23 660    47    5  

Honda HS760 motoreffekt?

 1 323     Østlandet     0
Kjøpte meg en brukt HS760 - 2007 modell i høst, men er overrasket over hvor svak den er.
Har en mistanke om at den kanskje får litt mager blanding, men når jeg sjekket brukermanual ser jeg at den er oppgitt til 5,5 hk? Trodde dette var 7 hk utfra navnet........

   #1
 3 231     Vestfold     1
Nei, denne har ikke mer en 5,5HK. Så på en såpass avansert og "stor" freser kan det føles snaut.
   #2
 2 879     I huset mitt     0
Hmmm, nok en god del Honda-misjonærer som nok kunne tenke seg at denne informasjonen ikke skulle kommet ut så direkte.
Kanskje disse Honda-motorene er så effektive at dem tilsvarer en 7 hester??

Nei, du må opp på 970 eller tilsvarende for å få en 8 hesters motor.
Den minste Honda fresen 622 har vel GX160 motoren som er på 4.5 hester, mens kun 1 hest mere på 760 som jo er mye større fres begrenser jo resultatet.
   #3
 4 360     akershus     0
Mener bestemt det er samme som min. Minste Honda med hydrostatdrift. Det er riktignok noen ting jeg til tider er misfornøyd med på denne, men kreftene er det ikke noe å si på.

Har akkurat ryddet et hjørne av tomta for snø som har blitt liggende urørt siden første snøfall. Høyden på snøen gikk over inntaket på Hondaen. Hydrostatdriften gjør at du kan kjøre med full motoreffekt på skovlene og med lav hastighet på hjulene (lavere enn ved vanlig gir vil jeg tro). Det var bare å kjøre på, snøen kastes "milevis".

I noen tilfeller, om snøen er ekstra pakket, kan det hende at så store mengder gjør at motoren nærmer seg kvelning, men da er det bare å finjustere litt med kløtsjen. Jeg kan ikke forstå at man skal trenge flere hester på denne maskinen.

979 er 10 cm bredere, så en del av den økte kraften går med til økt snømengde inn.
  (trådstarter)
   #4
 1 323     Østlandet     0
Joda, jeg stilte samme spørsmål til mitt lokale Honda verksted og fikk til svar at "Honda har forstått at det er dreiemoment som gjelder og ikke hk. Derfor har de gitt freserne navn etter hva de kan sammenlignes med hos konkurrentene"
Et svar som jo høres fornuftig ut, og som jeg kunne trodd på, hadde det ikke vært for at jeg nå har en selv........

Som sagt har jeg en mistanke om at freseren får en smule mager blanding og at den derfor kanskje drar dårligere enn den skal, selv om en kollega med maken mener de ikke er sterkere, utfra min beskrivelse.

Jeg skal ta opp forgasseren og ta en skikkelig rens av den så får vi se. Er de ikke sterkere enn dette så blir den til salgs.

Jeg har en Stiga 966 av samme årsmodell fra før, og selv om det er en skranglekasse ifht Honda, så gjør den jobben på halve tiden og kaster snøen (minst) like langt. Men det er kanskje fordi den faktisk HAR 9 hk akkurat slik navnet antyder!

Jeg skjønner jo at 9 hk kontra 5,5 hk er rått parti. Jeg skjønner også at Honda og andre kan kalle maskinene sine for akkurat hva de vil, jeg har bare aldri vært borti en freser før hvor modellnr ikke har referert til motorstyrke og bredde.
   #5
 4 360     akershus     0
Jeg kan ikke forstå annet enn at det må være noe feil på maskinen din. Har aldri hatt kapasitetsproblem annet enn når jeg kjører inn i fonn med hardpakket snø, da må jeg file litt med kløtsj. Kram snø derimot, pakker seg lett i utkasteren.

Hadde et annet problem når jeg startet opp for første gang i vinter (har kun brukt den én gang, så vet ikke om problemet fortsetter.) Plutselig økte turtallet voldsomt når motstanden i utkastet minket. Ble så høyt at jeg stoppet motoren. Startet igjen og det samme skjedde, men jeg måtte nesten prøve å frese ferdig, turtallet holdt seg nede så lenge det var nok snø. Etterhvert normaliserte det seg og jeg regner med at hydrostatdriften på en måte ikke ble sjaltet inn ordentlig, slik at motoren fikk for lite motstand. Må sjekke manualen for å se om de nevner noe der. Det skal være nok olje til hydrostaten.
  (trådstarter)
   #6
 1 323     Østlandet     0
Hydrostat har ingen ting med turtallet på motoren å gjøre, Setter du gassen på fullt skal motoren gå på 3600 o/min, begynner den å dra tungt skal den gi på selv slik at turtallet alltid er ca 3600 o/min (i teorien), sålenge det er krefter nok i motoren da selvfølgelig.
Problemet ligger nok antagelig i det som på fagspråket kalles governor. Gasswiren er ikke koblet rett til gasspjeldet på forgasseren men via et fjærbelastet stag som blir betjent av en sentrifugalvekt på kamakselen.
Det kan være så enkelt som at fjæren har knekt eller hoppet av. Da vil du få full turtall, antagelig 5-6000 o/min.
Ta av lutfilteret og dekselet over forgasseren så ser du.
   #7
 4 360     akershus     0
Takk for tips, høres sannsynlig ut at det kan ha skjedd noe i forebindelsen her, jeg må sjekke dette. Tror ikke den er knekt eller hoppet av, siden den fungerte som normalt etter en stund, men kanskje det er noe som har lagt seg rundt og hindret bevegelse? Is etter kondens f.eks?

Den virket bra når jeg startet opp, men begynte plutselig å øke turtallet etter noen minutter, for igjen å gå normalt etter ytterligere noen minutter.

Mulig jeg har en bensinlekkasje også, for den er mistenkelig tom for bensin når jeg skal ta den ibruk. Har skjedd de 2 siste gangene, men selvsagt glemmer man slikt om sommeren når det er enklest å sjekke. Har ikke sett noen lett tilgjengelige bensinslanger, men kan en lekkasje ha noen sammenheng med nevnte feil?

Skal prøve å sjekke litt imorgen når det er dagslys.

   #8
 2 879     I huset mitt     0
Høres ut som om det er problem med governor som sandhaug er inne på.
Når maskina går lettere/mindre snø, så har kanskje governor hengt seg opp/går tregt slik at den gir på for mye gass.
Kanskje den må smøres eller noe/full av dritt. (den sitter jo på motoren og er nok såpass varm at den ikke fryser fast når motoren har gått noen minuter, så holder en knapp på treghet i den.)

Fersk bensinlekkasje kan jo oftest lett luktes, så en sniffe-test etter bruk avdekker årsaken?
   #9
 4 360     akershus     1
Skal sjekke dette imorgen. Var bare så rart at den gikk seg til og virket helt fint på slutten. Mens det pågikk, spilte det ingen rolle hva jeg gjorde med gasshendelen, turtallet forandret seg ikke. På slutten gikk den som normalt, kunne justere mellom høy og lav gass som vanlig.
   #10
 2 879     I huset mitt     0
Eneste måte er nok å plukke opp og titte.
Men, med den lille motoren på full gass så er kanskje freseren sprek nok til å kunne sammelignes med en 7 hester?