17,995    28    0  

Reparere takrenne : Hvor høyt over bakken kan man arbeide uten stillas?

 10     Oslo     0
Jeg bor i et relativt høyt 2-etasjes hus. Nå har en liten del av takrennen falt ned - det er sikkert 7-8 meter ned til bakken. Jeg jobber definitivt ikke på stige så høyt oppe, men kan man be et firma fikse dette uten stillas? Det koster sikkert en formue i forhold til en jobb som egentlig er ganske begrenset, men det er vel regler for hvordan dette skal gjøres?

   #2
 2,397     Bjørkelangen     0
billigere å leie en lift en dag i stedet for å få en par karer til å komme å sette opp en stillas som bare skal brukes noen timer.
når du leier stillas så betaler du for antall kvadrat
Signatur
   #3
 2,172     Oslo     0

Det er jo den som skal utføre jobben, evnt. gi pris på jobben, som vil vurdere behovet for sikring.
Dette bakes så inn i prisen.

Noen vil sette opp stillas, andre kjører frem en lift og noen bruker stigen og sikrer med tau over mønet osv.

6-7 meter er peanuts på en stige... til og med jeg maler husveggen i 7,5 meters høyde på stige  ;D
   #4
 5,569     0
Vi har nettopp vært i samme problemstilling, med en litt "vanskelig" vegg som skulle males. Alle malerfirma vi snakket med sa at de var pålagt av arbeidsmiljøloven å bruke stillas. Dette er 2.5 etasjer i høyden.

Lift er nok det beste hvis man, som jeg, ikke er komfortabel i stige. Spesielt er takrenne litt vanskelig, siden man må et stykke ut fra veggen for å arbeidsrom.

Hvis du er i min situasjon og ikke kan få lift frem (hos oss ble det for lang avstand til nærmeste sted en lift kunne kjøres frem og stå), så er løsningen å få "noen" til å gjøre det "uten kvittering". Det var det vi endte opp med. Da hadde jeg kontaktet 10-12 malerfirma, hvorav 2-3 stk sa rett ut at "dette må du få noen til å gjøre på "si" - det er uinteressant for oss".

Man si hva man vil om svart arbeid, men når du har en jobb som må gjøres og ingen er villig til å gjøre den, så har man et problem.

Håper dette hjelper litt!
  (trådstarter)
   #5
 10     Oslo     0
Takk - dette var nyttig! For oss er det også litt kronglete å komme til med lift der takrennen datt ned (de er vel også ganske tunge, så da lager de vel lett store spor i det jord/gressområdet jeg har rundt huset), så jeg får se om jeg finner noen uten høydeskrekk som kan jobbe på stige, evt. med noe tausikring...
   #6
 2,397     Bjørkelangen     0
en vanlig lift som du kan dra med bilen veier ca 900-2000 kg så merker blir det men det er jo bare rett opp igjen.vanskelig å sette på en takrenne når du må ha stigen der takrenna skal være.vanskelig å ta det fra taket også.hmmm
Signatur
   #7
 4,110     Akershus (Follo)     0
Jeg brukte lift når jeg malte huset. Ingen problem med merker i plenen. Jeg la plank under støttebena og lot den ikke stå natta over på plenen.

Men har du høydeskrekk så er det ganske vinglete greier å stå i. Det krevde litt tilvenning for min del. Men nå er jeg typen som blir svimmel av å gå med sko med tykk såle.  :D

Signatur

   #8
 318     Bergen     0
Det går jo muligens an å fikse det fra taket.  Hvis du kan spenne et klatretau fra gavl til gavl på en sikker måte.  Så tar du et nytt tau, som du henger i, og klipser innpå gavltauet med en skrukarabin og en Grigri i selen, så er du i gang.  Poenget med å spenne et tau over mønet er at det gir deg god bevegelsesfrihet kontra et enkelt tau over taket.

På den annen side, hvis du ikke er fortrolig med klatring så bør du kanskje ikke gjøre det på denne måten...  Jeg hang langt utenfor takrennen min i dag med et sånt arrangement.  Litt tungvint er det jo å jobbe sånn kontra et stillas, men du er veldig godt sikret.
   #9
 317     0

Takk - dette var nyttig! For oss er det også litt kronglete å komme til med lift der takrennen datt ned (de er vel også ganske tunge, så da lager de vel lett store spor i det jord/gressområdet jeg har rundt huset),


Litt avhengig av hvor du bor og hva nærmeste liftutleie har så finnes det utrolig mange forskjellige typer lifter, både de som går på belter og de som er så tunge at de ikke trenger støttebein.

spm er om du trenger å få gjort noe annet også, male vindskiene, pusse pipa el.lign.  Bare det at takrenna falt ned kan jo kanskje indikere at du må bytte noen bord også, har nå knapt vært borti at det skjer med mindre det har vært utrolig sjuskete arbeid eller råte i taket....

Denne er jo ikke dum:

http://www.osloliftutleie.no/newnet/default.asp?cmd=100&id={38C4A59E-0DAC-46A5-AABD-651772A38BC1}

Men favoritten min er denne typen:

http://www.osloliftutleie.no/newnet/default.asp?cmd=100&id={EB3D5307-7D8F-4CB5-92A9-0E2F98FFAFC7}

Sakseleddet gjør at den når frem overalt, trenger ikke støttebein osv.  Litt godsnakking med den lokale liftutleieren og tilkjøringsprisen er litt prutbar,  selve leien av liften koster ikke så mye mer enn en vanlig tilhengerlift, men tilkjøringen drar gjerne på endel ekstra.  Men stabiliteten i en slik lift er mye bedre enn de tilhengerbaserte.

knall!
   #10
 4,110     Akershus (Follo)     0
Da bør jeg kanskje nevne at den jeg brukte (som ikke satte merker i plenen) er noe liknende med denne:
http://www.osloliftutleie.no/newnet/default.asp?cmd=100&id={23DD76F9-A164-40BF-A259-C1ED2CBE550A}
Her er det ca. 9m til mønet, og den rakk fint. Og på 2 tilstøtende sider av huset er det her bare 3,5m bredde. Litt knot å få den rundt det hjørnet ettersom den måtte hånddyttes, men det gikk.

Signatur