HSt
   #41
 25 854     Lillestrøm kommune     0
Vil tro det er snømengde krav i Bergen selv om dere mener det aldri snør der. Poenget var bare at kutt og se teknikken kan ikke brukes

  (trådstarter)
   #42
 1 129     0
Ja selvsagt, var ment som en spøk. Det er jo en grunn til at jeg ikke har revet veggen enda, det er jo for å være 100% sikker på at jeg ikke gjør en grov feil underveis. Det samme gjelder jo trappen som jeg har lyst å åpne opp, i frykt for at den henger i sidevegger.

Der ligger detaljerte tegninger i mitt forrige innlegg, der står dimensjoner på alt som er brukt osv. Nå er jeg ikke kvalifisert til å lese noe ut av disse tegningene selv, men har delt de her samt jeg har sendt de videre til de som tegnet dette opprinnelig.
   #43
 696     0
Erstatte bærende konstruksjon ? -  - ProphetSe7en

Ja da er det nok bæring for gulvet i 1etg ser spennet der er nesten 5mtr, da får du svikt i det uten en bjelke der når veggen er borte, men noe hovedbæring er det nok ikke. Ser de har skravert den veggen, usikker på hva den skraveringen betyr.
Signatur
  (trådstarter)
   #44
 1 129     0
Ja, jeg må vel tilbake til planene om å få inn en bjelke her. Er veldig usikker på hvordan. På innsiden av veggen får jeg kun avlastet på hver side av trappen. På utsiden så kan jeg avlaste hele,.men her er det i dag fin pukk så usikker på hvor mye denne vil gi etter om det blir stor belastning her. Mulig en 2x6 eller noe i bunn vil fordele laster nok til at det ikke er noe problem.

Strekket er også så langt at jeg tror jeg vil slite med å få inn en bjelke/limtre som dekker hele, så jeg må nok skjøte på en vegg eller på en stolpe.

Det kommer en vegg 180 cm fra sidevegg, denne er for å lage vaskerom. Vil det være en løsning på bruke denne veggen til overlappende skjøter for en ståldrager, eller vil det resterende strekket bli for langt?
wth
   #45
 182     NA     0
Har ikke finlest tråden, men hvis bjelkelaget er kontinuerlig over veggen trenger du kanskje ikke avlaste veggen, så lenge du rydder ut av rommet over. Og skal du avlaste kan du gjøre det feks midt i rommet.

Når du monterer bærebjelke jekker du den opp til riktig nivå.
180 cm kan fungere, men hvis du vil ha lavest mulig bjelkehøyde må bjelken være kontinuerlig over søylen. Kan løses ved å skjøte bjelken litt fra opplegg i momentnullpunkt, få en byggmester eller ingeniør til å se på det.
Endring av bæresystem kan være søknadspliktig, så da kan du få hjelp til det i samme slengen. Greit ved videresalg og mot borettslag..
   #46
 3 230     Akershus     0
Om ønskelig kan man felle opp bæringen i bjelkelaget, da blir den helt borte.


.Thag
Signatur
  (trådstarter)
   #47
 1 129     0
Hvordan gjøres det Thag, og er det stor forskjell i arbeid/kostnad mot å legge på tvers av bjelkelaget og understøttet i endene/på midten? Greit å ha noe kunnskap rundt dette selv før en får inn noen på befaring.

Nå får jeg ståldragere uten ekstra kostnad via familie, så når firma som får jobben har sine mål blir dette saget til.

   #48
 3 230     Akershus     0
Først: Litt avhengig av dimensjonen på jernet og strekket: Understøtting i endene og muligens en på midten er ikke sikkert du slipper unna. Men: Du slipper garantert unna en synlig drager som ligger lavere enn taket forøvrig:

Erstatte bærende konstruksjon ? -  - ProphetSe7en

Her ser du prinsippet for innfelt L-jerndrager. Det er noe mer jobb enn å bare sette opp en limtre, men det er mulig du synes det er verd det... Vet heller ikke prisforskjellen mellom denne løsningen kontra limtre i materialsammenheng (pris stål vs pris limtre)


.Thag
Signatur
  (trådstarter)
   #49
 1 129     0
Supert, takker.

Stål får jeg som sagt gratis i ønsket lengde og dimensjon, limtre må nok kjøpes som vanlig.

Er det brukt 2x L-bjelker på bildet? Disse er da skrudd eller sveiset sammen, så hviler bjelkelaget på hver sin side av L-bjelker?

Så med en slik løsning så må det avlastes bjelkelag på hver side av der en vil inn med bjelken, bjelkelaget sages til for å gi plass til bjelken, en form for papp for å hindre knirk og så understøttes det hele?
   #50
 3 230     Akershus     0
Det er to L, vi pleide å skru dem sammen med store bolter.

Avlast bjelkelaget, åpne taket, skjær slisse opp med dem. Ferdig snakka Smile

Vi la aldri noe mellom jern og treverk... Hørte aldri noen klage..

.Thag
Signatur