15 055    17    0  

Limited Retro Edition Slagbormaskin fra Metabo

 1 340     Oslo     0
Vinn en retro slagbormaskin fra Metabo! [/center]Metabo blir 90 år og feirer med egen «Limited retro edition»


Litt om premien: SBE 850 Special Edition
• Nominelt effektforbruk: 850 W
• Tomgangsturtall: 0 - 1.100 / 0 - 3.400 /min
• Maks. dreiemoment: 36 Nm/14 Nm
• Bordiameter i:
• - Betong: 20 mm
• - Stål: 13 mm/8 mm
• - Mykt tre: 40 mm/25 mm

Total verdi: kr 1 299,-
Slik konkurrerer du:
Besvar følgende spørsmål:
1. Hvilket gjør-det-selv prosjekt er du i gang med/planlegger du/har du gjennomført hvor SBE850 Special Eidition kunne/kan hjelpe deg med gjennomføringen? En liten beskrivelse av omfanget og noen detaljer om prosjektet er spennende :)
2. Hvilket håndholdt elektroverktøy er din favoritt - hvorfor? Trenger selvsagt ikke være fra Metabo 8)

Metabo: Håndverkernes merke. Work. Don’t play. Elektroverktøyet fra de proffe for de proffe!
______________________________________________________________________
Med Metabo som jury kåres den som tydeligst trenger slagbormaskinen, den som har mest spennende prosjekt på gang eller den som best beskriver sitt favoritt håndholdte elektroverktøy.

Vinneren utropes i løpet av arbeidsdagen, mandag 30.6.2014. Gevinsten sendes til vinneren direkte fra Metabo.

Vi takker ByggeboligPartneren Metabo for å ha sponset denne konkurransen.
Signatur

   #1
 499     Porsgrunn     0
Hei!

1) Har satt opp garasje av typen Grimstad-garasjen precut, bygd terasse på nesten 50 m2, holder nå på med å bytte kledning og vinduer på hele huset, har kommer halvveis på den første veggen. Her snakker vi opprettingsjobb ut av dimensjoner!
Kun eid huset i 9 måneder, så er fornøyd med innsatsen hittil.

Nå skal jeg snart i gang med å bygge om kjelleren til oppholdsrom, hvorav jeg skal grave meg ned utvendig  og sette inn en dør og et vindu blant annet. Til kjellerprosjektet kunne denne maskinen virkelig gjort STOR nytte for seg! Vi snakker gammel grunnmur, huset er fra 1890! Blir nok en real jobb her nede, så en slagbormaskin er vel helt på sin plass! :)
Skal også pigge opp gulvet og grave meg nedover for bedre takhøyde! Slagbormaskinen deres skriker etter et nytt hjem og flotte arbeidsoppgaver!! ;)

2) favoritt håndholdte elektroverktøy hittil er Festool T18+3li Smile fantastisk drill!! Klarer ikke få skrytt denne nok opp i skyene Smile det er nesten umulig å beskrive hvorfor denne er så mye bedre enn alle andre driller jeg har prøvd. Perfeksjon satt i system! MÅ prøves Smile
hro
   #2
 1 574     Trondheim     0

[list type=decimal]
 • Bygger om inngangsparti for å etablere rullestoladkomst. Prosjektet inkluderer heis over tre plan for en bolig over fire. Her føres det opp ny grunnmur i iso-blokk, samt at det er eksisterende grunnmur i betong.

  For god innfesting og forankringspunkter til treverk er håndholdt drill litt for pinglete. Også for å få til gode gjennomføringer i vegg for kabel mm trengs ordentlig utstyr. Litt tyngre utstyr ville vært prisverdig og håper jeg blir den heldige

 • Favorittverktøyet mitt, varierer fra dag til dag. Feinsaga har vært / er trofast følgesvenn - men som svigerfar sa, kjøp en ordenlig kapp og gjærsag fra dag en. Etter å ha slitt ut billigvarianten ble det en DeWalt sag her også. Ville ikke vært en dag uten på et hvilket som helst av mine prosjekter

 • [/list]
  Vinn Limited Retro Edition Slagbormakin fra Metabo - 13038-Arbeidstegninger_2014-03-13-kopi.png - hro
  Signatur
     #3
   837     0
  Jeg skal igang med garasje i august, da trengs borhammer for bunnsvill. Også på mandag skal jeg støpe nytt gulv i kjeller og planen der er 1 soverom, 1 bad og 1 kjellerstue. Vegger og gulv er betong, så her blir det MYE borring!!!!

  Favoritt håndverktøy er hammæærn. Får gjort lite uten den:)
     #4
   827     Kongsberg     0
  1. Fra påske og frem til nå har jeg hatt flere prosjekter hvor jeg virkelig hadde hatt stor glede av denne Metaboslagbormaskinen. Jeg har satt opp en 30 meter lang mur som er fylt inntil for støp av dekke til garasje. I forbindelse med at jeg skulle støpe dekke til denne muren måtte jeg ha opp en forskaling på toppen av muren. For å få til dette måtte jeg bore ca 80 hull i muren for å kunne banke inn ekspresspiker som skulle holde forskalingen på plass. Se venstre side på første bilde. Når jeg hadde boret omtrent 50 hull brant motoren opp i min Black&Decker slagdrill. Jeg måtte da låne pappa sin gamle slagdrill som heldigvis klarte å bore de siste 30 hullene selv om den slet fælt.

  Plata ble støpt og forskalingen holdt. Så frem til i går har jeg hatt et usikrede stup på inntil 2,5 meter fra garasjeplata og ned til terrenget unde. Det funker dårlig med to små. Ettersom jeg ikke får begynt å bygge garasjen på noen måneder måtte jeg sette opp ett midlertidig gjerde her. Det medførte 25 nye hull i muren for å få festet gjerdestolper med ekspresspiker. Nok en gang måtte jeg ty til pappas gamle venn. Dessverre har mitt lån av denne vært i tøffeste laget og jeg tror jeg kunne stekt egg på den når siste hull var boret i går. Den var rett og slett glovarm. Fattern har flere ganger i løpet av byggeprosjektet mitt skrytt mye av metabo verktøy (men jeg tror aldri han har unnet seg verktøy i denne prisklassen) og om jeg vinner denne konkurransen skal jeg gi den til ham i gave, som erstatning for min slitasje på hans slagdrill. Retromaskinen og retromann - hva hadde passet bedre? Wink Er jeg heldig får jeg låne den av han når jeg skal sette opp 30 meter permanent gjerde på en mur på fremsiden av huset :-)

  2.
  Ettersom jeg tidligere kun har hatt drittverktøy fra Black&Decker som jeg ikke unner min værste fiende å jobbe med må jeg her svare at favoritten er min nye 10,8 volt blå bosch skrumaskin. Den har vært helt super til kjøkkenmontering. Den er liten og lett og kommer til på trange steder. Det er i tillegg enkelt å justere hastighet på den. Mitt første "proffverktøy" har innfridd alle forventninger og forhåpninger. Se andre bilde.
  Vinn Limited Retro Edition Slagbormakin fra Metabo - image.jpg - thoran
  Vinn Limited Retro Edition Slagbormakin fra Metabo - image.jpg - thoran
  Signatur
     #5
   733     Drøbak     0
  1) Vi holder på for tredje året i huset vårt fra '65. Far sliter med oppussingsprosjektene mens mor prøver å holde huset i sjakk, mens en liten en blir stadig større og mer mobil... Mor har satt en stopper for fars videre investering i et godt ekteskap, og lite bannskap, ved at det ikke kjøpes inn mer godt verktøy før vi VIRKELIG trenger det. Ergo har far slitt seg ut med en gammel traver av en slagbormaskin fra et felles varehus hvor menn gjerne slentrer rundt og kikker i hyllene... Nå er snart drenering og etterisolering av kjeller i boks, og gjett om en Metabo hadde gjort seg for å bore de x antall hullene for festing av grunnmursplast! Neste prosjekt er terrasse, med festing av dragere og bjelker i betongveggen. Ergo en oppgave det hadde vært topp å hatt en ordentlig slagbormaskin til  ;)

  2) Vi har etterisolert utevendig 5 cm på hele huset. Her har jeg hatt utrolig nytte av min Makita BTD147 for skruing av stendere og lekter. Den har redusert mengden blod, smerte, tårer og bannskap betraktelig!
  Vinn Limited Retro Edition Slagbormaskin fra Metabo - image.jpg - jaxry
  Vinn Limited Retro Edition Slagbormaskin fra Metabo - image.jpg - jaxry
  Signatur
     #6
   3 412     Akershus     0
  1 og 2:

  Nytt hus, og masse nytt innbo
  vil kreve sin mann, vil jeg nok tro
  Hva trenger han da
  for å bygge no' bra?
  En metabo limited retro!
  Signatur
     #7
   324     Karmøy     0
  Eg må sett opp en levegg, oppå en såle av betong. Også har eg en garasje på gang. Burde gjerne hatt en slagdrill på bruket.

  Må eg på Biltema og handle blått, eller?

  Har en mindre skrutrekker av merket Metabo i båten, som eg er superfornøyd med, og som er ypperlig til å trekke til skruer i kryssfiner interiøret, som eg kjøpte hos Bangs Hardmetall.

  Siste investeringen var en brukt DeWalt D26204K Kombifres for knekking av kanter og fresing av spor, samt en brukt Paslode IM50 F18, siden eg er så elendig på spikring.


     #8
   16     0
  I løpet av sommar/haust skal eg sette i stand siste delen av kjellaren/sokkel i huset. Der må det inn større dør og glas, golv må støypast samt at alle veggar må forast ut... Så her er det vere behov for mykje boring og hamring i mur. Veggen er av betongblokker som egentleg er håplaust å henge ting i. Det kan bli eit spennande prosjekt som eg håpar hevar både bruksverdi og låneverdi på huset ein heil del.

  I vinter har eg pussa opp kjøkken og då er blå-bosh skrumaskin/drill høgt oppe på lista over nødvendig utstyr. Desverre held vel den på å takke for seg snart også...

  Håpar det blir slagbor!
    (trådstarter)
     #9
   1 340     Oslo     0
  Siste sjanse idag til å vinne - husk: limited edition  Cool
  Signatur
     #10
   1 519     Akershus     0
  1: Min tilårskomne dewalt drill nærmer seg slutten, men det gjør ikke behovet for hullboring til ettermontering av ventilasjonsanlegg. Senere i år skal det pusses opp en hybel, og da trengs det litt grovere verktøy enn 10,8 volt fra makita. Har lecamur, og det klarer denne maskinen. Så får kombihammeren ta seg av pigging.

  2: Favorittverktøyet er slagtrekkeren, som kombinert med hørselvern med radio gir en trivelig snekkerstund.