#11
 5 132     Akershus     0
Har et hus fra midten av 70 tallet hvor enhver oppussing skjer med energisparing som bakteppe. Dvs i praksis så fornyes ingenting uten at det etterisoleres og skiftes vinduer til lav u verdi samtidig. Det monteres selvsagt også ny og tettere diffusjonstetting innvendig og ny og bedre vindsperre utvendig så langt mulig.

Dette medfører et atskillig tettere hus enn tidligere og behovet for mer/bedre ventilasjon melder seg sterkt. Montering av balansert ventilasjon er nøye vurdert, men tilbakemeldinger om verdien av tradisjonelle anlegg er blandet og kostnadene ved slikt gjør at en ikke setter igang med omfattende anlegg uten videre. 

Da jeg bor i et gammelt hus i et område med forholdsvis høye Radonverdier, ønsker jeg å foreta installasjoner som i tillegg til at man fysisk føler bedre luftkvalitet, å forvisse meg om at jeg trygger små og store beboere i huset mot de skjulte farene.

   #12
 167     0
Hei.
Takk for mange, gode svar sålangt! Det er kjekt å se at folk er bryr seg om inneklimaet sitt og er engasjert i dette emnet.

Noen av dere har ettermontert balansert ventilasjonssystem i boligen. Hos andre er lite gjort siden boligen ble bygget for mange tiår siden, og eneste ventilasjon er vegg- eller vindusventiler (som gir liten effekt, men er bedre enn ingenting)

Twinfresh Comfo er et veldig enkelt og rimelig tiltak som kan gi radikal forbedring av inneklimaet. Den er blant de minste, mest effektive og stillegående miniventilasjonsenhetene på markedet.
Spesielt gunstig til bruk i sokkeletasje, tørkerom, kjeller eller kjellerleilighet, hytter og hus uten ventilasjon (annet enn feks vindusventiler) mm. Og ikke minst; OPPTIL 91% VARMEGJENVINNING.

Vi håper flere blir med å delta slik at konkurransen blir skjerpet og utfallet mer spennende.
Husk vi annonserer vinneren allerede på mandag 25 august 2014!

Mvh
Calle
Signatur
   #13
 44     0
Hei!
Dette ser ut som et smart produkt. Som dere ser av min signatur lever vi av å selge garasjer. Det blir mer og mer vanlig å forberede garasjene, delvis eller helt, for isolering.
I nyere hus "presses" bod ut, og da gjerne inn i anneks eller garasjer. Da melder kanskje behovet seg for temperert oppbevaring av f.eks. tekstiler eller annet som bør stå tørt og temperert.
Videre ser en at der garasjer er isolerte, kan bli fuktige fordi det enten ikke er tilstrekkelig varme eller luftgjennomstrømning, og da melder mekanisk ventilasjon seg.
Vi anbefaler mekanisk ventilasjon som et tiltak for å unngå fukt, og da kan denne viften, eller tilsvarende produkter være tilstrekkelig?
Sett i lys av verdien på det som oppbevares i isolerte boder/garasjer, vil nytte/kost være gunstig.
Lykke til med konkurransen!
Mvh Bjørn


 
Signatur
   #14
 1 382     Oppland     0
1
Hadde problemer med fuktighet og dårlig inneluft, noe som resulterte i total oppussing av rommet når jeg var i gang. hvorfor pusse opp litt, når man kan rive alt? :D
Rev tak, vegger, og gulv. så det bare var den støpte platen på huset igjen, og selve leca veggene..
Gulvet bygget jeg opp igjen, la 10 cm isopor oppå platen, for deretter og legge varmekabler og avrettningsmasse. og til slutt plast og laminat
Vegger bygget jeg opp i 2/4", og isolerte med glava extrem 033, for og få best mulig isolasjonsevne og å spare kvm. la plast og lektet ut 23mm for og legge elektrisitet. som overflate valgte jeg og bruke mdf plater som jeg malte selv.
Taket ble bygget opp igjen med 2/8" + 2" nedlekt som igjen er fylt med glava extrem, under her la jeg ett lag med osb plater, deretter to lag med gips, overflaten ble malt.

2
Hadde planer om og sette inn en mekanisk vifte, for og få bedre inne klima på rommet, tenkte lenge på og bruke en baderomsvifte. så ble lagt inn rør for strøm, samt kanal gjennom veggen. dette resulterte jo i totalt varmetap på vinterstid, med 0% gjenvinning av varmen Grin det var ikke noe særlig med 25 minus ute, så ble erstattet av en vanlig ventil inntil videre, til jeg fant en bedre løsning.
Og den løsningen tror jeg dukket opp på Byggebolig her nå Smile dette er noe jeg egentlig har vært på utkikk etter.

3
Hvorfor jeg fortjener og vinne premien, tja. jeg fortjener jo den ikke noe mere enn andre medlemmer på forumet her, da bedre inne klima er fint for samtlige. men en slik type ventil med varmegjenvinning, er egentlig det siste som gjenstår i prosjektet.
Vinn en Twinfresh Comfo RA1-50 - iphone 270513 468.JPG - mpater
Vinn en Twinfresh Comfo RA1-50 - iphone 270513 473.JPG - mpater
Vinn en Twinfresh Comfo RA1-50 - iphone 270513 481.JPG - mpater
Vinn en Twinfresh Comfo RA1-50 - 20130528_180532.jpg - mpater
Vinn en Twinfresh Comfo RA1-50 - iphone 270513 512.JPG - mpater
Vinn en Twinfresh Comfo RA1-50 - iphone 270513 518.JPG - mpater
Vinn en Twinfresh Comfo RA1-50 - 20130531_110834.jpg - mpater
Vinn en Twinfresh Comfo RA1-50 - 20130602_164513.jpg - mpater
Vinn en Twinfresh Comfo RA1-50 - 20130604_143744.jpg - mpater
Vinn en Twinfresh Comfo RA1-50 - 20130602_224834.jpg - mpater
   #16
 1     0
1) Vi har et gammelt hus fra 1926. Da vi kjøpte var det 0 cm isolasjon i de fleste vegger. Vi har brukt de to siste sommerferiene våre på å etterisolere de resterende veggene og sette inn nye vinduer.
2) Neste prosjekt blir å etterisolere taket opp mot kaldloftet.  Forventer å få en stor energi- og miljø gevinst fra dette, da utgangspunktet også her er ingen isolasjon i dag.
3) Etterhvert som vi etterisolerer og huset blir tettere er det naturlige luftskiftet blitt vesentlig dårligere. Selv med alle passive lufteventiler åpen er lufkvaliteten dårlig. Spesielt på soverommet er dette merkbart, da vi våkner med hodepine dersom ikke vinduet har vært fullt åpent. Vi ønsker en mer komfortabel og energieffektiv løsning. Twinfresh med varmegjenvinner og vifte er akkurat det vi trenger!
   #17
 1     0
1 Om du allerede har gjennomført et lite eller stort tiltak for et godt inneklima: Beskriv tiltaket og del gjerne resultatet – kanskje med et bilde(r).
Vi har byttet ut en sliten og gammel nikotingulv vifte på badet. Den nye viften aktiveres av fuktighetsnivået i rommet. Kabelen koblet til den nye viften illustrerer fargen på den gamle viften Smile Bilde vedlagt.

2 Om du er i gang med eller planlegger et nytt tiltak for godt inneklima: Beskriv prosjektet -  gjerne med en vurdering om Twinfresh Comfo kan være til nytte for dette prosjektet.
Vinter og høst er vi plaget med store fukt/kondensansamlinger på vinduer i 2. etasje i huset. Vi planlegger å åpne opp igjen ventiler som har blitt isolert og kledd inn av tidligere eier. Varmetapet vil være stort ved å ventilere kald luft "direkte" inn i huset og vi ønsker en smartere løsning som TwinFresh.

3  Begrunn hvorfor akkurat du fortjener å vinne premien.
Et hus fra 60-tallet øker sjansen for at en må utføre omfattende vedlikehold. Vi har behov for å bytte både vinduer, ytterdør samt å gjøre noe med ventilasjonen i vårt hus. Pga. bygningskonstruksjonen vil det svært omfattende å installere "normal" balansert ventilasjon. En TwinFresh hadde derfor kommet svært godt med i planlagte utbedringer Smile
Vinn en Twinfresh Comfo RA1-50 - vifte.JPG - Brigadis

   #18
 167     0
Tusen takk til alle dere som deltok i konkurransen!
Vi synes dere gav gode og informative beskrivelser, og for vår egen del er det interessant å få vite om ulike problemstillinger som finnes der ute og potensielle bruksområder for Twinfresh (som for eksempel isolerte garasjer; Takk til Bjørn i Karlshusgarasjene)
Vi håper også at noen av dere tenker etter og vurderer eget inneklima - og gjør noe dersom det kreves.

Vi synes vinneren er et klassisk eksempel...
Totalrenovert bolig, antakelig nye og flotte overflater, kanskje etterisolert og totalt sett et tettere hus enn tidligere  - MEN behovet for ventilasjon er undervurdert. Ettermontering av større ventilasjonsanlegg vil være krevende, kostbart og føles "feil" (rive ned nytt).
Konsekvensene har vist seg i form av mugg langs vegger og bak/på seng.

VI SIER GRATULERER TIL "OPTIMAL"!
- Først og fremst for at han skal bli fersk pappa til våren  :D  Gled deg!
Vi håper også at din gravide samboer og du selv blir glad for en Twinfresh Comfo RA1-50 som du kan installere med enkle grep på soverommet, og som garantert vil gi vesentlig bedre inneklima!

Optimal: Send oss en PM med din postadresse, og spesifiser ønsket utvendig beslag (Grå eller hvit hette for montering på for eksempel kledning/panel eller rundt gitter for montering i mur/betong) - så sender vi premien i posten. Husk å skrive en melding i denne tråden når du har mottatt premien, slik at vi vet at den har nådd frem  ;)

Mvh
Calle
Vinn en Twinfresh Comfo RA1-50 - 25_1556955414.jpg - FORIS AS
Vinn en Twinfresh Comfo RA1-50 - 25_559368641.jpg - FORIS AS
Vinn en Twinfresh Comfo RA1-50 - mur.jpg - FORIS AS
Signatur
   #19
 837     0
Heihei.
Da er pakken mottat. Testa den igår og den har et behagelig støynivå, og funker veldig bra.
Den er også nøytral og pen og se på. Meeget fornøyd.
Vet ikke når jeg får montert den pga. Et pågående garasjeprosjekt.
Men skal gi tilbakemelding når jeg har montert den:))

Tusen hjertelig takk:))
   #20
 5 990     Finnmark     0
Har akkurat montert en slik og har noen kommentarer :
1) Utvendig kappe skyves ned, så den må monteres på overligger( tenkte å felle inn og montere på underligger). Alternativtet hadde vært å ta utvendig deksel til murvegg;)
2)Innerste rør(filter inni) må monteres kant til kant med innvendig ramme og orginale skruer bør brukes(eller torx listskruer).......slik at strømkontakten blir ordentlig når viftemodul presses mot veggrammen.( Med andre skruer fikk ikke viften strøm pga dette)......

Ellers så ser det bra ut og lavt støynivå(trinn 2 av 3).......selvsagt høres det litt mer om man har viften på fullt
Litt merkelig til å begynne med at viften stopper og starter (70 sekunder syklus ut/inn) med litt forskjellig lyd:)
Spennende produkt å prøve!
Ser at vanlige ventilatorer med fuktsensor koster ca2000 kr, så da er heller ikke pris så gal for oss som måtte kjøpe viften ;D ;D
Signatur