#31
 1 500     Akershus     0
Har du gips i tak og på vegg skal førstelaget legges med plass til en liten akrylfug og lag to legges med så liten fug som mulig før det skjøtestrimles i overgangen tak og vegg med papirstrimmel og sparkel.

   #32
 5 336     Tromsø     2
skjøtestrimles i overgangen tak og vegg med papirstrimmel og sparkel.

Det blir vel helt feil hvis taket er en lydhimling? Da skal det ikke være noen fast forbindelse mellom himling og vegg, ikke engang papirstrimmel og sparkel, men et gap som fuges med elastisk fugemasse.
Signatur
   #33
 91     0
Vekker liv i denne tråden igjen.

Vil dere anbefale å montere lydbøyler i støpt himling? Hvor får man tak i billigste bøyler for tiden? Ser kr 16 på Finn.no
   #35
 14     Gjelleråsen     0
Jeg kjøpte mine på finn.no til 16 kr stykket. De koster jo 32 på byggevarebutikker.. Frakt koster 450 fra Foris.

Vekker liv i denne tråden igjen.

Vil dere anbefale å montere lydbøyler i støpt himling? Hvor får man tak i billigste bøyler for tiden? Ser kr 16 på Finn.no

Billigste jeg har funnet så lang er disse:

http://www.lydboyle.no/#!

875,- for 100 stk inkl frakt...
Signatur
   #36
 1 327     Bergen     0
Monterte en del sekundære bjelkelag for lydisolering tilbake på 80-tallet. Da brukte vi 23x98 mm forskalingsbord montert for avstand som passet isolasjon - ca 55 cm mellomrom - og med kryl opp. Festet disse i ender på 36x98 mm klosser på 55 cm som ble festet til vegg med laftevatt i mellom - en kloss i annet hver fakk. Deretter brukte vi 30 eller 23 mm lekter på tvers av sekundærbjelker. Spiker var festemateriell på den tid, men sikkert mye enklere med skruer i dag.

Mener vi var oppe i spenn på 4-4,5 m. Kan høres ut som ekstremsport, men tverrbinding med lekter hjalp nok på konstruksjonen. Fordelen var både kostnad og enkelt å håndtere/montere. Fikk aldri noen reklamasjoner.
Signatur