#21
 278     Sandefjord/Larvik     0
Hei,

Holder på med isolering av mitt gamle loft fra 1948 eller der omkring. Har gravd ut 50 sekker med sagflis. Dette er så langt ca 1/4 av den delen av huset jeg har tenkt å etterisolere. For at det ikke skal stå helt uten isolasjon i lengre perioder, har jeg nå fylt igjen denne fjerdedelen med ny isolasjon fra Byggmax. Ettersom bjelkelaget er 15 cm høyt (altså fra rupanel og opp) valgte jeg Byggmax sin 150mm Space-Insulation lambda 40( http://www.space-insulation.com/ ). Denne var grei å legge ut. 2 stk 60 cm ruller i en pakke. Var veldig sammentrykt, men este greit ut da den kom på plass og fylte godt. Lett å få opp på loftet og lett å rulle ut.

På tvers av dette laget hadde jeg planer om å legge ytterligere 20 cm. Her har Byggmax et produkt som heter Earthwool (http://www.earthwool.com/) som er grisebillig (35 kr /m2) for 200 mm lamda 40). Denne er visstnok mer miljøvennlig og er heller ikke tilsatt farge, slik at den er brun (ser skikkelig stygg ut). Jeg kjøpte heldigvis bare en rull for å se hvordan den var.

Har akkurat kommet ned fra loftet nå, etter å ha rullet ut denne på tvers. Makan til dritt. Hele rullen var jo delt opp i bredder på 30cm! Hallo! Det er jo håpløst å legge ut, og går i stykker så fort man prøver å dra litt i det for å få det helt inn. Ujevnt og stygt ble det. Gudskjelov kjøpte jeg bare en rull.

I morgen skal jeg ned å se om de har Space Insulation i 200mm isteden. denne koster en del mer, men det tror jeg det verdt. Evt. at jeg bare legger 15 cm på tvers i steden for 20.

Har noen bilder av dette om det er interessant.

-Nils

   #22
 4 114     Akershus (Follo)     0
Jeg er akkurat tilbake fra Byggmax etter å ha kjøpt reisverk 48x98. Grei pris, og ikke nødvendig å lete seg fram til de som ikke er bøyd, vridd eller på annen måte uønsket. Litt dumt med f.eks. 393 som standardlengde når jeg skal kappe til 200. Neste er 423, og da blir det mindre ved. Men de hadde stort sett 3 standard lengder.

XPS fikk jeg rimeligere på den lokale Byggmakker ved bare å gå gjennom konto. Samme med en kveil drensrør og en omgang muffer. Synd de ikke har priser på sine websider da de rett som det er har priser som gjør det ulønnsomt å brenne av bensin og tid på å dra 1 mil lengre til Byggmax. Jeg ringer ofte og sjekker om handelen dreier seg om en tusing eller mer.

Og jallaisolasjon tar jeg ikke sjansen på. Der kan jeg ikke vurdere kvaliteten som på trevirke, og den kan i praksis ikke byttes ut etter at den er kledd inn. Jeg har med egne øyne sett kvalitetskontrollen på Glava fabrikken (topp), og betaler heller de kronene ekstra.


Signatur
taz
   #23
 3 840     Haugesund     1

Byggmax sin 150mm Space-Insulation lambda 40( http://www.space-insulation.com/ ).


Glava leverer vel 37, og 36. Nå kan ikke jeg (har ikke satt meg så godt inn i) den teknologien godt nok, men etter hva jeg har oppfattet er det et stykke fra 40. og ned til 36... eller?
Signatur
   #24
 269     0
Hei,
Ser jo at dette emne er diskutert i forumet før,men føler at jeg trenger flere synspunkter og "nye"erfaringer.
Trenger ca,600m2 med 5cm isolasjon til huset mitt.
Og vil ha det beste.Har hørt med Enova,og de mener at isolasjonen er like bra,men jeg vet ikke jeg.Vil jo ikke plasere no dritt bak kledningen min heller.Og hvordan er den egentlig og jobbe med?Og er det fortsatt tull med tykkelsen osv?
Er det noen her inne som har kjøpt mengder,og sikkelig fått prøvd den ut?
   #25
 5 116     Troms     0
Har skrevet noen ord om isolasjon og forskjell rockwool/glava. Hadde ikke ytenkt å bruke annen isolasjon. Mye går på rykter og hva som er brukt i norge.

Ok, betaler sikkert for navnet, men det må da vel være noe i det at "alle" husleverandører i norge bruker enten Glava eller Rockwool, selv med gjenkjøpsavtaler så velger jeg dyrere og trygt, fremfor billigere og kanskje like bra....

Med 5 cm isolasjon som du skal ha så ville jeg uten tvil valgt Glava. Enkelt å jobbe med, formstabil, støver/rysser mindre enn Rockwool.
Jeg har brukt begge deler og er ikke i tvil om hva jeg syntes var lettest og mest behagelig å jobbe med; Glava. men dette er vel en vanesak også. Er lettere å skjære i Rockwool med isolasjonskniv. I Glava vanskeligere (seigere).
Signatur
   #26
 46     Sandefjord     0
Nå kan det hende at det har skjedd noe i det siste med isolasjonen som Byggmax kjøper inn, for jeg har nettopp brukt 4 ruller hjemme av den på 50mm og jeg har ikke erfart noe tull med tykkelser. De har vært jevne og fine, lette å jobbe med og billige. Nå registrerte jeg at det lå noen ruller igjen helt bakerst i raden som hadde en annen farge og "så" eldre ut, så det kan være en tidligere produksjon som hadde litt stort tolleranseavvik på tykkelsen.
   #27
 91     0
Riktignok en stund siden nå, men jeg har brukt 3 ruller Byggmax -isolasjon som alle var merket 10 cm og opplevde svært varierende kvalitet. En rull var max 5 cm tykk og hadde flere områder i seg som var brun, seig og komprimert. Dessuten luktet den svært stramt (type kattepiss). Denne ble rett og slett kasetet for den var helt ubrukelig. De to neste rullene var helt fine... ??? passe tykk, løs og fin, og luktsvak. Alle rullene var tatt fra samme plass på Byggmax-lageret, men det er mulig at de to siste kom fra en helt ny pall, husker ikke i farten.

   #28
 269     0
Hadde du kjøpt 600m2 for og bruke på ditt hus da?
Eller skal man kjøpe det man vet er bra Rockwoll f.eks?
Sparer så mye på og kjøpe på  Byggmax,så jeg må si jeg er usikker.
   #29
 46     Sandefjord     0
Jeg holder på å pusse opp et gammel hus, og av min erfaring med både 50mm,70mm og 100mm så vil jeg fortsette å bruke denne isolasjonen i dette prosjektet iallefall.
   #30
 91     0

Hadde du kjøpt 600m2 for og bruke på ditt hus da?
Eller skal man kjøpe det man vet er bra Rockwoll f.eks?
Sparer så mye på og kjøpe på  Byggmax,så jeg må si jeg er usikker.


Jeg vet virkelig ikke. Den er billig men jeg sitter med et inntrykk av at kvaliteten er ujevn og det er dumt å gamble med isolasjonen. Tror nesten jeg ville safe't og gått for Glava eller Rockwool, helt ærlig. Men det er nå meg... :-\