#11
 684     Engavågen -Meløy     0
Hva med vedovn med vannkappe og solfangere. Solceller har 20% virkningsgrad og Solfangere har 80% virkningsgrad. Vi bruker mesteparten av strømforbruket til oppvarming og varmtvann så solceller er det siste jeg ville invistert i og jeg jobber på solcelle fabrikk (REC Mono).

Det som virkelig trekker strøm slik som Vaskemaskin, støvsuger, oppvaskmaskin må vell ha aggregat uansett. Kjipt hvis vindmølla ikke produserer strøm rett etter man har starta vaskemaskin.
Signatur

   #12
 620     Hordaland     0
Hvor ofte man må kjøre aggregat er vel bare et spørsmål om å ha stor nok batteribank og stor nok vekselretter. Man må antakelig kjøre en del aggregat om vinteren uansett pga lite sol, med mindre man er tilkoplet nett og kan bruke det som buffer. Men litt av poenget er kanskje å være off-grid, for å unngå fast- avgift osv...
   #13
 3,210     Vestlandet     0
Fastbeløpet i nettleia er ofte til å leve med. 3000kr i året her hvertfall. Men han sparer nok litt på tilknytningsomkostninger. Noen som vet hva dette typisk koster. Altså en vanlig pris, ikke der en må oppgradere trafo og legge sjøkabel for å få kobla seg på  Wink
   #14
 684     Engavågen -Meløy     0
Ja strøm er fortsatt for billig i Norge slik at de fleste velger det enkleste og vanligste valget som er strøm fra nettet.
Signatur
   #16
 620     Hordaland     0
5. Hvordan skal dette produserer nok energi til en familie i kalde norge? Du skal lage mat og barna tar seg en dusj. Vips så er du oppe i et stort forbruk.


Du har utvilsomt noen gode poenger her, MEN det sier seg vel selv at all oppvarming, inkludert varmt vann, må besørges av biovarme evt kombinert med solfanger hvis man skal prøve å forsyne seg på denne måten. Så kan man ha led-pærer til alt lys, evt koke på gass og kjøre varmtvann inn på vask/oppvask. Da kan man helt sikkert komme godt under 5000 kwh årlig for en familie i enebolig.

Men det er fremdeles et problem at solcellene produserer dårlig om vinteren og at investeringen i et slikt system er ganske stor, så det er vel fremdeles for spesielt interesserte...
   #17
 22,342     Akershus     0
Men det er fremdeles et problem at solcellene produserer dårlig om vinteren og at investeringen i et slikt system er ganske stor, så det er vel fremdeles for spesielt interesserte...
Det er vel bare å koble et agregat med damp/stirling-motor til vedovnen.

   #18
 3,387     0
Det er et poeng, men det krever vel at du fyrer helt opp til damp. Det blir et minimalt trykk i en tank ved oppvarming helt frem til vannet begynner å få nok energi til å gå over til damp.

En vanlig ovn med kappe tviler jeg sterkt på at hverken e godkjent til eller tåler å fyres så hardt at den kan benyttes som dampkjele.

Men i prinsippet er jo dampdreven elproduksjon det som benyttes til det meste av elprodusjon, feks i kjernekraftverk. Sånn sett er jo ideen din en velprøvet og uovertruffen metode. Koblet til en kraftforsterker (som vi ikke har forklaring på hvordan virker selv om noen mener det er kjernekraft inne i bildet) vil det sannsynligvis være en meget god løsning. I alle fall teoretisk og i følge oppfinneren.
   #19
 24,668     Akershus     0

Det er vel bare å koble et agregat med damp/stirling-motor til vedovnen.


Noen som har sett noe mer til det "oppvaskmaskinstore" stirlingaggregatet 9 kW (varme + el) som en kunne ha på kjøkkenet?  Var noen nedi Vestby som hadde kjøpt en sterlingmotorløsning mm. og var veldig opptimistiske for noen år siden.
Signatur
   #20
 3,387     0
Flere slike prosjekter som har strandet på problemet med damp. Trykk og mye fuktighet som skal håndteres.

Men sikkert noen som har gode løsninger på det og bare strømprisen stiger vil det komme ting på markedet, sånn er det alltid.