#11
 1 615     Trondheim     0
Rettningslinjen sier jo at maks to vegger får hå ut fra pipen og aldri to vegger fra samme hjørn.
Så på det viset går du(og jeg k) utenfor regelverket. Men hvis de to andre veggene er eksponert og laget i tegel og den siste veggen får en 50cm vange i pusset leca så ser jeg virkelig ikke hvordan dette skulle være et problem.
Men helt klart er at det er lurest å sende tegnkngen til feiervesen for vurdering og uttalelse
Mvh
Sakke

   #12
 2 040     Sørlandet     0
Holder på å sette inn elementpeis i skrivende stund. Skjøten trenger ikke bli så veldig synlig.

Til venstre ser du der pipen møter en sponvegg. Pipen er pusset også er det den og veggen sparklet av maler (type norsk proff). Fikk dog ingen garantier mot sprekkdannelse;)

Bildet ble ikke med prøver igjen
Renovering av soverom - Teglesteinspipe - 562737EB-E681-4B14-9C40-D0A246F3EE5C.jpeg - OHell
TSt
   #13
 7 543     0
Synes kanten på hullet ser veldig plate aktig ut og ikke puss. I så fall er dette ikke OK men kan jo være at kjerneborret har gitt en slik kant også med godkjente materialer.
HSt
   #15
 26 358     Lillestrøm kommune     0
Men det ser jo ut som en innermantel i pipa, er det en renovert tegl pipe ?
TSt
   #16
 7 543     0
Bare malingen som ga effekten. Var nok lurt med kjernebor her siden konstruksjonen er helt ukjent for meg med mye "innhold" en må gjennom. Er den renovert slik som spurt om over eller hvilken type er slik ?
   #17
 2 040     Sørlandet     0
Ja og det tykke laget med gipsparkel(?) så ser det veldig slik ut.

(Møter forresten en gipsvegg pipa og ikke spon som jeg skrev over)

Ved renovering ser man vel ikke isolasjon og jeg har landet på at det er ei icopal pipe. Hadde med meg forskjellige innmuringstusser da jeg ikke ble klok når jeg tittet nedi pipeløpet eller leste icopal på feieluka. Det har seg visst slik at icopal (og kanskje andre) hadde noen finurlige pipetyper ei stund på 80 tallet.
Innerløpet er firkantet i ca 200mmx200mm og litt buet i hjørnene samt sett fra utsiden som i bildet. 

Jeg husker vi også (for 19 år siden) solgte teglpipeelementer fra icopal Disse var tenkt som avslutning over tak så pipa skulle se ut som en teglsteinspipe fra nabovinduene.

Her har de tydeligvis brukt det hele veien eller noe. I tillegg er det lagt en ekstra stein i denne etasjen. Enten tiltebkt som noe brannmur eller for å få det til å flukte med veggen. Pipa måler i denne etasjen ca 60x50cm pga den steinen.

Kjernebor eller pipebor er mye mye mye greiere og finere enn å sømbore og kan varmt anbefales.

  (trådstarter)
   #18
 13     0
Imponert over overgang mellom pipe og gips. Er pipa pusset helt med den gips sparkelen eller er det vanlig murpuss bak? Ser jo for meg at en overgang fra Leca til gips med samme material vil sørge for minst mulig synlig skjøt. Takk for at du deler!
   #19
 2 040     Sørlandet     1
Tror det er murpuss bak. I etasjen over så var det pusset for grovt til at maleren kunne få den strøken. Her er den dog “frittstående” . Det var allerede sparklet/pusset og malt en gang fra tidligere eier så derfor jeg er usikker på hva som er i bunn.

Usikker på om det er brukt gipssparkel eller vanlig veggsparkel for gips;)
  (trådstarter)
   #20
 13     0
Jeg har jo også den utfordringen med at pipen er pusset og malt slik den er nå. Er redd jeg må meisle av det som er på pipen for å kunne legge ny puss, men håper det finnes en alternativ løsning. Vet du noe om hva som ble gjort hos deg mtp. at pipen var malt fra før?