#21
 10     0
Jeg skjønner , men det blir jo en yttervegg som ikke får sol også 🤔 men fortsatt skeptisk til plast under laminaten, er jo flere som mener at dette ikke er bra. selv impregnerte materialer er jo ikke glad i å «stå under vann. De holder jo lenger en hvitt tre , men ikke evig.
Lurer også på om det er vanlig å benytte impregnert i gulvet. ?gjør alle tømrere /hytte leverandører dette ?Noen andre som har meninger om dette?

HSt
   #22
 26 515     Lillestrøm kommune     0
Jeg har skrevet om klimaklasse 2 her før og høstet noen kommentarer fra noen, men også lært noen om hvordan det skal gjøres. Det er antall døgn med %rf over en viss grense som bestemmer om en kommer i klasse 1 eller 2. Sørlig gulv og spesielt slik konstruksjon som din med åpent under havner fort i klimaklasse 2. Spon under bad er også klimaklasse 2. Vegger har luftet ytterkledningen det har du ikke i gulv.
   #23
 10     0
Det med klimaklasse er greit nok. Men hvordan løser folk(tømrere/hytteleverandører dette i praksis? Tror det er mye hvitt trevirke?

kledningen beskytter sløyfer,lekter og bakside kledning, fra rf i en luftet kledning på f.eks nord veggen 🤔
HSt
   #24
 26 515     Lillestrøm kommune     0
Det jeg sier bør være minimum impregnert er det som er synlig på underside, dvs rupanelen og det rupanelen ligger på. Samt impregnert spon i gulv.

Den økte %RF medfører at fukt diffunderer inn i gulv vegger og tak. Luftingen av kledning vil raskere tørke ut dette i vegg enn i gulv
   #25
 10     0
Forstår. Men hva med plast under laminat ? Da vil jo all fukt som siger opp kondensere mot den? Laminaten lever lenge. Men hva om man bruker ullpapp eller forhudningspapp? Er laminaten så tett, at fukt kondenserer mot den, og a likevel vil bli i gulvet? Eller er det ikke så farlig om det er fukt i gulvet, det vil tørke opp ved neste mulighet, nedover? Er laminat/parkett en dårlig løsning på ? Bedre med tregulv rett på bjelkene?
HSt
   #26
 26 515     Lillestrøm kommune     0
Nå skal ikke fukt kondensere mot varm side av gulvet, men ja du har rett i at fukt vil bygge seg opp i gulvet i perioder og så tørke ut under gunstige forhold

HSt
   #28
 26 515     Lillestrøm kommune     0
Jo trolig, men laminatleversndør sier at gulvet vil bli ødelagt
   #29
 10     0
Vil bli? Eller kan bli?
Er jo mulig laminaten er så tett at fukt ikke kan tørke opp allikevel , og det derfor er like greit å legge plast under. Eller droppe laminaten å legge tregulv
HSt
   #30
 26 515     Lillestrøm kommune     1
Jeg tror leverandørene er redd for en rask oppfukting av gulvet, kanskje vrir lamellene seg eller sprekker opp. Med plast under vet de at fuktrn må diffundere ned i skjøtene, det tar sikkert tid