1 130    5    0  

Etterisolere krypkjeller.

 6     0
Hvordan går man frem når man skal etterisolere krypkjeller?

Har et hus som er rundt 90kvm krypkjeller, vil det beste være å ta ned all vindpap og gammel isolasjon for så å legge ny? Eller kan man klaske noe fra undersiden av krypkjelleren, for det er derfra jeg skal isolere. Skal altså ikke åpne gulvet.

HSt
   #1
 25 326     Lillestrøm kommune     0
Alder/konstruksjon ? Det du ønsker er å være sikker på at du ikke har luftlekkasjer i det gamle gulvet som vil ødelegge isolasjoneffekten. Ta opp en bit og vurdere er jo en mulighet. Husk at du kan få mer fuktproblem når du fjerner varme ned i krypkjeller
  (trådstarter)
   #2
 6     0
Etterisolere krypkjeller. - IMG_3492 (1).JPG - MLhaugen

Slik ser det ut. Ble bygget 1960. Jeg føler ikke at gulvet er så kaldt, men det er kaldt på føttene når minusgradene kommer.
   #3
 8 026     Bærum     0
Kan du beskrive konstruksjonen? Skjønner ikke helt bildet. Det er ikke bjelkelaget vi ser her? Det ser jo latterlig puslete ut i så fall. Eller ser vi bare gulvet som isolasjonen ligger på - under bjelkelaget?
   #4
 2 045     0
Bordene du ser ligger etter all sannsynlighet løse oppå lekter som er spikret til sidene av gulvbjelkene. Det er også stor sannsynlighet for at det er 10 cm glassvatt i bjelkelaget, kanskje bare 5 cm. Det er bare tull å spare på den, da den har dårligere isoleringsevne enn dagens isolasjon. Når du fjerner bordene detter den ned uansett.

Kan anbefale engangsdress, hansker, vernemaske og briller, for dette er noe som klør!

Vi la ny 20 cm isolasjon og festet asfalt vindtett plater med krampepistol til undersiden av bjelkene. I endeskjøtene la vi et bord halvveis under som vi skrudde fast gjennom asfaltplatene. Festa bordet på enden før neste plate, da får en holdt igjen bordet mens en skrur. Over alle skjøtene la vi impregnerte sløyfer (tror dimensjonen er 12X36 mm, muligens 11x36 mm).

Hvis du ikke har luftpistol og kompressor vil jeg på det sterkeste anbefale deg å skaffe eller låne det! 
   #5
 65     0
Hei

Av bildet å dømme ser dette greit ut, kanskje det hvit/grå er begynnende muggsopp?

Det du kan gjøre om det ikke er noe muggsopp så kan du isteden isolere ringmuren enten på utsiden eller innsiden med min. 10 cm og bakken også med min. 10cm. Da vil kryperommet blir varmer og bjelkelaget blir å regne som et etasjeskille (det er varme på begge sider av bjelkelaget) Dette vil gi deg varmere gulv og det vil øke fuktsikkerheten da det kaldeste punktet i kryperommet vil være under isolasjonen på bakken. Og der varmt luft møter kald flate, der vil fuktigheten i luften kondensere. Isolerer du mer i bjelkelaget er risikoen at du får et kaldere luft og kondenspunktet blir i underkant av bjelkelaget med økt risiko for mugg og soppvekst.

Så her har du mulighet å få varmere gulv og samtidig en bedre fuktsikring av kryperommet ditt.

Se også vår hjemmeside www.isodren.no
Signatur