244    8    2  

Senking av kjellergulv, under ringmur, uten understøping

 5     1
Hei! Jeg har blitt lokket inn i kjeller drømmer (eller marerittet?).
Jeg har et hus fra 1955, 2 meter takhøyde i dag. Dette skal bli beboelig..
Da det ikke er noen form for isolering fra før tog jeg slegga fatt. 
Har fått bort gulvet i halve kjelleren, andre halvdelen tør jeg ikke pigge før graving er gjort (Kjempe sprekk fra jord trykk fra før).

Jeg har vært litt modig\dum da jeg kuttet deler av ringmuren for å få mer plass(se tegning). og understøpt/sidestøp litt med expanderende mørtel (nonset400). jeg gjorde dette fordi når jeg kuttet og pigget bort deler av ringmuren så var underlaget dårlig, og stakk litt under kjeller vegg.

Jeg kjøpe et skriv fra sintef i går, angående understøping, og fikk litt kalde føtter.. Ble da også informert om at det jeg driver med er søknadspliktig.. 

Kan noen kloke hoder se på tegningen min å roe meg ned og betrygge meg litt, eventuelt skremme vettet av meg å si at det er idioti..
Senking av kjellergulv, under ringmur, uten understøping - kjeller.png - Borni

   #2
 340     0
Du bør jo få gjort noe med utvendig drenering om dette skal bli beboelig. Ser jo ut som om murene dine står i vann, og du vil få et voldsomt kapillærsug oppover i muren...
  (trådstarter)
   #3
 5     0
Graver opp neste helg, da senkes drens. Dog vet jeg ikke hvor mye. Blir det da 20cm under nederse XPS plate?
   #5
 430     0
Ville fått røret 15-20cm underinnvendig gulv. Slik som tegningen din viser.
Du må også ha drenerende masser unse xps. Typ kult eller lecakuler.
Men ville vært ytterst forsiktig med å drenere utsiden av denne veggen nå som du har fjernet så mye på innsiden.
I ytterste konsekvens så kan hele veggen tippe.
Dette avhenger jo selvsagt litt av styrken på ringmur med mer.
My 2 cents...
HSt
   #6
 21 122     Sørum     0
Til andre enn TS så er det ikke lurt å kutte i bankettmuren. Det er jo gjerne en grunn til at det den er lagd med litt bredde.
  (trådstarter)
   #7
 5     0
Vurdere å la være på andre halvdel kjeller. Er det noen som har noen ideer på hva man da gjør med banketten som vil stikke ut etter at ferdig gulv er lagt ut? Blir stikkende 10 cm ut?

   #8
 26     1
Tror problemet ditt her er "uten understøping". Du bør nok revurdere dette, spesielt hvis du uansett skal grave på utsiden, da blir dette ikke store merarbeidet (Angel). Da kan du ogsåvære mer ambisiøs enn 208 ferdig høyde, hvis det er interessant.

Da jeg understøpte, tok jeg halve huset i gangen, slik at det var 1-2 meter med luft, så 1-2 meter med støtte fra gammel jord/fjell. Da kan du få det gjort ganske effektivt.