#21
 22     0
Fermacell kan også festes med krampepistol. Dette er vel mye lettere enn å skru de. Det ser også ut som det enkleste er å kjøpe platene med glatte kanter, og bruke lim mellom platene. Da sparer en seg for en del sparkling.
Driver å bygger hus om dagen, så skal legge et par hundre m2 med fermacell til sommern:)


Kant liming uten sparkel kant funker ikke med mindre man vil ha synlige skjøter, de platene er for underlag.

   #22
 316     Rogaland     0
Det hadde vært interessant å sett lignende støydokumentasjon for Ultraboard som for Fermacell. Betaler gjerne noe mer for Ultraboard hvis de yter likt og jeg kan slippe helsparkling.
Signatur
   #23
 22     0
Det hadde vært interessant å sett lignende støydokumentasjon for Ultraboard som for Fermacell. Betaler gjerne noe mer for Ultraboard hvis de yter likt og jeg kan slippe helsparkling.


Jeg har også prøvd å finne ut om (og ev hvor mye) ultraboard lydisolerer mer en vanlig gips. Må forresten understreke at Fermacell ikke trenger hel sparkles hvis man bruker duk. Duk er bra uansett, mange malere bruker det alltid uansett gips. Det blir mye mer holdbart. Sparkel skjøter sprekker gjerne opp til slutt..
   #24
 316     Rogaland     0
Litt research. Det står i produktinformasjonen til Ultraboard at den er glassfiberarmet. Den er altså ikke direkte sammenlignbar materialmessig med Fermacell som har innmikset 20% trefiber. Egenvekt til 15 mm Ultraboard er 15 kg/m2 mens Fermacell 15 mm har en egenvekt på ca. 17 kg/m2. Fermacell er altså tyngre. Basert på dette samt at Fermacell har god støydokumentasjon, vil jeg nok gå for Fermacell i de tilfeller jeg ønsker å redusere støy mest mulig.
Signatur
   #25
 4     1
Jeg prøvde meg på en sammenligning av støydokumentasjonen på Fermacell og Ultrabord og Habito. Om man bruker sammenlignbar veggkonstruksjon (tror det var en 10cm vegg men enkel plating og isolasjonsmateriale inn jeg sjekket) så var Fermacell ca 1-2 db bedre.
Når det er sagt så kan jeg også nevne at man bør isolere med Hunton trefiber inni veggen - det er mye
bedre lydreduksjon enn Glava/Rockwool!
   #26
 2 978     Vestlandet     0
Har du samanlikning av tal på støyreduksjonen til isolasjon og? Dette hadde vore interessant.

Eg ser for meg å nytta fibergips eller dobbelt lag gips i ein del rom i huset.
Signatur
   #27
 316     Rogaland     4
Vi kan se fra Gyproc sin produktinformasjon at en vegg med stålstendere og vanlig gips på begge sider samt isolasjon har en Rw på 40 dB. Hvis man erstatter vanlig gips med Gyproc Habito får man en Rw på 44 dB. Merkbar forbedring. Bruker man Fermacell ser man at de har oppgitt en forventet Rw på 48 dB med samme type vegg. Betydelig forskjell også der.

Ultra board har en forventet RW på kun 42 dB! Selv med 15 mm plater får Ultra board en lavere Rw enn Fermacell (46 dB). Men Norgips skryter av at Silentboard kan gi opp til 10 dB bedre Rw enn vanlig gips. Den kan muligens konkurrere med Fermacell.

NB! Det er forskjell på forventet Rw og labmålt Rw. Ikke alle leverandører har informasjon som klart sier fra om det er forventet eller labmålt Rw de oppgir.

Konklusjon:
Fermacell ser ut til å være vinneren mht. støydempning. Silentboard kan være en verdig konkurrent men er meget dyr. Begge disse platetypene krever helsparkling eller annen behandling / ekstra platelag for å få en fin overflate.

Hvis man ønsker skruefaste plater med fin overflate som ikke trenger ekstra sparkling, virker Habito og Ultra board å være nesten likeverdige.

Hvis man ønsker kun et platelag, ingen helsparkling og god støydempning kan 15 mm Ultra board være interessant siden platene har en Rw som er nesten er like god som Fermacell.


Kilder:

https://www.gyproc.no/konstruksjoner/innervegger/innervegger-med-h%C3%B8y-lydreduksjon

http://kunde.hamar.media/Hunton/fibergips/

http://media.byggtjeneste.no/media/dokument/572808

https://norgips.no/produkter/spesialplater/silentboard

http://media.byggtjeneste.no/media/dokument/335455


Signatur

   #30
 22     0
Veldig bra durabit

Når det gjelder støydemping av isolasjonsmateriell så lot jeg meg påvirke av følgende video:
https://youtu.be/4B00yMYDYWQ

Dette gjør også mening til meg siden trefiberen har en mye større masse...

Trefiber det ut til å ha bedre brannegenskaper også?? Hvordan er det med støv, er støvet mindre plagsomt også?