377    15    0  

Enkel måling av strømproduksjon

 10     0
Kjøpte to 310w panel med hver sin microinverter, som da kan kobles rett i stikkkontakten. Men skulle hatt en måte å se hvor mye de faktisk produserer. Det fulgte med en d-link smart plug, som kan vise hvor mye strøm kom brukes, men den kan tydeligvis ikke gå i minus.

Finnes det en ac strømmåler som også kan gå i minus?

   #1
 18 026     Akershus     0
Kan du forklare hvordan denne er tilkoblet og formålet med den?
Signatur
HSt
   #2
 21 147     Sørum     0
Jeg har ikke sett hvordan disse virker men er det slik at de leverer last direkte på internnettet og dermed skal strømmåleren gå tilsvarende saktere ? Det betyr vel at internbelastning på huset må være større enn det modulene leverer ? Det finnes målesløyfer på Clas O. o.l. som klipses på hovedinntaket, denne type måler må vel kunne gi signal (klipses på ledning i boks til stikken ?).
HSt
   #4
 21 147     Sørum     0
Jeg forsto det slik at det var noe tilsvarende TS hadde prøvd, vi vet ikke helt sikkert hvordan denne måler strømmen. Strømmen vil bli levert til stikken slik jeg forstår TS.
   #5
 18 026     Akershus     0
Var derfor jeg spurte om kobling lenger opp. En inverter som leverer 230V mot et levende nett? Da må spenningen ut fra inverteren være 230+. Hvordan reagerer kWh-måleren i skapet på minusstrøm?

Signatur
   #6
 504     Helgelending i Østfold     0
Nå drodler jeg bare litt i hodet.
Det fins vel knapt et hus som bruker under 600W på noe tidspunkt?
Og ad måleren til TS, vekselstrøm har jo ikke noen bestemt retning, derav navnet. Er vi sikre på at de leverer noe som helst? Jeg lurer på om veggen har høyere spenning enn inverterne. (Jeg måler jevnlig 245v RMS)
Hva slags spenning leverer inverterne uten last og med full last? Sette opp en isolert krets med måleren og fjerne variabelen som oppstår når man plugger det sammen med resten?
Er dette gjort med stikk? Hvordan gjør man det mens man samtidig unngår å få 230v på hankjønnstikk?
   #7
 18 026     Akershus     0
Joda, vekselstrøm har en retning - en retning på energioverføring. Til huset om natten, fra solpanelene mot nettet om dagen for eksempel.
Signatur

   #8
 504     Helgelending i Østfold     0
Jo, men dlink-måleren skjønner vel ikke sånt?

Må man ikke inn med mer enn ett målepunkt (hvor også spenning måles) for å holde styr på dette?
Jeg ser ikke for meg at dette fins som stikk-inn-modul av typen det snakkes om her
   #9
 18 026     Akershus     0
Det var derfor jeg lurte på hvordan koblingen er.
Den linkede måleren kan brukes i et lukket system der en ser hva solpanelet leverte til ovnen, men ikke om en skal selge støm til netteier.

De nye AMS-målerne skal visst kunne noe i den gata uten at jeg vet noe mer.
Signatur
HSt
   #10
 21 147     Sørum     0
Slik jeg forsto det så leverer den strøm inn i stikken (så det er ingen forbruksstikk på enheten). Men enheten leverer ikke uten at den finner fasen og den synkroniserer seg til nettsystemet før den leverer.

En påklipset "strømtang" er derfor fortsatt det jeg tror må til for å kunne lese av dette.