27 337    23    0  

Vinn en Twinfresh Comfo RA1-50

 18     0
En smart energieffektiv og stillegående ventilasjonsvifte fra Foris AS


I løpet av ett døgn oppholder vi oss innendørs i ca. 22 timer og puster da inn 12-15 kg luft (ca. 10 ganger mer enn mengden mat vi spiser).
- Dette til tross; folk flest har for lite fokus og kunnskap hva gjelder godt inneklima.

Undersøkelser utført av Folkehelseinstituttet viser at ca. 1 av 5 norske hjem har fuktproblemer. Nasjonal statistikk indikerer at ca. 50 % av norske barns hjem har for dårlig inneklima. Kombinasjonen dårlig ventilasjon og høy luftfuktighet er særlig uheldig da dette gir gode vekstvilkår for muggsopp. Et av de viktigste og enkleste tiltakene for å forbedre inneklimaet er god ventilasjon. Tilførsel av friskluft og utsug av forurenset luft (svevestøv, soppsporer, avgasser, fuktighet, sigarettrøyk etc.).

Litt om premien: Twinfresh Comfo RA1-50Twinfresh Comfo er en ny generasjon "smart" toveis-ventilasjon. Den tilfører frisk uteluft og transporterer ut gammel og forurenset inneluft. 

Av øvrige egenskaper kan nevnes:
•  Vekselvis inn og uttrekk av luft
•  Patentert keramisk, varmeveksler som sikrer opp til 91 % varmegjenvinning
•  Kan stilles inn på ønsket luftfuktighet på hhv 45, 55 eller 65 %
•  Svært stillegående: 19dB på laveste trinn
•  Vaskbare, antibakterielle MERV6-filtre
•  Lavt energiforbruk: maks 5,61W
•  Nattmodus stiller viften i laveste trinn når rommet er mørkt
•  Moderne, diskret design
•  Fjernkontroll medfølger
•  God kapasitet (dekker ca. 15-20 kvm)

Verdi: Veil pris 4490,- kr (nå på kampanje hos Foris AS: 3350,- kr)

Slik konkurrerer du:

Besvar minimum 2 av følgende 3 spørsmål:
1 Om du allerede har gjennomført et lite eller stort tiltak for et godt inneklima: Beskriv tiltaket og del gjerne resultatet – kanskje med et bilde(r).
2 Om du er i gang med eller planlegger et nytt tiltak for godt inneklima: Beskriv prosjektet -  gjerne med en vurdering om Twinfresh Comfo kan være til nytte for dette prosjektet.
3  Begrunn hvorfor akkurat du fortjener å vinne premien.

Konkurransen skal bidra til å øke bevisstheten for et rent og sunt inneklima. 
_____________________________________________________________________

Med byggeboligpartneren Foris AS som jury kåres vinneren i løpet av mandag 25. august 2014

Gevinsten sendes til vinneren direkte fra Foris AS. Gi tilbakemelding i denne tråden når premien er kommet hjem til deg, så har vi kontroll på logistikken.


Vi takker Foris AS for å ha sponset denne konkurransen.
Signatur

   #1
 2 264     0
Spørsmål 1: Har satt inn en 100mm avtrekksvifte i huset for å forbedre luftgjennomstrømningen. Fikk litt bedre luft, men ikke i nærheten av forventet resultat, og løsningen har ikke varmegjenvinning.
Spørsmål 2: Planlegger ny ventilasjon i hele huset. Enten ventilasjonsaggregat med rør rundt i huset, eller flere desentraliserte enheter ala Twinfresh-løsningen.
Spørsmål 3: Med unger i hus ønsker vi å gjøre noe med luftkvaliteten, da denne er svært dårlig på vinteren. Installasjon av fullt ventilasjonsanlegg er ressurskrevende.
   #2
 678     Bergen     0
1:Har tidligere installert balansert ventilasjon med rørføring i et lite gammelt hus med en etasje og kaldt loft. Denne jobben gjorde jeg med venners hjelp og var ferdig på en dag og en lang natt. Vi ble veldig fornøyd.
Da vi flyttet til et hus i tre etasjer fra 1957 med noe høye radonverdier var det en selvfølge å installere anlegg også her.  Å installere rørføringen i huset med fler bebodde etasjer har blitt en veldig omfattende jobb. Vi er nå langt på vei i mål og radonverdiene har sunket til en tiendedel og er ikke lenger noen bekymring.

2:Vi planlegger nå å bygge om det gamle fyrrommet i kjelleren til barnerom. Ventilasjonsanlegget er en selvfølge men gruer meg til å fortsette med rørintegreringen!
Med kanalfri ventilasjon blir jobben mye enklere og barna kan flytte inn tidligere!

3:Familien begynner å bli passe lei av forsinkelsene i pappas rehabilitering!
Signatur
   #3
 24 231     Akershus     0
Bygde elementhytte for en tid tilbake. Hytta ble kun levert med spalteventiler, ikke noe annet! Den dugget ned innvendig om vinteren. Ble bedre etter at badet kom i drift og avtrekk montert. Soverommene er fortsatt triste. Varme, selv om vinduet står åpent, særlig i stille vær vinduene dugger om vinteren, igjen med åpent vindu.


1 Avtrekk fra bad. Kjøkkenhette er under etablering.
2 Vurderer avtrekk fra soverom via vifte i bod. Ulempen er at hytta er bygget med høy himling. Det er derfor ikke mulig å skjule avtrekksrør, de må kasses inn, noe som blir mindre pent.
Twinfresh Comfo kan være til nytte ved at en da kan ventilere hvert enkelt rom uten bruk av kanaler. Kanaler vil også gi lukobling mellom soverom.
3  Med Twinfresh Comfo beholdes hytta slik arkitekten har tegnet den.
Signatur
   #4
 837     0
1. Flyttet inn i totalrenovert hus i fjord høst, det som er av ventilasjon er en luke i hvert rom og i vinduskarmene. I vinter ble det ekstremt fuktig på soverommet som resulterte i mugg på tapetvegg bak senga, og deler av senga fikk også mugg. Hele tapetveggen måtte byttes og ny seng måtte kjøpes.

2. Nå er planen og utbedre ventilasjon på alle soverom, men usikker på om det kun holder med en luke til i vegg.. Derfor hadde det vært sinnsykt kjekt med en ordentlig vifte som twinfresh.

3. Fikk vite for ikke lenge siden at samboeren er gravid, og jeg skal bli pappa for første gang i april/mars. Så tenker at og la hun sove på et rom gjennom hele vinteren med dårlig luft og som det garantert BLIR mugg på om problemet ikke utbedres innen kort tid, er helt uaktuelt!!  Så jeg kunne virkelig trengt en ordentlig ventilasjonsvifte!
   #5
 919     Norge     0
1: reparert flexit avtrekksvifte. Var ute av drift lenge, men ny motor fekk det opp å gå igjen. Men mekanisk avtrekksvifte... Ikke en holdbar løsning.
2: skal overta barndomshjemmet og er i planleggingen av oppussingen. Ventilasjonsanlegg er på listen over tiltak som må prioriteres men kjelleren skal ikke pusses opp nå, så der hadde denne løsningen vært super...
   #6
 8     0
1.Har montert balansert vent i huset fra 1975. Veldig fornøyd med det vs slik det var før. Opplever at anlegget til tross for pris gir meg betydelig bedre inneklima, spesielt i kjeller selv om prosjekteringen sannsynligvis hadde vært bedre i et nyere hus
2. Opplever at isolert garasje som ligger i tilknytning til huset ( den ene veggen er felles) får veldig mye fukt på vinteren når snø fra bilen smelter og dagens naturlige vent ikke holder. Fattet interesse for twinfresh da dette kan være et produkt som kan løse mitt problem. Jeg får her i tillegg til ventilasjon også muligheten til å ha noe bedre temperatur i garasjen enn et vanlig avsug ville oppnådd da denne ville dratt inn kaldt uteluft
3. Jeg bør vinne fordi jeg er en som liker å prøve nye ting og ikke alltid faller på det trygge. Med dette mener jeg at i mitt tilfellet ville mange boret et par hull i veggen og satset på det naturlige avtrekket. Jeg vil ha noe bedre og kan være villig til å betale for det hvis jeg finner et produkt som jeg opplever er spennende. I tillegg er jeg en person liker å skravle litt med andre om hva jeg kjøper og hvordan dette virker
   #7
 131     0
Mine foreldre har nettopp pusset opp kjøkkenet på vegger\tak og elektrisk anlegg.
Dvs det kosmetiske har blitt nytt. Men når det kommer til inneklima er ingenting utført på huset fra ca 1975.
På kjøkkenet er det ingen ventilasjon foruten en liten ventil i topp av vindu.

Da begge to nærmer seg 60 og huset ikke er egnet for å etterinstallere balansert ventilasjon hadde det vært topp med ett produkt som dette for å gi god frisk inneluft i kjøkkenet uten at det kommer på bekostning av strømforbruket da dette ligger på oppmot 30 000kvm i året. Da er gasspeis og vedfyring i bruk på vinter itillegg til luft-luft varmepumpe som ble installert i vår.

Dette hadde vært ett flott tiltak for å bedre inneklima til mine foreldre. Som elektriker hadde det vært flott å kunne bidratt til det.

   #8
 1 092     0
Har til tider dårlig luft i huset samtidig som alle våre soverom er i kjeller. Litt redd for kjellerluft og radon. Vurderer balansert ventilasjon med varmegjenvinner da jeg ikke vil fyre for kråka. Aldri tenkt på at det finnes desentraliserte løsninger som twinfresh og er absolutt interessert i og teste. Syntes prisen er noe høy da man i teorien trenger en vifte i hvert rom. I tillegg må viftene ha strøm da jeg ikke er interessert i en ledning hengende på veggen. Kanskje jeg blir overbevist når jeg vinner denne?:)
   #9
 231     Kristiansand     0
1. Noe av det første jeg måtte gjøre etter vi kjøpte huset var å sette inn en avtrekksvifte på badet. Det var naturlig ventilasjon på badet fra før og taket på badet måtte byttes grunnet fuktproblemer. Med avtrekksvifte er luftkvaliteten en helt annen :)

2. Jeg vil ha balansert ventilasjon i hele huset og er så smått i gang med planleggingen. Vi holder på å bytte kledning og etterisolerer samtidig samt at vi bytter og dobler isolasjonsmengden fra 10 til 20cm. Vinduer og dører byttes også. I 1. etasje vil det ikke bli noe problem å installere balansert ventilasjon da vi har kaldtloft med god tilgang til alle rom ovenfra. I kjelleren har vi en utleiedel som vi helst vil ha et eget system til og her ville Twinfresh Comfo passet ypperlig. Det er perfekte muligheter for å plassere denne på soverommet og den hadde passet ypperlig der.

3. En Twinfresh Comfo hadde vært et veldig godt bidrag til et enda bedre innemiljø i kjelleren som ikke kan prioriteres da overnevte arbeider må prioriteres først. Med et overbelastet rammelån kan det bli en stund til vi får mulighet til å gjøre noe med den saken. Dersom ikke vi skulle vinne da... Grin
Signatur
   #10
 8 022     Bærum     0
Som mange andre driver vi og rehabiliterer en gammel av haug av et 60-talls hus. Inneklimaet da vi overtok var rett og slett elendig. Tung og innestengt luft. Etter å ha installert og byttet ut en rekke friskluftsventiler har ting blitt noe bedre, men fortsatt en lang vei å gå.

Terskelen for å installere fullt anlegg med balansert ventilasjon er høy. Både arbeid med rørføring og pris gjør at vi kvier oss for å gi oss i kast med dette.

Kanskje en håndfull Twinfresh combo'er byttet ut med dagens passive ventiler kunne bidratt til bedre inneklima for to små og to store? Dette virker umiddelbart som en gave til rehabiliteringsprosjekter av gamle hus!