#11
 3,955     1
Normalt i en bolig finner du 100-talls hull i fuktsperra uten at dette blir problemer med...

Det som er verdt å vite, er at problemet med hull i fuktsperra blir større jo mer isolasjon man har samt jo høyere man befinner seg i bygningen. En "normalt konstruert" bolig i Norge - bygget med 150mm vegger kan du nesten perforere med spikerhull uten bekymring...

   #12
 3     Lillwehammer     0
Hvor stort overlapp bør man ha i skjøtene i fuktsperre i tak (både skjøt i tak, og mot vegg)? Bør skjøtene limes eller holder det med et overlapp på en 20-30cm?

Skal pusse opp 3 soverom som ligger i 2. etasje i enebolig fra 50-tallet. Etter hva jeg leser foreslår flere at fuktsperren legges bak en nedlekt i tak for å hindre for mange hull (jeg tenker å spikre vanlig panel i taket). Hvis jeg skal lekte ned, hadde jeg i utgangspunktet tenkt å gjøre dette med 23mm lekter. Men hvis det blir god plass, hadde det vært kjekt med 48mm siden man da i tillegg kan legge opp et ekstra lag isolasjon. Da må jo nødvendigvis fuktsperren ligge mellom lekt og panel, og man kommer ikke utenom at det blir en mengde hull i denne, i tillegg at det blir et større hul til koblingsboks for lys i taket (skjult anlegg). Er dette trygt med tanke på fukt (med tanke på alle hullene, spikerslag osv), eller bør jeg droppe isolasjonen og legge fuktsperren bak lekt? for å få den tettere?
   #13
 740     0
La selv fuktsperren i taket og så lektet ned med 23mm og brukte de lave takboksene fra Elko. Rør og bokser kom da på innsiden av fuktsperren uten andre hull enn de som holder lektene oppe og skruene fra takboksene samt stiftene til rørklammeren. De hukkene derimot er jo tettet med skruene/stiftene. Har du det skjulte anlegget bak fuktsperren så er det vanskelig (umulig?) å få tett der boksene kommer gjennom fuktsperren.

Å bruke 48*48 lekt i taket for ekstra isolasjon tror jeg ikke du klarer uten ekstre grep å få isolasjonen bli i taket. På vegg derimot er det enklere. Der har jeg fuktsperre og så 48*48 lekt dype veggbokser og så isolert ekstra der det går (skåret ut for bokser og der rør entrer boksen). Det meste av veggen er dermed isolert med 5 cm ekstra.

Pass bare på at fuktsperren ikke kommer mere enn 1/3-del ut i veggen.
   #14
 2,044     0

Samme med foringer for takvindu fra Velux, de kommer med både dampsperre og aldersbestandig tape.




Dampserre ble levert med takvinduet mitt. Foring har jeg ikke kjøpt enda. Bare for å pirke litt.  Wink
   #16
 54     0


Skal pusse opp 3 soverom som ligger i 2. etasje i enebolig fra 50-tallet. Etter hva jeg leser foreslår flere at fuktsperren legges bak en nedlekt i tak for å hindre for mange hull (jeg tenker å spikre vanlig panel i taket).


Jeg er i samme situasjon selv. Driver å renoverer soverom i andre etasje mot kaldt kryploft. Har foret ned de opprinnelig sperrene og hanebjelkene (10cm) med 36x98 for å få plass til 20cm isolasjon. Jeg kommer til å stifte dampsperrene i nedforingene, men spørsmålet mitt er hvor stor lekt bør jeg bruke utenpå dampsperren igjen? Jeg skal ha ferdigmalt MDF takpanel i taket. Gjør det noe om disse perforerer plasten? Disse kommer til å bli montert direkte på sperr/hanebjelker. Jeg har lest at plater klemmer på en annen måte enn panel, da disse gjerne har litt svai og perforeringen blir da litt mer "kritisk". Videre så lurer jeg på hvilken str./lengde jeg bør bruke på skruene som jeg skal feste panelen med, denne er 12mm. Dette har vel sammenheng med hvilken lekt jeg velger? Er det en spesiell type skruer for MDF panel?
   #17
 4,452     Vestlandet     0
Har gjort mye av det samme akkurat. Jeg skøyt stifter i MDF-panelen rett i sperrene, det klemte plasten ganske hardt mellom panelen og sperrene. Ville ikke miste så mye takhøyde heller, så da gjorde jeg det slik. Har ikke balansert ventilasjon, kun mekanisk avtrekk. Så det er ikke noe overtrykk i huset. Tror ikke det skal bli noe problem.

Det eneste som jeg ikke ble helt fornøyd med var er sperrene ikke står 100% rett i forhold til hverandre, så panelen svaier og buler litt Smile
Signatur

   #18
 4,452     Vestlandet     0
Kjøpte forresten en kompressor til 799 og en stiftepistol til 299 kun for den jobben. Angrer ikke et sekund på det kjøpet! Er så glad jeg slapp å skru/spikre hele det taket! :)

Anbefales!!
Signatur
   #20
 4,452     Vestlandet     0
Hei, har ikke sett spørsmålet ditt før nå. Kjøpte det på coop bygg, tror det er Kellen-kompressor. Litt justering, prøving og feiling for å finne rett trykk, men fungerte veldig fint når jeg fant det (hadde litt for smale stifter).

Lektet ikke ned noe, festet de rett i taksperrene, kneveggene og stenderene på kortveggene.
Signatur