#11
 1 267     0
Energi blir ikke borte avfukteren vil tilføre varme til leiligheten.

Jeg ville prøvd avfukter.

   #12
 3 955     0Er det noe særlig å ha en slik luft avfukter i leiligheten på vinterstid da? Er dette en dyr ting å kjøpe? Evt link, tips til hvor en bra slik kan kjøpes??
Bruker en slik mye strøm?


Glad jeg har sletta jobb-infoen min her inne, slik at jeg står fritt til å uttale meg om slikt Wink ......

Kjøp deg en enkel avfukter på Claser'n. http://www.clasohlson.no/link/m3/Product,Product.aspx?artnr=36-4380 er et godt tips til en 1300-lapp.


på vinteren blir jo  lufta knusktørr innvendig likevell, er det ikke bedre og åpne dører fra rom til rom for og få den fuktige lufta i sirkulasjon rundt i huset, isteden for og bruke mer strøm på og senke fuktnivået enda mere? og kunstig lavt fukt nivå er ikke bra heller, lister panel og andre ting av treverk kan tørke istykker,

i et ved fyrt hus ligger jo RF på 20-40 allikevell, og hvor mye effekt har en dråpe avfukter da?  spesielt siden det er da lav RF og høy varme, avfukteren må bruke masse strøm på og  utvinne mer fuktighet?


Bex: Dette er ingen Drieaz 1200 - det er en Cotechavfukter ;)
Denne avfukteren klarer nok ALDRI å dra ut så mye vann at trevirke begynner å sprekke :D

Trådstarteren sier jo også at han allerede sover med alle dører mellom rommene åpne. Tror det generelt er for lite luftsirkulering i kjellerleiligheten?
   #13
 5 188     Østlandet     0


på vinteren blir jo  lufta knusktørr innvendig likevell, er det ikke bedre og åpne dører fra rom til rom for og få den fuktige lufta i sirkulasjon rundt i huset, isteden for og bruke mer strøm på og senke fuktnivået enda mere? og kunstig lavt fukt nivå er ikke bra heller, lister panel og andre ting av treverk kan tørke istykker,

Det er hygrostat på disse luftavfukterne, ihvertfall på min, så den slår seg av når luftfuktigheten kommer ned på normalt nivå akkurat som termostaten på en panelovn.
Dette nivået justere man selv etter behov.

Størst luftfuktihet er det sommer og høst. For høy eller lav luftfuktighet er ikke bra for hverken hus eller mennesker, derfor er en luftavfukter med hygrostat er bra ting.
Den viktigste jobben den gjør er å redusere faren for muggsopp i en bebodd kjeller.

Fuktige vinduer ødelegger også vinduskarmene over tid. Løp og kjøp!

Som nevnt, ventilasjon er bra, men alt med måte. For mange åpne ventiler nå på vinteren gjør at huset blir iskaldt og fyringsutgiftene stiger.

En luftavfuter er en liten varmepumpe med en kald og en varm del, men nettoeffekt er varme, akkurat som et kjøleskap. Det betyr at den strømen den bruker varmer opp boligen. Ingenting å bekymre seg over med andre ord.
Signatur
  (trådstarter)
   #14
 90     Sarpsborg     0
Tusen takk for viktig info folkens. Inatt dugget det ikke, og da var det jo maks 9 varmegrader i natt... Så duggen kommer når det er kuldegrader.

Igår kveld så monterte jeg en lufteventil i andre enden av leiligheten, og lurer på å sette inn en ventil i trappa opp til stua, som vi har oppe.

Har luftespalter under alle dører, men sover som regel med alle dører oppe.. =)
Og idag lurer jeg på å kjøpe ventilator ved kjøkkenet, for å få en vifte som kan suge luft ut. For da kan jeg jo kanskje bruke kjøkkenventilatoren når det dugger inne, for å få luft ut.
Noen som trur dette vil funke??

Nå så har vi nemlig ikke noe ventilator på kjøkkenet, ettersom kjøkkeninnredningen er nettopp ferdig montert =)
   #15
 224     Østlandet     0
Jeg ville ha begynt med å anskaffe hygrometer for å se hvor fuktig det faktisk er i leiligheten. Selv har jeg god erfaring med luftavfukter på et vaskerom. Skal du ha den i et oppholdsrom bør du skaffe en som avgir lite støy. Luftavfukter bruker ikke mye strøm og avgir samtidig varme. Du må nok litt opp i pris for å få en avfukter med hygrostat.
  (trådstarter)
   #16
 90     Sarpsborg     0
hygrometer? hvor får jeg evt kjøpt dette da?

EDIT: Etter litt søk fant jeg denne, kan den  gjøre nytten sin?
http://www.clasohlson.no/Product/Product.aspx?id=156726904

Hvor mye skal den normalt ligge på? Og hva er evt høyt?

Er evt et digitalt hygrometer bedre?? Ser de har mange forskjellige på Clas Ohlson.. Kan noen hjelpe meg med valg

   #19
 224     Østlandet     0
Gode digitale hygrometere bør i utgangspunktet være mer nøyaktige. De manuelle må kalibreres for å måle riktig.