(trådstarter)
   #21
 185     Hordaland     0
Jeg har ikke tatt juleferie riktig ennå.  :) 
Skrudd fast alulister rundt flere vinduer, mangler kun 2 nå.
Satt inn glass i døra. - Måtte skjære vekk pakningen mellom glassene og skrape vekk det som limer sammen slike glass ettersom den ene ruta var sprekt. :(  Derfor er  det bare et glass i døra.

Problemet med vrider på bare den ene sida er provisorist løst med litt snor, to små trinser og en Colaflaske. Nå sklir døra sakte igjen av seg selv. Trolig må jeg pønske mer på muligheter for å få vrider på begge sider.


Hvis jeg lager 'låskasse' inne i karmen/ramma rundt og har vridere i karmen er det lettere (mindre vanskelig) å løse problemet.
Er det noen her som har en annen løsning er jeg meget mottakelig for alternativer.

Mellom vinduene har jeg prøveoppsatt en 16x145 for å se hvordan det blir.  Problemet er at ingen butikker i nærområdet har  tetningslister. Smile Får ta meg en tur til den lokale vindusmakeren.
Men det ser ganske ok ut.Har tettet under taket så det ikke blåser rett inn. Sleit litt med riktig tettelist, men det løste seg kjapt da jeg fant Plannja sin selger på vestlandet. :D
Siden det kommer huset fullt med overnattingsgjester ikveld, har mye tid gått vekk til rydding og klargjøring av gjesterom... (huff) 
Har også ryddet det grøvste i vinterhagen og demontert gassvarmeren. En slik 2meterogmye høy brenner som skal kappes ned med en liten halvmeter.

Dama vil ha "teppe" på gulvet...  Slik grønn plen som selges på eurospar. Noen som har erfaring med den, eller tips på alternativ?
Signatur

  (trådstarter)
   #22
 185     Hordaland     0
"Grønn plen" innkjøpt etter konemors ordre.  ;)  Men ikke lagt ned ettersom jeg ikke er helt klar med tetting under alle vegger og jeg har igjen de siste bordene rundt åpningen der den andre døra skal være.
Det er ikke enkelt å finne en venstrehengsla dør med digert glassfelt, brukt.  :D

Signatur
  (trådstarter)
   #23
 185     Hordaland     0
Venstrehengsla dører er tydligvis mangelvare....  >:(Her hadde det passa bra med ei venstrehengsla dør som slår ut. I mellomtida har jeg dekka til med 9mm plater for å holde snø og vind ute. Takrenna her nesten fått tilbake plassen sin, men den henger der kun på nåde. Litt drypping er tettet med Tec7 og jeg satser på at det er dryppfritt nå.
Når det blir mulig å gå på taket uten å måke snø, skal jeg tette mellom nytt og gammelt tak. Da får takrenna pensjon.

To av plenene til konemor er lagt ut. Den siste venter på om takrenna er tett.Konemor sin stol + gjestestol til naborøykeren.  Smile Trolig har de nå den flotteste utsikten fra noe røykerom i landsdelen.Pallene på utsida er stillasen min. :)

Dørlukkepatenten min er rappet fra gamle butikkdører. Riktignok husker jeg at det hang et lodd i enden, ikke en Colaflaske.  :)  Men det virker like bra. Litt fininnstilling på mengde vann i flaska unngår de værste skrellene når døra går igjen.

Jeg har ennå ikke klart å finne ut hvordan jeg skal få håndtak på begge sider av døra.

Signatur
  (trådstarter)
   #24
 185     Hordaland     0
Så er det tid for en liten oppdatering.  :)
Fikk tak i en venstrehengsla 90-altandør som ble byttet ut med den store glassdøra som bare hadde vrider på den ene sida. Den ble satt inn på den andre sida der jeg har hatt plater siden ifjor.
Jeg har fått svar på min annonse på Facebook om enda en venstrehengsla og henta den igår. Den skal byttes ut med glassdøra med vrider kun på ene sida som nå er montert på motsatt vegg. :)  Dobbelt jobb, men egentlig bare kosejobb.
For å få en pen avslutning på plattingen må jeg utvide den med noen bord
Signatur
  (trådstarter)
   #25
 185     Hordaland     1
Litt oppdatering på glasshuset.  :)  Damen som pynter med møbler, innegress, blomster og nips.  Smile
Jesperkatt sin vinterhage. - DSC00603-2.jpg - Jesperkatt
Signatur
   #26
 27     0
Rett og slett koselig dette her ja Wink dog ikke helt fan av plast gress, men det kan vel relateres til fotballfaglige diskusjoner.

   #28
 5 188     Østlandet     0
Ser bra ut dette. Er det Bergen vi ser nedi lia?
Signatur
  (trådstarter)
   #29
 185     Hordaland     0
Ikke akkurat i den retningen. Smile
Skal jeg se Bergen må jeg se litt mer til venstre på bildet. Det er Voss du ser deler av.
Signatur