47 522    98    6  

Bettum solvarme: Erfaringer og synspunkter

 10 486     Akershus     0
Jeg fortsetter her, selv om jeg strengt tatt beveger meg litt utenom topic.

Har noen erfaring med Bettum Solvarme og produktene de selger på Finn.no?

Jeg ser de har en 2500 liter akkumulatortank til 17.500, og solfangere til noe jeg synes ser ut som relativt fornuftig pris.
Siste redigering: 16. januar 2010 17:17:59 av frodes
Signatur

   #1
 777     0

Flott at det kommer litt flere alternativer enn da jeg drev på å hente priser i fjor vinter.

De eneste som svarte meg var www.solkraft.no...

Ikke glem å søke Enova om tilskudd.
   #3
 5 576     0
Einaste eg finn inne på sidene til Bettum er Dalatanken, sylindrisk med 3 spiraler, men denne er berre 750 l.
Bildet på finn er det same, så eg vil anta det er samme tanken, og da er det 1.5 bar arbeidstrykk.
  (trådstarter)
   #4
 10 486     Akershus     0
Innehaver ringte meg opp i dag, og vi snakket lenge og vel rundt oppbygging av tanker, solvarme osv. Håvar virker å være veldig entusiastisk rundt det han driver med, og satser på god kvalitet til fornuftig pris fikk jeg inntrykk av.

Tanken er oppgitt å ha testtrykk på 3,5 bar, og normalt driftstrykk på 1,5 bar. Max temperatur på 90C.

Jeg har fått et prisforslag med følgende tilleggsutstyr.:
-2 spiraler til tappevann (øvre og nedre) 2*12 meter 22 mm. Her er også en shunt for å regulere temperaturen, og en styring for å hente riktig mengde fra hver av spiralene. Den vil i utgangspunktet hente fra nedre spiral, og koble inn øvre hvis nedre ikke gir høy nok temperatur. Dette for å oppnå best mulig sjikting.
-6kw el.kolbe (denne skal vel kobles til 3-fas?)
-12 meter * 18mm spiral for solvarme

Dette er da en 2500 liter.

Prisen kommer jeg tilbake til, må bare forhøre meg om noen detaljer først.
Signatur
   #5
 1 015     Revetal     0
Hei, jeg ser de fleste spørsmål er besvart underveis angående våre tanker og kan vel stort sett bare bekefte det som er skrevet.

Tankene leveres i mange størrelser fra 500-7000 liter, men kan også tilpasses etter behov. Som for eksempel innkorting der takhøyde er under 2 meter.

Tankene lages utelukkende runde.

Tankene kan bestilles både med eller uten isolasjon. Tanker opptil 950 liter har avtakbar isolasjonskappe i 90mm PUR med aluminiumsbekledning utvendig. Større tanker kan bestilles ferdigisolert med 100mm PUR, men disse har ikke utvendig bekledning.

Arbeidstrykk 1,5 bar

De kan utstyres med opptil 6 innebygde kamflensrør.
Signatur
   #6
 14     Trønderlag     0
Bettum er sikkert et oppegående firma som gjerne selger hva de kommer over. Produktene som Bettum Solvarme fører er etter hva jeg kan se gode og prisene er intet å si på, MEN.

Jeg har bestilt varer som ble betalt i slutten av August i år (2010), nå er det snart jul. Leveransen har kommet spredt gjennom høsten. Intet er levert til avtalt tid og noen ting mangler deler, ikke kjempemangler, men ikke i henhold til avtalt tid eller i henhold til forventet kvalitet. Ingen av produktene er levert uten mas og purring unntatt en akkumulator av annen type enn den jeg hadde bestilt.

Jeg har tidligere hatt planer om å kjøpe solfangere fra den samme leverandøren, disse er nå revurdert og jeg velger istedet for å advare venner og bekjente mot denne leverandøren.

Jeg har sendt en klage til forbrukerrådet i dag. Klagen går i hovedsak på utestående penger for varer som vi har avtalt skal gå ut fra leveransen men fortsatt ikke er betalt tilbake fra selger. Interesserte kan melde sin interesse så skal jeg informere om hvordan det går under veis.

Min anbefaling er: Styr unna! (Eller: ikke betal på forhånd...)

Er det andre med tilsvarende erfaringer her?

mvh
Magnus
Siste redigering: 7. desember 2010 17:10:31 av rolfmagnus
   #7
 3 197     Vestlandet     0
Jeg har møtt Bettum og diskutert produkter og løsninger for sol- og biovarme. Absolutt en kunnskapsrik og engasjert fyr er mitt inntrykk! Prisene virker også litt hyggeligere enn noe av det jeg har sett ellers. Har ingen erfaringer fra kjøp.

   #8
 1     Vestfold     0
Hei rolfmagnus,
Dette var tris og høre, jeg har akkurat den motsatte erfaringer av Bettum solvarme, levert alt til riktig tid og til en meget bra pris, har jeg hatt noen for for problemer har Håvard stilt opp selv om det er sent på kvelden (les nesten natt Smile, har jeg hatt behov for og låne noe utstyr for og teste ting har det bare vært og dra og hente det, topp service etter min mening, han har til og med sørget for at jeg har fått kloa i utstyr som ikke har kommet på marked enda (XTDC kontroller).

I tillegge synes jeg det er viktig og handle med et firma hvor det er "så" kunnskaps rike mennesker som jobber og mere kunnskap innenfor solvarme skal du lette lenge etter !!!

Håper og tro at problemene du har hatt er tilfeldige, dette er ikke den Betum solvarme jeg kjenner.

MVH
Morten

(90 rør, 750l dalarna tank, luft/vann varmepumpe 11kw og 3 stk viftekonvektor)
   #9
 620     Hordaland     0
Jeg ser de har en 2500 liter akkumulatortank til 17.500


Du har nok hatt rusk i øyet når du leste prisen, det står 27.500... :-\
  (trådstarter)
   #10
 10 486     Akershus     0

Det du siterer er nesten et år gammelt. Jeg hadde nok ingen rusk i øyet, men prisen som var oppgitt den gangen mener jeg var helt uten spiraler. Nå er den ink. 3 spiraler.
Signatur