#11
 472     Asker     0
1. Vårt to år gamle hus skal "forsegles" med terrasse. Halve jobben ble gjort i sommer (se vedlagte bilde), og halvparten gjenstår. Så langt har det gått med ca 3000 syrefaste skruer, 150 meter konstruksjosvirke 48x148 mm og 700 meter terrassebord.

Da jeg borret i stenderne til rekkverket synes jeg plutselig at det luktet plast. Jeg skjønte ikke hvorfor og kjørte på videre. Skuffelsen var stor da jeg oppdaget at jeg hadde holdt chucken (er det ikke det det heter..?) inntil treverket når jeg borret. Med det resultatet at omtrent hele plastikkdelen av chucken ble slipt/smeltet bort. Jeg ønsker meg ny drill til fase 2!! :)

2. Mitt favoritt håndholdte elektroverktøy kunne være så mangt. Jeg tror jeg lander på en gassdrevet dykkertpistol, denne var til enorm hjelp når jeg listet huset. Og resultatet ble bra!
Vinn en Makita BDF 456 fra verktøy.no - Terrasse.jpg - OnlyOne
Signatur

   #12
 135     0
1. Grunnen til at jeg trenger denne drillen er fordi jeg er i gang med ikke bare 1 men flere prosjekter for øyeblikket i flere forskjellige størrelser..
Det største er en utvidelse av den eksisterende terrassen som er på ca 45 kvm. Skal utvide denne med vel 20 kvm i en etasje ned med innebygd bålgrop som vi kan bruke her i Finnmark både sommer og vinter!
Til dette er det greit og ha en god drill å min gamle Bosch psr 14,4 v drill har begynt å slure på girene ved belastning og lukter i grunn ikke noe godt..
Ellers skal jeg lage et hus til varmepumpen, bur til og tørke reinkjøtt og fisk i, samt ferdigstilling av en vedsjå jeg holder på med.
Oppi alt dette må jeg hjelpe svigermor i nabohuset med alt fra terassevedlikehold til listing av stue og montering av hyller. Så en skikkelig drill er kjærkommen hos meg..

2. Har i grunn ikke så mange elektriske verktøy, men tror jeg må si at min Bosch multikutter er den jeg liker best makan til allsidig verktøy..
   #13
 92     Akershus     0
1) Jeg og samboeren har nettopp kjøpt hus. Overtar 2. november. Huset har en lang carport. Innerst  i carporten ønsker jeg å innrede en isolert bod/verksted. Jeg må da først støpe plate, bygge vegg, sette inn dør, isolere og innrede verkstedet. En makits drill vil være til stor hjelp til dette prosjektet. Et avb utfordringene med prosjektet blir å lede overflatevannet bort. I dag går dette igjennom carporten. Tror jeg blir nødt til å samle det opp og lede det i rør under støpen. (blir å spørre om tips til dette her på byggebolig, når tiden nærmer seg.
2) Fein multimaster er mitt favoritt verktøy. Svært allsidig, og gjør mangearbeider lettere.
   #14
 210     0
1. Holder på med en totalrenovering av hus fra slutten av sekstitallet. Alt må tas, skal blant annet opp med nytt tykt villmarkspanel på ytterveggene (sagd av onkel med skog og sagbruk) og to romslige terrasser. Siden jeg overhodet ikke har lyst til å gi fra meg min egen BDF 456 (som er perfekt på tykk plank og store dimensjoner) og heller ikke unner kjæresten min det å måtte jobbe UTEN en skikkelig slagtrekker på sånne oppgaver så tror jeg at det for husfredens skyld er best om vi slipper å sloss om den ene :)

2. Her er den tett mellom Fein Multimaster og den lille rosa Makitaen som egentlig ble kjøpt inn for å lure min bedre halvdel inn på oppussingskjøret. Den er liten og nett og får små skru og drilljobber gjort uten noe knussel.
   #15
 186     0
  1 Har avsluttet et prosjekt med å legge nytt Powertekkak og nye takrenner på huset til mine foreldre. Huset er bygd i 1976 så det var på tide. Det ble lagt svart shingel og plastrenner.  Huset er på ca 190 m2. Fikk spikret opp lektene og skulle til å begynne å skru på takplatene. Men det gikk egentlig shitt da min grønne batteridrill på 14,4 V. Likte seg bedre på lading enn skruing. Så løsningen ble en drill med ledning. Mye arbeid og tungvindt. Men ble nå ferdig til slutt og vakkert ble det. Har også fått malt huset i sommer.

Skal til å begynne på mitt eget hus som ligger omtrent vegg i vegg. Der er huset fra 1980. Det er shingel på det også med plattrenner. Skal ha samme tak på dette huset også. Skal begynne nå i høst på det.  Huset er omtrent samme størrelse.  Det blir ca 222 m2 med tak som skal opp.

Til våren skal jeg rive min gamle lade på 18 x 8 meter som egentlig er for liten. Lada var bygd i 1968. Ingen isolasjon og håpløst å fa laget ett skikkelig hobbyverksted der en kan kose seg med å snekre og skru. Mye av det jeg har må desverre oppbevares ute hele året. Skal sette opp et nytt redskapshus på samme plass som er ca 30 x 15 meter. Der skal jeg også ha samme tak. Så det blir veldig mye skruing med å få taket tett.

2  Jeg har i grunnen ikke så mye verktøy. Min far hadde mye utstyr som en kunne hjelpe seg med. Mye ble lånt ut og det ble desverre ikke levert tilbake igjen. Har en gammel skil sagebenk fra slutten av 70 årene stående. Den blir brukt en god del. Ellers går det i vinkelslipere og multikutter. Resten går med snekkersag og stemjern.
   #16
 57     kr.sand     0
Prosjekt renovering 1832.

1. Er igang med renovering utvendig av gården vi overtok. Vi har tatt alt litt etter litt siden forrgie eier svigerfar (håper han ikke leser) lot gården dessverre forfalle en god del.
Støpte grunnmur og gulv i sommer til det nye vindfanget. Merk dette vindfanget skal være isolert!!! Ellers har jeg stått og frest ut profilene på kledningen i sommer og kjerringa har grunnet og malt alt. Vinduene fra 1970 skal ut, og nye inn fra byklevindu.

2. Mitt favoritt verktøy er vel fein multimaster, et utrolig praktisk og kvalitetsikkert verktøy Smile kanskje tidenes oppfinnelse! :)

https://www.dropbox.com/s/pxcs8oq7gpc387o/2014-08-07%2018.08.04.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/k4fcspltcsc89ao/2014-07-19%2011.45.55.jpg?dl=0

Vinn en Makita BDF 456 fra verktøy.no - 2014-09-03 19.26.33.jpg - gmortena
   #17
 739     0
1.
Totalrenoverer hus fra 1918, hvor denne sommeren har bestått av å skifte hele øverste etasje på huset. Har en Makita BHP456 som synger på siste verset (snart 3 år med daglig oppussing/mishandling og falt ned et par ganger fra stillasen i sommer) Huset er nå tett utvendig, med nytt tak og kledning på øverste del...skal nå bruke høst (vinter/vår?) på innredning av øverste etasje. Dette er nå et tomt skall og vil etter hvert bli 3 soverom, gang og trapp.
I stedet for å bruke en slagtrekker, som jeg for øvrig liker veldig godt, hadde det vært fint å hatt en drill tilgjengelig igjen. Mange skruer som skal skrues og hull som skal lages før vi kan si vi har fått oss soverom.

Til sommeren igjen er det ny start utvendig med etterisolering og ny kledning på nedre del av huset, og forhåpentligvis begynne på en uteplass/terrasse. Så den hadde ikke blitt liggende rolig med det første.

2.
Uten tvil Makita BTD129 slagtrekker. Har iløpet av sommeren skrudd inn et usannsynlig høyt antall skruer. Fra 160mm treskruer i takkonstruksjon til 55mm for kledning. Og ikke minst ca. 1500 decraskruer. Denne klarer stort og smått. I tillegg er den snill mot håndleddet i forhold til en vanlig drill.
Naboene har jeg ikke spurt hva de synes om dette geniale verktøyet  ;)
(Peltor med radio er også greit å ha)

   #18
 34     Skien     0
Hei,

Her var det mange  - og gode - kandidater.

Flere som hadde fortjent premie - men etter loddtrekning blant finalistene gikk Lokje av med seieren.

Gratulerer!

Til alle dere andre - tusen takk for deltakelsen - det var moro å høre om så mange spennende prosjekter!
Signatur
   #19
 186     0
Hei

Da takker jeg så mye for gevinsten. Dette var uventet. Har aldri hadd vinnerlykke før. Skal bli kjekt å få nytt verktøy i hus. Da har jeg sendt mail med adresse.

mvh.

Lokje
   #20
 186     0
Da var maskinen komt til gards. Tusen takk for premien. Den skal bli mye brukt fremover.

mvh.

Lokje