(trådstarter)
   #431
 3,705     Ringerike     0
Tja, rett før jul ville ikke mjukstarter være med lengre og heldigvis hadde jeg sist kjøpt 2stk så hadde en på hylla. Tar ca 10 minutter å bytte. Har nå dialog med Calvo Gavazzi i Norge, om å bytte ut til en som står lengre, kan ikke fortsette å bytte disse for hver 2,5år...… Melder tilbake hva som blir løsningen.
Signatur

  (trådstarter)
   #432
 3,705     Ringerike     1
Da har vi fått den glade melding om at Carlo Cavazzi (via norsk avdeling) vil bytte ut vår type mjukstarter med en ny og forbedret type som er så ny at de vil overvåke den for å få kontinuerlige resultater.
Signatur
  (trådstarter)
   #433
 3,705     Ringerike     0
Gledens dag i går, fikk ny type softstarter. Fra CG kom det en fra CG Norge og 2 fra fabrikken. Det ble tatt ut data fra den gamle og satt i ny type softstarter som ble koblet opp med egen kommunikasjon mot fabrikken på Malta. Systemet sender daglig epost med startdata. I tillegg kan de gå inn på den og justere oppsett. Blir stående i ca ett år. Ser fram til at jeg nå ikke behøver å tenke på om anlegget "går på rein el" Wink
En stor takk Kjell Richard på CG Norge som tok mitt "problem" på alvor!
Bidda: Oljefyr ut - inn med Alpha-InnoTec væske-vann varmepumpe - IMG_2822.JPG - Bidda
Bidda: Oljefyr ut - inn med Alpha-InnoTec væske-vann varmepumpe - IMG_2823.JPG - Bidda
Bidda: Oljefyr ut - inn med Alpha-InnoTec væske-vann varmepumpe - IMG_2828.JPG - Bidda
Signatur
KE
   #434
 3,673     Hordaland     0
Her ser du en leverandør som tar kundene på alvor og etterstreber å levere ett godt produkt! Vet ikke om din "blogging" av installasjonen har påvirket dette eller ikke. Uansett flott å se produsenter som ønsker å forbedre seg!

Her har ABKklima og Nibe Sverige noe å strekke seg etter, de bryr seg katten i sine kunder!
  (trådstarter)
   #435
 3,705     Ringerike     0
Tja, vil vel si at her er det underleverandøren til AI, Carlo Gavazzi, som tar saken og ikke den nye Alpha-innotec importøren Høyax. Høyax, som eies av Nibe, har bare strekt armene i været og sagt at dette er utenfor garanti.

Litt mer info: CG har vært i kontakt med AI i Tyskland og spurt om dette var et kjent problem og der fikk de som svar det var det ikke. Når nå CG har valgt å lage en ny type softstarter som ikke har kondensatorer (de som har sviktet over tid her hos oss) så ville de ha den ut på et "problemanlegg" for å teste litt...De kunne fortelle at de registrerte et overforbruk i Finland, Sverige og England. Årsaken var sammensatt men endte som regel med at innebygde kondensatorer sviket.

PS: CG var ikke klar over at jeg har en blogg før etter at de "besluttet å ta saken", jeg nevnte dette da og vil tro at det ikke har vært pådriver her. Tror mer på flaks her med å treffe et nytt produkt som skal testes ute, før det går ut på markedet.
Signatur
KE
   #436
 3,673     Hordaland     0
Nibe har mye å lære av AI uansett. Det verste som kan skje er at Nibe overtar utviklingen til AI, det blir plutselig AI også ett dårlig produkt. Det beste som kan skje er at AI overtar utviklingen til Nibe! Stikkord:gradminutter.
  (trådstarter)
   #437
 3,705     Ringerike     0
Til info: Mottok nå rapport fra CG-besøket og den konkluderer med at AI må endre størrelsen på kondensator for den slipper for mye strøm igjennom. Mjukstarter fungerte mere som strømbegrenser enn mjukstarter. Kurver tilsendt viser mykere oppstart av kompressoren. Har nå redusert startstrøm med ca 40%, man hører faktisk at den starter mykere.
Signatur

  (trådstarter)
   #438
 3,705     Ringerike     1
Gratulerer til AI, vår vp ble i går 10år! Grin
Jeg legger ved statusbilde av timer osv.

Tilbakemelding fra Malta (CG) at de er fornøyde med verdiene de får oversendt daglig. Den blir å gjøre det ut vinteren.

Med dette avslutter jeg bloggen, som har vart i alt for lang tid...om det ikke skulle skje noe drastisk neste åra, bank i bordet.

Jeg takker for alle innlegg både positive og negative og dere må ha det bra fra meg.

PS: Mest aktiv på byggehytte.no for tiden og på youtube, velkomne til å følge meg både her og der.
Bidda: Oljefyr ut - inn med Alpha-InnoTec væske-vann varmepumpe - Status info vp 2019-09-22 10 år.jpg - Bidda
Signatur
  (trådstarter)
   #440
 3,705     Ringerike     0
15/5-24
Og der var det slutt på varmen fra kompressoren...Sad
48398timer har den gått, siden starten i september 2009.

Setter i gang med å undersøke utbytting av kompressor og nytt tørkefilter.
Signatur