315    7    3  

Henge armhev ("pull-up") stang i gangen

 3     0
Hei, 

Jeg vil henge en stang i gangen slik at jeg kan ta armhevinger, men er usikker på om veggen tåler dette. Jeg tror begge veggene er gipsvegger. Er det noen som har gjort dette før? Jeg veier 90 kg, og jeg kunne aller helst tenke meg at den kan tåle at jeg svinger og gjør noen akrobatiske bevegelser.

   #1
 203     Rogaland     1
Innfesting i stendere. Å stole på gips er galskap : )
Signatur
   #2
 186     Bergen     1
Innfesting i stendere. Å stole på gips er galskap : )


Sssshhhh.. Nå ødelegger du jo all morroa.Det finnes pullup-stenger for dørkarmer som går an å handle inn.

Jeg gikk for et "power-rack" i stedet (altså et bur der du kan gjøre flere typer øvelser). Det tar litt plass, men eliminerer da behovet for å borre\henge opp noe som helst.
  (trådstarter)
   #3
 3     0
Jeg hadde en viss frykt om at jeg ikke kunne gjøre det i en gipsvegg, men tenkte jeg skulle høre med dere først da jeg tenkte at siden man kan henge opp tunge kjøkken på vegger så kunne det kanskje være en løsning.

Jeg får heller satse på en som jeg kan ha i dørkarmen, har ikke plass til et "power-rack" dessverre, selv om det hadde vært det beste.
TSt
   #4
 7 165     0
En person er en rimelig stor "gjenstand" på veggen, skjeden vi har 90 kg hengende selv på et kjøkkenskap. I tillegg er det statisk mens en person beveger seg.
zyp
   #5
 453     1
Så lenge du finner ut hvor stenderne er bak gipsen og skrur i dem med godt dimensjonerte skruer så holder det nok helt fint.

Kjøkkenskap og lignende henger jo som regel heller ikke bare på platene, de henger som regel på skinner som er skrudd fast i stenderne eller andre spikerslag bak platene.
  (trådstarter)
   #6
 3     0
Takk for svar. Jeg tror jeg skal legge det ut på mittanbud eller noe og få en håndverker til å se på det.