#11
 6,716     Akershus     2
Den måten å gjøre det på koster litt mer, men er verd hver eneste krone i mine øyne Smile


.Thag

AKB
  (trådstarter)
   #12
 58     Sandvika     2
Enig. Kostnaden for tak-over-tak stillas med presenning er stipulert til 250-300.000,- ved leie. Entreprenøren vi har valgt eier stillaset selv, så kostnaden fremkommer ikke like enkelt i prisoppsettet deres. Oppføringen av stillaset tok 13 arbeidsdager med 2 pax, men da måtte også en veranda demonteres.
En av entreprenørene som ga pris tok utgangspunkt i provisorisk tetting underveis. Det blir risky business, i hvert fall siden vi skal bo i 1.etasje hele tiden. Jeg tipper at deler av kostnaden hentes inn ved økt effektivitet, og ikke minst trivsel, i ly av vær og vind.

I dag ble all isolasjon på taket fjernet. Akkurat helt passe da at nattetemperaturen er ventet rundt 3grader. Huttetu.

En større leveranse med Hunton SJ90*400 bjelker ble levert sammen med mange løpemeter limtre i dag også. Med litt flaks starter strøingen av bjelkene ila uken. Da kan vi kanskje ha ny-isolert lue på huset ila neste uke.
   #13
 6,716     Akershus     2
Ingen klarer å dekke til dette under bygging.... helt umulig...

Man kan vente inn noe tid på mindre byggtørk!
AKB
  (trådstarter)
   #15
 58     Sandvika     2
Lenge siden jeg har oppdatert her, beklager det! Jeg lover bot (den kommer her), men kan dessverre ikke love bedring. Jeg kjenner meg selv for godt til det.

Kjapt resymé så langt:
Oktober og halve november gikk med til bygging av etasjeskillet. Ting tar tid, men det føles sikkert ekstra slik når man er litt utålmodig av natur. Det hjalp sikkert ikke på at bjelkene ligger ekstra tett med c/c 300. Bjelkelaget fikk innblåst isolasjon først i midten av november. Det var etterlengtet for det var noen veldig kalde morgener å våkne opp til frem til da.

I midten av november kom også ytterveggene opp og vi kunne ane konturene av den nye etasjen. Et par uker etter det var også takbjelkene på plass. Hunton SJ90*400 også her, men c/c 600. En del tid gikk med på å kna løsningen med å heve de utkragende HEB200 stålbjelkene opp 200mm til like under lektene. Disse var premissgiver for tykkelsen på takutstikket rundt hele bygget, og vi fant ut at vi ikke ønsket at et 400mm taktutstikk skulle ende med tykkelse på opp i mot 600mm, så da kom vi i mål med i alle fall 400mm tykkelse. Mot nord er takutstikket 700mm, og mot vest er utkrageren 1,9m.

En barnefri helg i starten av desember ble det tid til litt egeninnsats. Da rev vi taket i stue og kjøkken i 1.etasje og kunne ønske velkommen til 20 nye centimeter med romhøyde. Det er alltid velkomment. Når lekter og ny gips er på plass blir ny takhøyde i hele 1.etasje 256cm. Digg. Det er gjort mulig ved at det nye bjelkelaget ligger 2cm fritt over de resterende undergurtene på de gamle takstolene.

Innen midten av desember var 1.etasje lektet ut og etterisolert med 10cm, og GU gips var på plass i begge etasjer. Byggets volum ble tydelig først nå, og det er klart større enn hva det en gang var. Vi går tross alt fra saltak med ca fem meter i høyeste gesimshjørne mot nordvest til pulttak med ni meter i samme punkt.

En del sykdom og karantener før jul gjorda at kun vindtetting og første lag med lekter på yttervegg kom på før nyttår.

Etter nyttår har arbeidet skutt fart, og pt er ytterveggene i den nye etasjen ferdig isolert (20cm), plastet, og isolert 5cm på innside til totalt 25cm isolasjon. Begge lag med lekter er kommet på taket. Til uken står bygging av innervegger og rupanel på taket for tur. Siste fremdriftsplan viser overtakelse 1.April. Satser på at det ikke er en skjult aprilspøk. De er ihvertfall i godt driv med 4-6mann gående fulltid her.

Ekstra etasje på hus fra 1971 - IMG_20211117_163110.jpg - AKB

Ekstra etasje på hus fra 1971 -  - AKB

Ekstra etasje på hus fra 1971 -  - AKB
Ekstra etasje på hus fra 1971 -  - AKB
Ekstra etasje på hus fra 1971 -  - AKB
   #16
 5,795     OSLO     1
Den måten å gjøre det på koster litt mer, men er verd hver eneste krone i mine øyne Smile


.Thag

vil påstå at alle andre metoder untatt tak over tak er "ikke seriøse" firmaer.
såpass store forandringer på et hus, krever at det er veldig lite nedbør og tørt over lang tid. det klarer man ikke i norsk klima

som TS selv sier, og prøve og dekke til "sånn passe" underveis med presenninger er risky....

jeg mener at tak over tak er verdt hver eneste krone, og eneste mulighet med tak oppløft osv
mye lettere og jobbe, og ingen trenger og tenke på regn eller annen nedbør underveis. bygget er tørt uansett.
AKB
  (trådstarter)
   #17
 58     Sandvika     1
De siste dagene har vi sett på elektroplaner for begge etasjer. Her må jeg erkjenne min tilkortkommethet og appellerer herved til forumets eminente akkumulerte kunnskapsbase:

Under er planene jeg har drodlet på. Hvad tycks? Glem arkitektens forslag til innredning i stuene, her mener vi å sitte på svarene selv med innskisserte sofaer, stoler, bord, hyller, etc... NB: Spilehimlingen i stue og gang i 2.etasje vil jeg perforere minst mulig. LED striper i spalten mellom spilene har vært lansert, men stemt ned av det lokalt oppnevnte kontrollorganet for lysestetikk.
Jeg har sendt tegningene til elektriker med noen spørsmål som jeg like gjerne gjengir her:
Har vi nok lys i stuene og gangene? Jeg leser at man skal unngå lys foran vinduer, fordi lyset ikke reflekteres, men når man tilter spotten inn mot rommet er ikke det en sak uansett?
Er stikkene plassert fornuftig?
Er plasseringen av lys på badene fornuftig?
Det blir en samling av brytere ved trappa i begge etasjer. Finnes det en lekker løsning for dette med et samlebryterpanel?
Er det noe vi bør tenke på ang lys og smarthus som er rimelige tillegg?

Ekstra etasje på hus fra 1971 -  - AKB

Ekstra etasje på hus fra 1971 -  - AKB

   #18
 1,126     Trøndelag     1
Skal ikke gi meg inn på besvare alle spørsmålene du har her. Men tenk på symmetri ved plasseringen av downlights. Tenk også på at de lyser opp veggene med et gitt mønster, dette mønsteret blir ulikt dersom du ikke holder lik avstand til vegg. Å vinkle downlights inn mot rommet ville jeg ikke tenkt var lurt, høres ut som en oppskrift på blending.
AKB
  (trådstarter)
   #19
 58     Sandvika     0
En liten finpuss på spottplasseringer vedlagt. Slenger også med noen illustrasjoner. Jeg forsøker å ikke perforere spilene mer enn nødvendig, men jeg ser også at dersom jeg skal bygge for fremtiden, må jeg belage meg på at behovet for lys vil øke etterhvert som undertegnede blir eldre. Da bør jeg bygge med tilstrekkelig med lys nå.
Selve spottene blir nokså ordinære SG Junistar Eco Gyro DTW i sort. Jeg har vært inne på nedhengte spotkasser, men da forsenket i den grad det lar seg gjøre med 36mm lekter. Lineære downlights liknende Iguzzini Laser blade har også vært lansert, men da flyr kronene litt for raskt avgårde.
Løsningen nå blir å ha et opprom mellom spilene tilsvarende to spilebredder, dsv 137mm. Her skrus fast 15mm finerplate til forberedte lekter som spotten festes i. Spotten vil da ende opp opp med å bli 4mm forsenket ift underkant spile. Forøvrig er spiletaket tenkt utført som et akustikkdempende element med akustikkduk og 30mm Rockwool over spilene.

Ellers kan det meldes at elektriker kontret med innsalg på KNX da jeg spurte om det ville være smart å koble opp spotter med mer til Zigbee. Blir interessant å høre hva KNX oppgraderingen prises til.

(Takpendel i trapp er ikke med på illustrasjonene).

Ekstra etasje på hus fra 1971 -  - AKB


Ekstra etasje på hus fra 1971 -  - AKB

Ekstra etasje på hus fra 1971 -  - AKB

Ekstra etasje på hus fra 1971 -  - AKB

Ekstra etasje på hus fra 1971 -  - AKB

   #20
 1     0
Superinteressant tråd!

Jeg har nylig overtatt et tilnærmet identisk hus fra 1971 og dette har inspirert meg til å tenke påbygg på sikt. Likte svært godt løsningen med 3 soverom og bad på "høyre side". Tenkte muligens noe takterrasse på stuedelen eventuelt.

Kunne du delt plantegning av sokkeletasjen også? Har pdd ikke utleie men ønsker dette

Tenker du å montere kjøkken i 2. etasje eller blir det en gedigen stue i flere soner?

Del gjerne videre fremgang og tanker.