103    6    0  

Isolering mot kaldloft - cc80 - Plater eller blåseisolasjon?

 26     0
Heisann,

Har overtatt ett hus fra 50 tallet, hvor det er ett tilbygg på 1.etg som skal fungere som kjøkken og spisestue. Vi fjernet takpanel der i helgen, og da fikk vi gammel isolasjon i hodet, da det over panelbordene kun lå teipet plast og det som minnet om en død sau i konsistens.

Over dette tilbygget er det yttertak med lav takvinkel, slik at det er noe tomrom der, men ikke noe loft med tilgang på noen måte. Bjelkelaget er lagt med cc80, er 20cm høyt, i tillegg er det lagt på en 2cm list for foring slik at trekkerør kan trekkes under bjelkene. På toppen av bjelkene er det lagt papp, som ikke er festet i bjelkelaget virker det som. 

Mitt spm er derfor hvordan vi bør isolere dette enklest da vi kommer til å fjerne alt av isolasjon der da den virker å være av tvilsom kvalitet. 80cm cc er ikke optimalt har jeg forstått. Hva ville dere gjort hvis dere skulle løst dette med tradisjonell isolasjon? Evt fordeler/ulemper om man hadde gått for blåseisolasjon? Hvordan fungerer blåseisolasjon i praksisk, legger man bare opp papp eller plast som underlag og så blåser man isolasjon over, eller hvilke forberedelser må gjøres fra vår side?

Alle forslag mottas med takk!

Mvh
Tor

TSt
   #1
 5 052     0
Skal du blåse inn isolasjon må du ha noe som sørger for å opprettholde luftespalten. Så holder ikke ned noe myke materialer her. Plast må også på varm side, aldri kald.

Må legge isolasjon på tvers og kutte når en har 80 cm. Men litt fiklte å holde den oppe. Siden du ikke har for mye isolasjon her bær du passe på å få beste isolasjonstypen.
   #2
 309     0
Jeg hadde nesten samme situasjon i fjor høst, bjelkelag mot loft med varierende cc 62-67 cm, så akkurat litt for mye til å bruke "standard" bredder isolasjon. Kjøpte 100 mm Glava på rull (måtte bestilles), kappet og la på tvers. De to lagene ble lagt i forband.

Dette var en drittjobb, som tok mye tid. Følte jeg kappet "uendelig" mange biter isolasjon. Dessuten er det vanskelig å tilpasse alle bitene 100% når cc varierer litt. Skulle jeg ha gjort det igjen ville jeg nok valgt blåseisolasjon, selv om det nok hadde blitt en del dyrere.
  (trådstarter)
   #3
 26     0
Takk - noen tips for lett måte å holde isolasjonen oppe før man legger plast? Vi er tre pers, så en løsning er jo at noen holder, og at man plaster seg bortover fortløpende. Bør vi gjøre noe på oversiden av isolasjonen i det hele tatt eller bare la den løse pappen der ligge? Tanken var å ta Glava Proff 34 eller noe i den duren og legge på tvers. Men rullene finnes bare i max 150mm tykkelse. Platene derimot finnes i 200mm. Litt usikker på riktig "approach" her.

@hakostra - Du la totalt 200mm? Vil det si at du legger feks en bit på 60cm først og den utenpå på feks 30 slik at du har 30cm overlapp på lag nummer to? Rommet er 30-35m2 så jeg føler ikke jobben er helt håpløs, og såvidt jeg kan se foreløpig så er cc lik hele veien. Så det du nevner der er en mulighet Smile
   #5
 309     0
Jeg hadde 20 cm bjelkelag (ca) og la derfor 2x100 mm lag isolasjon, ja. Men jeg har kaldt, luftet loft over, så trengte ikke tenke på lufting, jeg kunne fylle hele bjelkelaget. Fikk også etter hvert "følelsen" av hvor bredt jeg skulle kappe bitene for at de "akkurat" skulle sitte mellom bjelkene uten hjelp, men jeg hadde mist 15 cm smalere lysåpning enn deg. Regner med at du får problemer med å få bitene til å sitte uten "hjelp".
  (trådstarter)
   #6
 26     0
Forslaget over her med hyssing er kanskje ikke så dumt Smile Virker som det er bra med lufting over der i dag, da det ble merkbart kaldere i rommet da isolasjonen datt ned.. Det er åpent rom over bjelkelaget, så er nok noe lufting inn der på en måte, så vi forholder oss nok til 20cm isolasjon selv.