17,708    28    1  

Vinn et stillbart brekkjern 209SB fra Hultafors

 10     1

3 medlemmer vinner Hultafors Stillbart Brekkjern 209SB

ByggeboligPartneren Hultafors vil hjelpe deg med 100 % presisjon, super funksjon og meget høy pålitelighet i en boks full av proffverktøy.

Litt om premien: Hultafors Stillbart Brekkjern 209 SB
Brekkjern produsert av stål i høy kvalitet med ergonomisk gummibelagt håndtak. Brekkjernet er leddet ved kloen og kan stilles i ni posisjoner. Brede, slipte anleggsflater gjør det enkelt å komme til, og reduserer risikoen for å etterlate merker. Kloen er optimal for spikeruttrekking

Verdi: kr 1 311,-


Slik konkurrerer du
:

Besvar følgende spørsmål:
1.    Har du brekkjern fra før og eventuelt hvilket merke/type?
2.    Utover det å benytte brekkjern til å rive, har du noen tips til andre nyttige bruksområder?
3.    Fortell oss (del gjerne bilde) om et spennende riveprosjekt – og hvordan vårt stillbare brekkjern kunne gjort jobben enklere for deg. Har du kanskje noe du ønsker å rive hvor dette verktøyet er midt i blinken for deg? Del  med oss!


Hultafors ønsker å levere godt verktøy så flere skal gjennomføre gode gjør-det-selv prosjekt!
______________________________________________________________________

Med Hultafors som jury kåres den/de som tydelig har behov for dette verktøyet til et prosjekt de skal sette i gang med – eller som belønning for et prosjekt de nettopp har utført. Vinneren utropes i løpet av arbeidsdagen, tirsdag 21.10.2014.

Gevinsten sendes til vinneren direkte fra Hultafors.

Lykke til 


   #1
 2,985     Vestlandet     0
1 Eg har brekkjern frå før. Dette er så gamalt og slitt at eg ikkje kan sjå kva type det er. Det er lite, blitt bøyd og på "kloa" går ei "tann" oppover og ei tann nedover. Dette brekkjernet fann eg i kjellaren når eg kjøpte huset.

2 Har brukt det til riving, kløyving (liten planke. Fann ikkje øksa), forlenga håndtak ved maling, stor krok for å henga opp ting, gravd hol til å støypa stolpesko i hagen, hammar (når eg rotar vekk den), kile (midlertidig) og sikkert ei drøss med andre ting.

3 skal no til å riva så bygga eit nytt rom i kjellaren. Dette tar ganske lang tid, då spiker er vanskeleg å få ut med det skeive jernet eg har no. i tillegg er det ganske trangt. Det vert brukt ein kombinasjon av å bruka kniv, så brekkjern for å få ut spiker. Vegg og takpanel må eg riva med hendene, andre ting med hammar, der brekkjernet mitt ikkje duger. Eg hadde tenkt å kjøpa meg eit nytt godt brekkjern, men måtte dessverre prioritera material i staden. Så dette brekkjernet er verkeleg noko eg ville hatt ekstremt stor hjelp av. Eg trur min betre halvdel hadde satt stor pris på det og, då eg hadde tilbrakt mindre tid i kjellaren:) 
Signatur
   #2
 317     0
1. Jeg har et par brekkjern i ulike lengder og av ulike merker. Det lengste er nærmest for spett å regne da det er bortimot 1,5 meter langt. Det har dog sine bruksområder det også. Det korteste er slik en spikeruttaker. Jeg har selvsagt også et par "vanlige" brekkjern.

2. Brekkjern bruker jeg til veldig mye rart, alt fra riving til momentstang. Jeg har brukt dem som grafse, blandet maling med, kiling og mye annet rart.

3. Jeg skal snart renovere stua og kommer i den forbindelse til å rive ned masse gamle plater og panel og til den jobben ser jeg for meg at brekkjern kombinert med bajonettsag kommer til å bli mye brukt. Et stillbart brekkjern ser jeg for meg at hadde vært genialt for å komme til på de fleste plasser hvor jeg i stedet må bruke forskjellige jern og eller hammer.
   #3
 499     Porsgrunn     0
1) Har kun et slitent brekkjern fra Biltema på 80cm. Fungerer greit til det meste, men det er klart at man ikke har all verdens av muligheter. Hadde litt problemer med å komme til når jeg reiv den ene veggen på huset mitt med dette brekkjernet

2) bruker det stort sett kun til riving og for å få ut vanskelige spikere, men kan jo også brukes til for eksempel å kile ting. Sikkert mange bruksområder jeg ikke kommer på i farta

3) har et gammelt hus fra 1890, antageligvis med kledning fra samme år. Dette skal byttes ut og jeg har allerede tatt en vegg. Det blir MYE riving og krunglete arbeid. Ting sitter virkelig godt fast og det kan til tider være trangt. Inni veggene er det jo også voldsomt mye rart som er gjort, så her må jeg også antagelig rive en del ting, samt at samtlige vegger må rettes opp. Har altså 3 vegger igjen som jeg har planer om å ferdigstille i løpet av neste år.

Samtlige vinduer i huset skal også byttes!

Etterhvert blir det riving av vegger i kjeller for så å dele inn rom på nytt og ordne til kjellerstue, bad og sikkert et soverom.

Vi fant også ut at forrige eier glemte  dampsperre på samtlige vegger innvendig, og med tanke på at vi isolerer 15 cm i veggene, så må dessverre ALLE innvendige vegger rives ned og bygges på nytt med dampsperre så vi unngår fuktproblematikk. Litt kjedelig med tanke på at her er alt egentlig pussa opp innvendig ... Men sånn er det.

Som dere ser har jeg MYE jeg kan få brukt dette verktøyet til Smile
   #4
 6,009     Finnmark     0
1: Har noen forskjellige brekkjern, men bare billige varianter som er modent for utskifting....
2: Bruker hovedsaklig brekkjern til rivning, men også til mye annet.......hakking av is, montering av vindu/dører, løfting av armeringsjern i støp..........
3: Skal starte med garasje prosjekt! Rive deler av gamle og bygge nytt litt større.....
Ett stillbart brekkjern vil hjelpe mye da man må stå i mange ulike posisjoner for å komme til. To vegger, gammelt tak, takstoler skal rives og meste parten er spikret med 5" spiker........
Signatur
   #5
 919     Norge     0
1 har biltema kubein Smile
2: brukes til riving og montering av fører/vindu.
3: pusser opp hus fra 1974 så trenger nye verktøy..
   #6
 8     0
1. Har ett gammelt av ukjent merke, 1m langt, sveiset 2 ganger etter litt hard bruk..

2. Det kan brukes til så mangt, vi har nettopp kjøpt hus så mitt brekkjern har til nå levd
    ett hardt liv i garasjen som hammer, avtrekker, skrujern, målebånd etc.
    forøvrig modifisert klo til å vippe av gamle mercedes styrekuler.

3. Jeg og samboeren min har ingen erfaring innen hus og oppussing, men skal igang
    med å rive og rette av vegger, gulv og tak i ett hus fra 50-tallet. Kledning skal byttes,
    terrasse må ordnes. Pipa skal vel stå igjen, ellers skal det meste gjøres noe med.
 
    Dette hadde jo vært det ultimate verktøyet for oss, hadde gjort jobben mye lettere..!
    Hadde vært en fordel å kunne lære litt om dette med skikkelig kvalitetsverktøy, det gjør
    ting så mye enklere.

    En ting er iallefall sikkert, det kommer ikke til å støve ned i verktøykassen med det      første:)- En siste faktor som jeg er sikker på juryen tar hensyn til er at jeg har bursdag i oktober, for en perfekt bursdagspresang..!:)

   
   #7
 159     0
1- har ikke brekkjern :o
2- .......
3- tar over et hus nå 3 november som må renoveres. Bad, vegger og noe tak må rives, og jeg får det sikkert til med en hammer eller et annet brekkjern jeg evt må kjøpe Smile men for all del, gi det til de som faktisk bruker brekkjern ofte, jeg klarer meg nok fint uten Smile

   #8
 43     Skien     0
1.Har et vanlig hultafors brekkjern. Veldig fornøyd med det. Har også et annet brekkjern, som er helt ubrukelig.

2. Tja. Har vel brukt det til litt meisling.

3. Har akkurat strippa 2 etg totalt. Rivd ned alt av vegger, for så å dele inn nye rom og bad. Uten brekkjern hadde den jobben vært umulig. Hadde vel spart litt irritasjon med et brekkjern med justerbar vinkel. Nå står snart et anneks for tur, så da hadde det vært helt perfekt å fått prøvd dette :D
   #9
 1,519     Akershus     0
1.    Vi har et rødt hultafors brekkjern av normal størrelse, og et lite blått biltema flatt brekkjern.
2.    Jeg har brukt brekkjern til å løfte gipsplater opp fra gulvet, justere dørkarmer og demontere panel og lister for gjenbruk. Det jeg har har blitt brukt av samboeren til å rive fliser og skrape flislim. Derfor egner det seg ikke så godt lenger til den finere delen av oppussingen, gjenoppbyggingen.
3.    Til vinteren skal vi bygge hybel i kjelleren med masse panel på veggen og til våren skal vi bygge ny veranda. Jeg ønsker at samboeren får et brekkjern hvor hun kan justere hvor mye krefter som trengs å brukes. Med justerbar vinkel kan hun bruke mer kroppsvekt for å brekke opp enn med et vanlig brekkjern. Perfekt når alle skal bidra.
   #10
 324     Karmøy     0
1. Har etpar spikertrekkere, og kubein i varierende lengder. Det lengste og siste eg skaffa meg, var fra Biltema.

2. Løfte og justere med. Det dere tilbyr er så fint, bredt og kraftig, at eg ville brukt det på jobb.

3. Sysler med tanken om ei trapp til kjelleren, for å få adkomst til 2 rom og bad i kjelleren. Den gamle blei nå engang blenda igjen, og kjelleren utleiebolig. Blir litt riving i den forbindelsen.