#11
 5,432     Akershus     0
Eller: Det høye lyset slukker først. Når man setter på et lokk over to brennende lys brenner man seg på hånda og skubber borti glasset. Det høye lyset står mest ustøtt, så det velter, tar borti glasset, og slukner Smile

Jeg støtter deler av forklaringen, men tror begge lysene slukker samtidig pga vakuumet som oppstår i det du napper vekk hånden når du brenner deg Wink

   #12
 3,412     Akershus     0
Eller: Det lave lyset slukker først. Det øverste lyset er nært det ugjennomsiktige lokket. Ugjennomsiktige lokk reflekterer mer stråling enn gjennomsiktig glass, så det øvre lyset mottar mer strålevarme. Det vil derfor holde seg varmt lettere enn det lave lyset.
Signatur
   #13
 3,412     Akershus     0
Eller: Det høye lyset slukker først. Det høye lyset står nært en flate som bremser luftstrømmen rundt lyset. Det lave lyset har bedre lufting, får bedre oksygentilførsel, og brenner lengre.
Signatur
   #15
 3,412     Akershus     0
Eller: Oppgaveforfatteren vil spare på premiebudsjettet, så han vil ha en løsning som ingen tenker på: Han rister på glasset så begge lysene slukker samtidig.
Signatur
   #17
 5,432     Akershus     0
Begge lysene slukker samtidig pga vakuumet som oppstår i glasset når lokket settes på. Forbrenning av oksygen medfører vakuum.

   #18
 3,412     Akershus     0
Eller: Dommeren blir overrasket over at det kan være så mange ulike fysiske fenomener som spiller inn, innser at hvilke av dem som dominerer vil avhenge av den konkrete utformingen av lys og glass, og ender opp med å avgjøre konkurransen med loddtrekning Smile
Signatur
   #19
 3,412     Akershus     0
Eller: Det høye lyset slukker først. Det står nært et lokk som kanskje er av metall, metallet kjøler ned brenngassene ved å absorbere strålevarme og lede vekk varmen, og denne flammen får dermed vanskeligst for å overleve.
Signatur
   #20
 3,412     Akershus     0
Eller: Når den ene flammen slokner vil den lage et lite blaff som får den andre flammen til å slukne. Blaffet kommer av at et luftområde plutselig ikke varmes opp av en flamme lenger. Etter denne teorien slukner de "samtidig".
Signatur