70    1    0  

Vil koble ventilator på luftekanal

 17     0
Har googlet og lest mye sånne aldri-ventilator-på-felles-kanal-svar her, men litt andre premisser nå: Bygård. Teglstein. Tre etasjer. En leilighet i hver. Fem piper (tre ikke lenger i bruk) og tre egne luftekanaler (bad, bad, kjøkken). Har såkalt naturlig ventilasjon, med inn-luft via sprekker og vindu og utettheter osv. (Gammel utett murgård, er ikke og skal ikke etterisoleres.)

Jeg bor i andre etasje. Jeg pusser altså opp.
- Naboen over har koblet sin ventilator på den gamle kjøkkenluftekanalen.
- Naboen under har flyttet kjøkkenet til annen del av huset. Usikker på om det er kullfilter eller utløp i vegg eller koblet på gml luftekanal, men uansett ikke relevant her.
- Hos meg har kjøkkenventilator vært koblet på den gamle kjøkkenpipen som ikke lenger er i bruk av noen, som går parallelt med kjøkkenluftekanalen.

Spm 1: Jeg har altså et ubrukt pipeløp jeg vil bruke som luftekanal for kjøkkenvifte med motor. (Det er sånn det har vært brukt av forrige eiere i minst 10 år.) Det bør da gå helt fint? Ingen andre er altså koblet på dette løpet. Det ender opp over tak.

Det er allerede god trekk ut i dette løpet (nå er det bare et hull der pga demontert kjøkken), altså god naturlig ventilasjon som trekker luften ut. 

Spm 2: Jeg må vel da passe på å ha en kjøkkenvifte som ikke stenger for denne naturlige ventilasjonen? Vil helst unngå en som går og durer på minimal styrke hele tiden, bare en som er "åpen" slik at den naturlige ventilasjonen ikke forstyrres, og som får hjelp av motor under matlaging. Er alle ventilatorer i utgp. "åpne" når de ikke brukes, eller må jeg passe på her?

Innspill?