg en ny Toro (7.26?) sist høst
Må si jeg var litt skeptisk da den har små hjul, men den krabbet lekende lett opp innkjørselen her som er ca 60 meter lang og bratt.
Lettstartet og hiver snø og sørpe akkurat dit jeg vil.
For 10 lapper så må jeg si dette er en kjempemaskin og absolutt verdt den lille ekstrakostnaden i forhold til kineserne.
Går du for hakket større, 8.26 så er det både mer effekt og større hjul. Fortsatt en del rimeligere enn en brukt nyere Honda
   #4
 420     1
Kjøpte meg en Ariens fra 80 tallet (tror jeg) ett par år siden (2000 kr). Måtte og krype til korset etter skuldrene begynte å klage, Sjekket at den startet og gikk når jeg kjøpte den. Når jeg tok den hjem så tok jeg ett generelt vedlikehold (bensintilførsel, forgasser, grease, tennplugg og diverse). Og for meg gjør den nytten, men ikke så fantastisk kastelengde dog. Men den starter på 1ste eller 2ndre forsøk hver gang.
Grunnen til at jeg kjøpte den istedenfor noe nytt billig noe, var rett og slett det at maskinen hadde fungert i 20 år. Og mekanikken tilsa at den kan sikkert vare 20 år til + billigere. Og deler til denne var det flust av på ebay, så om noe går i stykker så er det ikke så vanskeligt å få nytt.
  (trådstarter)
   #5
 8 024     Bærum     0
Andy - akkurat noe sånt jeg ville høre... ;D Høres forøvrig veldig bra ut at det er god tilgang på reservedeler på ebay.

Folk er veldig opptatt av kastelengde. Men er det ikke bare å kaste foran seg og heller dytte litt ekstra frem og tilbake?
   #6
 952     Nordpolen     0

Andy - akkurat noe sånt jeg ville høre... ;D Høres forøvrig veldig bra ut at det er god tilgang på reservedeler på ebay.

Folk er veldig opptatt av kastelengde. Men er det ikke bare å kaste foran seg og heller dytte litt ekstra frem og tilbake?

Er en dårlig løsning å flyttte den flere ganger, særlig ved fuktig/våt snø

   #8
 952     Nordpolen     0
Ja den pakker seg, ikke noe problem med tørr puddersnø, men fuktig så blir det problem
   #10
 420     0
Gårdsplassen er 180 kvadrat, så det er ikke mange ganger den blir flyttet isåfall. Jeg har ikke merket noe større problem selv med noe tung snø. Men kun hatt den 2 sesonger.
Synes ikke kastelengden er så altfor dårlig, men den kaster ikke 10 meter og mere som det står på nye maskiner. Mere en 4 til 7 meter tørr snø. Vurderer å modifisere skovlene for å øke lengden, men det er for morro mer enn nødvendig.