365    4    0  

Avstand mellom gipsvegg og himling, listefritt

 247     0
Driver for tiden å pusser opp en gang og et soverom. Jeg har pusset opp en del tidligere med gips, men har da brukt taklister. Denne gangen tenkte jeg å forsøke listefritt. 

Jeg vet at man etter boka bruker papirstrimmel og sparkel i overgangen mellom vegg og himling, men at en del også bare bruker akryl eller elastisk fugemasse, noe som ofte sprekker til slutt, har jeg hørt flere si. Planen min er å bare bruke overmalbar høyelastisk fugemasse i første omgang grunnet tidsmangel, og eventuelt gjøre det ordentlig om det bare sprekker opp.

Men så kommer spørsmålet; hvor stor avstand / glippe bør det være mellom veggplatene og himling når det skal brukes akryl eller elastisk fugemasse? Er det helt inntil som er tingen her, eller bør jeg etterlate en liten glippe for å få plass til fugemasse?

   #1
 451     Sarpsborg     0
Jeg har brukt 1-2mm, ikke alltid så lett å få helt nøyaktig. Har forøvrig fuget med Tec-7, uten at dette har vist anntydning til å sprekke opp etter 5-6 år.
   #2
 1 330     Bergen     0
Akryl er ikke egnet til det du beskriver, det sprekker opp. Fugemassen må være elastisk og uten silikon for å være overmalbar. TEC-7 er visstnok et slikt produkt etter det andre hevder.
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 247     0
Da har jeg satt opp gipsplatene med ca 1-3 mm til himling, og tenkte å bruke Essve 25% Flex akryl (høyelastisk fugemasse). Sikkert mye annen fugemasse som også fungerer bra, men har flere bokser av denne liggende.