#11
 10     1
Hei.
Bygger hytte med stubbloft.
Snerkkern mente det var best med vindsperre heltrukket. klemt med bord mot gulvbjelkene. så rupanel, isolasjon og spon.
er dette riktig.? ser mange legger rupanel nederst, så vindsperre i fakkene.
oppbygningen blir da som følger, nedenfra. vindsperre, rupanel, 20cm isolasjon, sponplate.

Leverandøren av laminatgulvet, mente jeg skulle legge plast under. men er ikke dette dumt? med tanke på fukt?
hytta står for det meste på fjell, ca 15m3 som står over jord. der er det ca 75 cm høye pilarer.

Mvh
Glenn

   #12
 249     Telemark     0
Monter byggeservice sitt svar ang plasten i gulv er like riktignok dag som for 6 årsiden.

Ang vindsperre først så rupanel, ser jeg ikke noe problem i. Hadde du brukt stubbeloft plater ville disse også ligget ubeskyttet under gulvet.
Er sikkert like mange som ville lagt den oppå som under. tror det er like mye for og i mot på det der.
   #13
 10     0
Hei.
Fordelen med rupanel nederst,så vindsperre, er vel at man ikke vil klare å lage rifter/sår i vindsperre, og man vil se om rupanelen utvikler fuktskader f.eks? Men det er vel kanskje ikke noe rett eller galt ang plassering av vindsperren. Skal klare å ikke lage så mange sår i den Wink

Leverandør av laminat var ganske påståelig med plast mellom laminat og sponplate. Jeg hadde Mail dialog med de ang, hvilket underlag de anbefalte til laminaten, jeg var da skeptisk til plast som de anbefalte. Da ringte leverandør meg og sa at jo plast måtte jeg ha. Men de er vel mest opptatt av at det ikke skal komme fukt opp i laminaten, så den blir ødelagt . Ikke så opptatt av at fukten blir i gulvkonstruksjonen og hytta råtner om 20 år?
HSt
   #14
 26 527     Lillestrøm kommune     0
På hytte bruker du impregnert spon og evt impregnert rupanel i bunn.

Plast under laminat tror jeg nesten alle leverandører krever
   #15
 10     0
Impregnerte gulvbjelker også da eller? Er det virkelig nødvendig at rupanel og spon er impregnert/vannfast ? Tror ikke det er vanlig ?
HSt
   #16
 26 527     Lillestrøm kommune     0
Det er bare å lese på spongulv i hytte med variabel oppvarming så krever de klimaklasse 2 og det betyr impregnert spon. Hvis du setter impregnerte bord under bjelkene som du legger rupanel som stubbloft oppi så ville jeg godkjenne uimpregnerte bjelker med impregnert rupanel. Men jeg valgte selv impregnerte men de må tørkes og krymper så derfor jeg ville akseptere noe annet så lenge de ikke er eksponert mot undersiden
   #17
 10     0
Dette for at man skal kunne legge plast under laminat?, og gulvkonstruksjonen tåler fuktigheten som beholdes pga plasten ? men om jeg dropper plasten under laminaten. kan jeg bruke "vanlig" materialer, men risikerer at garantien på laminaten ryker ?

HSt
   #18
 26 527     Lillestrøm kommune     0
Du må fortsatt ha impregnert spon men det er vanlige materialer ...
   #19
 10     0
jeg forstår ikke forskjellen , med gulv kontra en yttervegg f.eks. man benytter jo ikke imp lekter og sløfer, maler bakside av kledning f.eks ?
HSt
   #20
 26 527     Lillestrøm kommune     0
Det er ingen sol under hytta det en forventer høyere %RF under hytta over lengre tid. Så vil dette forverres av evt senking av temperatur inne gjennom året.

Så bare les teknisk beskrivelse av produktene så finner du krav ril klimaklasse 1 eller 2. Hyttegulv er lagt i klimaklasse 2 av årsaker jeg beskriver over.