#161
 1 903     Trondheim     2
Jeg har vært sløv med å melde produksjon. Fordi energimåler jeg har er gått tom for strøm på batteriet. Kjøpte den på eBay fra Tyskland, utskiftet energimåler pga batteri, og den skulle jo da en eller annen gang gi seg, som altså ble i forrige år.
Anlegget gjort unna 7 år, og så smått begynt å produsere igjen på åttende året. (Svært så fort årene har gått). I løpet av året her regner jeg anlegget som garantert inntjent. Nå kan jeg høste netto! Blir ikke steinrik, regner å spare omlag 2500 på året.

Signatur

   #162
 1 903     Trondheim     0
Skal montere en brukt akktank, og i den anledning tenkt å få liv i effektmåleren som er tom for energi, batteriet flatt. Åpnet og finner er 3V VARTA CRAA. ebay har de, noen skumple billig med trykk Made in Germany, men leveres fra Kina. Så gikk for et av de dyre. Tenker det vil vare.
Faktisk produsert solenergi - varta3v2000.jpg - dkt850
Signatur
   #163
 1 903     Trondheim     0
Fått satt i batteri, fått i drift ny akktank, men har for dårlig registrering av temperatur fordi føler som skal lese temp inn fra fanger må ligge utenpå røret. Blir fiks på det når jeg får fatt på en T-kobling og skrudd litt.

Har oppdatert hjemmesiden http://www.nordsol.eu/, og kan konstatere jeg er bedre på solvarme enn de der web-greiene og det å få til en side.
Signatur
   #164
 1 903     Trondheim     1
Forumet drukner ikke i solvarme. Så får fylle på noe den som kan.

For 4 år siden ble det kontakt på forumet med en eier av campingplass. Endte med å bli konsulent for et større anlegg.
Det ble på 200 vakumrør, og har nå vært i drift i 4 år.
Driftig kar på campingplassen, så han gjorde så og si alt praktisk selv. Gjorde som meg, importerte "nordsol" rør selv fra Kina, sammen med pumpestasjon.
Hans konklusjon er i dag at det hele var en god investering, og han mener at flere campingplasser burde gjør det samme.
Noen korte fakta på anlegget finnes her: http://www.nordsol.eu/PDF/Solvarmecamp.pdf

Det sanker "enkelt" 85 kWh på en soldag.
Signatur