#11
 3,210     Vestlandet     0
Inverterne leverer bare strøm og spenning når de har spenning fra nettet, slik jeg har forstått det.

Men hva er det som bestemmer hvilken vei effekten flyter? Er det en liten fasevinkel, som gir en deltaV, mellom spenningene hos produsent og last?

   #12
 24,668     Akershus     0
Svarer ikke på spørsmålet, men en artig introduksjon http://www.solacity.com/green-energy-electrical-connections/

Sybånkronisere inn en liten generator mot nettet: http://electrical-engineering-portal.com/synchronizing-generator-to-the-grid

Etter at den er faset inn, øker en motorpådraget til generator. Den vil forsøke å øke nettfrekvensen. Den "koster" strøm som leveres til nettet. Dette fungerer så lenge innfaset generator er "liten" mens nettet er "stort", eller "stivt". 
Signatur
O_K
   #13
 431     0
Men vil man ikke med et slikt opplegg kunne putte mer strøm inn i en kurs enn hva sikringen tåler?? Den leverer jo strømmen etter sikringen, og strømmen som den leverer vil være tilgjengelig for alle enheter på kursen uten å gå gjennom sikringen. Det vil si at sikringen kan levere sin maksstrøm, og så vil denne kunne pøse på 600W ekstra på kursen? Høres ikke bra ut i mine øyne...
HSt
   #14
 36,580     Lillestrøm kommune     0
Nå har TS sine solpanel ikke så stor effekt, men hadde panelene vært store ville O_K's problemstilling sikker vært reel.
I forhold til sikringskarakteristikken er ikke 600W så mye.  Men skal en være sikker så kan en jo ha en egen "inn kurs" og all last på andre kurser.

Det leveres kun strøm så lenge det er 230V inn til huset, men det er primært fordi enheten bruker nettet til sykronisering og evt.  låsing av frekvens. Vet om at generatorprodusenter bruker nettet som last for sin generator når de tester denne.

Det jeg lurer på er hva som egentlig skjer med måleren hvis belastningen på innsiden av måleren er under de 600W som genereres.  Vi er litt ut på viddene, men har vi noen bedre løsning til TS måleproblem ?