#21
 208     0
Pris. Koster ganske mye mer å bruke Tec7 enn å bruke 20kg sekk med flislim til 79 kr. En tec7 koster jo 140-150kr. Den dekker ikke like mye som en 20kg med flislim.

   #22
 1,649     Asker      0
Anbefalingen for flislim er å legge 100 % dekning med 6 eller 8 mm tann-sparkel. Anbefalingen ved bruk av Tec 7 (e.l.) er punktliming, man legger ikke dette på med tann-sparkel. Forbruket er minimalt.

Dersom platene ikke skal belastes med flere hundre kilo flis så holder noen få punkter med Tec 7 i massevis.  (Har testet ut dette selv og endte med at platene (Litex og Wedi) måtte brekkes i stykker for å få de av igjen.). Skal man feste tyngre saker på veggen må man uansett ha "noe" bak å feste i, hos TS antagelig mur-anker e.l.
Signatur
   #23
 208     0
Du burde uten tvil heldekke EPS'en. Hvis ikke kan du få kondensproblemer når det blir varmt ute og den varme luften treffer den kalde betongflaten. Hvis du bare punktlimer så vil det være flere steder varm luft kommer i direkte kontakt med betongen.
   #24
 1,649     Asker      0
Poenget med Tec 7 var ikke at det var "bedre" enn flislim, bare at det var mye enklere og raskere å montere og fortsatt "godt nok" i en bod av betong hvor det er lite eller ingenting i vegger som kan råtne. Selvfølgelig tetter man åpninger slik at man får en hel barrière mot kald betong og ønsker ingen luftsirkulasjon på "baksiden" av platene. Forøvrig er det når det er kaldt ute at det potensielt blir problemer, ikke når det er varmt.
Signatur
  (trådstarter)
   #25
 166     Oslo-området     0
Fine tips. Jeg har også lest på nettet ellers at det kan være avgjørende hvor mye av ytterflaten som er mot friluft, og hvor mye som er under bakkenivå. Jeg har lagt ved bilder sett utenfra, hvor rommet starter en halvmeter til høyre fra vinduet. Det er lagt opp ny drenering, med grunnmursplast og 50mm XPS under bakkenivå.

Jeg vil da påstå at over 2/3 er "over bakkenivå". Jeg skal nok feste noen enkle hyller mot platene, men ikke noe som veier veldig mye. Hva blir da anbefalingen? Jeg forstår jeg kan velge mellom fliselim og Tec7, men blir det viktigste å passe på at det ikke blir noe luftsirkulasjon mellom plate og grunnmur?
Isolering av "ute"bod, med fukt på murveggene - IMG_20200228_081209.jpg - Tja
Isolering av "ute"bod, med fukt på murveggene - IMG_20200228_081218.jpg - Tja
  (trådstarter)
   #26
 166     Oslo-området     0
Etter at rommet hadde tørket over disse dagene, lot jeg det stå uten varme og avfukter for å se hva som ville skje under nedbøren det siste døgnet. Som fryktet kan jeg se at det har kommet inn vann ovenfra med mørkere områder i himlingen. At armeringen er såpass rusten har vel vært avslørende i forkant....

Jeg kan muligens vurdere å fjerne skifer på toppen, og legge på membran under?
   #27
 2,987     Vestlandet     0
Får dy tetta på utsida, er jo det det beste. Held muren seg tørr, lev den og lenger (armeringa rustar ikkje like fort). Det vil og verta mindre behov for avfukting innvendig.

Det beste vil jo vera om det er mogleg å gjennomføra isoleringa utvendig. Men ser det vert vanskeleg.
Signatur

   #28
 1,649     Asker      0
Jeg kan muligens vurdere å fjerne skifer på toppen, og legge på membran under?

Høres ut som en god tilnærming/plan; 2 fluer i ett smekk; forhindre frostspreng i trapp og tørr himling i bod Smile.
Med en litt solid pigghammer er det ikke store jobben å få bort skiferen, men lite trolig at de kan benyttes på nytt... kanskje i mindre biter ?!
Signatur
  (trådstarter)
   #29
 166     Oslo-området     0
Takk, Komlo og TDj. Jeg ser nå at det samler seg en del vann på oversiden. Her må jeg få satt riktig fall, i tillegg til membran.
Isolering av "ute"bod, med fukt på murveggene - IMG_20200301_124152.jpg - Tja
   #30
 38,294     Lillestrøm kommune     0
Uten tak over er det viktig med oppbrett og tetting mot alle vegger, egentlig skal vinddsperren utenpå men klemlist fuging og evt beslag e.l er løsninger som ofte brukes

Å skulle bare gjøre noe fra undersiden når det er så vått er håpløst