(trådstarter)
   #11
 185     Hordaland     0


Hjørnebildet viser plasttak og litt glassvegg.Glassvinduene på plass.  :)  Nå begynner det å ligne noe.  Var oppe hos den lokale glassmesteren og fikk vite hvordan jeg skulle feste aluminiumsskinna. Rustfrie skruer er tingen i kombinasjon med aluminium. Med fyttikatta for en pris.  :D

Mørket kommer fort og lampa mi virker ikke så nå er det kvelden. Får ta mer bilder av montering av glasslister imorra. Da er planen å feste alle glassene + prøvemontering av dør.

Fikk kjøpt pakning til takplatene. Nå må jeg i tillegg pønske på hvordan jeg skal få montert den.  Smile
Signatur

   #12
 1 387     Tromsø     0
Fint prosjekt. Og fint at gamle vindu kan komme til nytte igjen.

Du vil nok få glede av denne.

Eg bygde vinterhage på verandaen for 4 år sidan, og det blei lunare på resten av verandaen også. Veldig kjekt å ha inntil stua.

Lykke til med fortsettelsen, du er godt i gang.
  (trådstarter)
   #13
 185     Hordaland     0
Da er alle vindusveggene på plass og skrudd fast med rustfrie skruer.Har lagt list oppe og nede på alle. I hjørnene blir det plenty fugemasse/lim. Tec7 er sikkert god nok. Mellom de to vinduene på bildet skal jeg skru fast en loddrett trelist med pakninger mot glasset.Rundt døra er det en kant som passer inn i spor på ramma som er enda større, men som jeg ikke har tenkt å bruke.


Planen er å skjære vekk kanten under døra og sette den rett ned på gulvet. Der den skal festes i 2x4 stendere freser jeg ut spor i stenderen og skrur godt fast. Har tegna en strek på stenderen der jeg skal sage.*regner med at det jag har gjort og gjør ikke er så hakkane gale siden ingen korrigerer meg og kommer med bedre forslag.  Grin :)
Signatur
  (trådstarter)
   #14
 185     Hordaland     0
Skar vekk alt untatt frontlista på sidene og oppe, men tok vekk alt under. Satset på at alt ville hjelpe på lavere terskel. :)Måtte bore hull til skruer, 5 på hengselside og 4 på låsside. Med håndtak kun på innsiden ser det litt kopete ut, men jeg får forske litt på muligheter for å åpne fra begge sider.
Med ting som ikke bestilles nye må man regne med litt fintenking for å få det til å fungere i hverdagen. Grin
Signatur
   #15
 1 387     Tromsø     0

*regner med at det jag har gjort og gjør ikke er så hakkane gale siden ingen korrigerer meg og kommer med bedre forslag.  Grin :)


Berre vent, dei sit og lurer i buskene og ventar til du er ferdig  ;D
   #16
 5 188     Østlandet     0
Et tips er at du bør bruke trykkimpregnerte sperrer siden det vil renne vann inn på dem med denne patenten, men det er kanskje for sent nå?  Wink Hvitt vått treverk har bare 2-3 års levetid før råten blir fremtredende.
Siden sperrene har fall må du gjøre noen tiltak for å unngå at de leder vann inn i hagestua.

Som jeg nevnte tidligere kann du unngå dette problemet med rupanel og ny shingel på hele taket, men det toget er vel også gått nå?  :)

Sperrene burde kanskje vært festet mot taket i tilfelle sterk vind? Skru ihvertfall alt godt sammen, også mot vegg og terrasse slik at vinden ikke greier å flytte så mye på "stua".
Signatur
  (trådstarter)
   #17
 185     Hordaland     0
Ser helt klart den der Helge.....  men det toget er gått.    :)

Jeg trøster meg med at jeg la under mye asfaltpapp da jeg kilte opp stenderne. Jeg får ta en runde til og dobbeltsjekke.
Det får stå til våren iaf, så blir det sikkert litt mildere vær til slik takflikking.

Dagen idag har stort sett gått med til å rydde vekk digre, tunge ting som har stått i veien og litt fintenking med damen om dører og slagretning. Dessuten har hun startet julebaksten.  ;D
Signatur

   #18
 1 387     Tromsø     0
Viss du vil tette i takovergangen kan du vel også få laga eit beslag med same vinkel som tak-knekken.  Over knekken må beslaget skyvast så langt det går opp mellom to shingelomfar, og så tettast godt med asfaltmasse. Så går det ned over bølgetaket og blir skrudd fast, evt med ei tettelist som er flat mot beslaget og har bølgeprofil mot bølgetaket.
Kor langt det må vere frå knekken og til overkant beslag må målast ut på forhånd.

I nedre kant av bølgetaket går det an å legge takfotbeslag og takrenne. Enklast å få dette til før du kler altfor mykje inne. Eg plar først montere bordet som dekkar sperre-endane, skru på takrenna og så takfotbeslaget. Det skulle vel vere enkelt å få takfotbeslaget inn under bølgeplatene sjølv om du har montert dei.

Folk prioritere ulikt, men for min del ønskjer eg meg takrenner så sant det er mulig.
  (trådstarter)
   #19
 185     Hordaland     0
Takk ariens.  :)

Hopper rett på tegnebordet og ser om jeg klarer å tegne det slik du beskriver og slik at blikksmeden skjønner hva jeg mener når jeg prater med ham.
Signatur
   #20
 1 387     Tromsø     0
You are welcome  :)

Eg ville sjekke kor langt inn under shingelen det går an å skyve eit beslag, trekke litt tilbake og så måle avstanden til tak-knekk. Og kontrollmåle på fleire punkt, slik at beslaget glir greit på plass. Heller det enn å presse beslaget opp mot spiker etc viss det går for høgt. Og asfaltlim over og under beslaget inni der.