#11
 3,083     Gol     0
1. Har et brekkjern men må nok til og kjøpe meg nytt.. Vet ikke hvilke merket dette er..
    Det er så slitt og bøyd at senter omtrent ubrukelig..

2. Har brukt det til og hakke is, barkespade, løfte materialer, brukt det som hammer og dratt ut opp til 8" spiker med så det får juling kan man si.

3. Har som sagt kjøpt meg gårdsbruk, skal skifte ut all kledning utv, bytte vinduer med karmer og lage hestebokser i fjøset men da må mye rives før jeg kommer så langt..

Som du ser på bilde er ikke det jeg har så mye mere en verdt en stålprisen på det..
Hadde jeg skulle støpt no så kunne det vel vert brukt som armering..... Wink
Vinn et stillbart brekkjern 209SB fra Hultafors - image.jpg - Montér Byggeservice
Signatur

   #12
 6,701     Akershus     0
[list type=decimal]
 • Har et lite brekkjern kjøpt på Jernia for noen år siden. Det ble kjøpt i hui og hast en gang vi kom hjem til leiligheten vår og ikke klarte å få opp døra. Hadde hatt litt problemer med døra tidligere og måtte løfte litt på den for å få låst opp. Så jeg tenkte at jeg kunne løfte den med et brekkjern, men den gang ei. Måtte ringe låsesmed en fredags kveld og dra kortet på den nette sum av 4800,- for å komme inn..

  Da snekkeronkelen til samboeren min skulle hjelpe meg med noe en gang spurte han om jeg hadde et brekkjern. Selvsagt hadde jeg det, sa jeg, og dro frem det lille røde. Han så litt rart på meg og spurte enda en gang om jeg hadde et brekkjern :)

  Har et annet brekkjern også, større og kraftigere sak, men det har jeg bare lånt. Så det bør tilbake til rette eier ganske snart.

 • Brukte brekkjern som krafse når jeg spadde ut gammel stubbloftsleire, har brukt det som kile, brukt det til å slå inn siste parkettbord inntil vegg og som hammer


 • Har planer om å "friske opp" trappegangen, ref. også svaret mitt i forrige Hultafors-konkurranse: http://www.byggebolig.no/ukeskonkurranser/vinn-en-proffboks-fra-hultafors-i-ukens-konkurranse/msg578450/#msg578450

  Må rive en svær vegg og et gulv i prosessen. Et ordentlig brekkjern hadde gjort seg!


 • [/list]
     #13
   343     N     0
  1.  Jeg har to brekkjern; 
  Et stort, tungt gammelt og solid brekkjern som jeg har fått av min far, som han antagelig har fått av sin far igjen.
  Det andre har jeg kjøpt på Biltema for 39,90,-, det er lite og spinkelt og egner seg best for å vippe av lister etc.

  2. Bruk av brekkjern utover riving er fler;
  - Et godt brekkjern er en soleklar vinner over hammeren når det gjelder å trekke ut spiker.
  - Kan brukes som en ekstra hjelpende arm; for eksempel til å vippe eller bende plater opp mot taket mens jeg skrur.
  - Justering av vinduer og karmer under montering
  - Et eget bruksområde bør nevnes; Skånsom riving!  Det vil si å rive enkelte elementer uten å ødelegge andre materialer i nærheten.

  3. Jeg skal igang med renovering av trappegangen i et hus fra tidlig 1900-tall. Det er panel og listverk i de fleste himmelretninger. På vegger og tak skal jeg ha på gips, så alt som er av listverk og utstikkende spiker etc. må fjernes. Her er det mange kriker, kroker og vinkler, så et brekkjern som er stillbart (og nytt og skarpt) ville vært kjekt for å komme til alle plasser.
  Her er bilde av trappegangen;
  Vinn et stillbart brekkjern 209SB fra Hultafors - 20141014_103450.jpeg - hiddenfacility
  GR
     #14
   794     Rogaland     0
  1.    Har du brekkjern fra før og eventuelt hvilket merke/type?
  Ja, har brekkjern type arvegods. Et lite flatt fra svigerfar og et større med ukjent opphav.

  2.    Utover det å benytte brekkjern til å rive, har du noen tips til andre nyttige bruksområder?
  Ubegrensede bruksområder. Justere inn veggplater, stenderverk, gulvplater, parkett under montering, spesielt siste rekke inn mot vegg. På grunn av utformingen møter en noen ganger problemer med å få feste, og dette vil et justerbart løse.

  3.    Fortell oss (del gjerne bilde) om et spennende riveprosjekt – og hvordan vårt stillbare brekkjern kunne gjort jobben enklere for deg. Har du kanskje noe du ønsker å rive hvor dette verktøyet er midt i blinken for deg? Del  med oss!
  Vi har de siste årene bygd/pusset opp et hus som vi trodde vi skulle bo lenge i, solgte for å flytte til andre kanten av landet og er nå i gang med oppussing igjen. Da kan alt arbeid gjøres skikkelig, fra elektrisk til snekkerarbeid og muring, så jeg har stort behov for skikkelig verktøy. Smile
     #15
   50     0
  Har ikke brekkjer frå før,skule gjerne hatt et super brekkjern da jeg skall til og rive ned noen gamle lister som jeg kunne tenkt meg og berget og malt om
     #16
   1     0
  1. Har pr. i dag to brekkjern, ett skikkelig solid Hultafors, men som gjerne kunne vært justerbart (kremt) .. samt ett biltema-brekkjern som er smalt og greit å jekke av lister og lignende uten å drepe alt annet i nærheten.

  2. Ett brekkjern - hvor skal man begynne? Det finnes uendelige muligheter, men såklart, forstillingen på gamle biler har godt av litt Hultafors-behandling om det skulle være mye korrosjon i bildet. Ellers funker det utmerket til å totalødelegge det meste på sin vei. Samboern og bikkja pleier å stikke av når brekkjernet kommer frem fra kjellern, uavhengig av hva problemstillingen er.

  3. Har jo nettopp kjøpt meg hus, opprinnelig fra 1919, så her er det rom for riving (bokstavelig talt). Det første som skal få smake på det justerbare brekkjernet jeg forhåpentligvis sitter med snart er kjøkkenet. Med takhøyde på nesten 2,80 i begge etasjer er det mye som skal ned og ut av hus... .....Skulle hatt et justerbart brekkjern gitt... hm..
  hro
     #17
   1,574     Trondheim     0
  [list type=decimal]
 • Per nå har jeg tre brekkjern
  På et tidlig tidspunkt i boligeierverden kjøpte jeg et billigbrekkjern og siden et litt dyrere med bredere hode. Begge ukjent frabrikant. I tillegg et mindre lett et, for å lettere komme til ved avtaging av lister mm

 • Bruksområdene er mange - og er "planleggingsverktøyet" man bruker for å inspisere - samt for å finjustere parketten - sette riktig høyde fra gulv på plater mm.

 • Blir man noen gang tom for prosjekter. Neste for tur er nytt kjøkken, hvor et godt verktøy savnes både for demolering av gammelt og for å imponere både svigerfar og håndverkere som tar turen innom. Har nettopp fullført et tilbygg til 1.7 mill og sett med laange øyne på snekkerenes brekkjern - vel vitende om at jeg ikke kan prioritere et nytt akkurat nå - derofr ser jeg mer enn gjerne frem til et konstruktivt bidrag fra byggebolig.no

 • [/list]
  Signatur

     #18
   22     0
  1. Har 3 brekkjern. Et langt "grovbrekkjern" som jeg river det groveste med. Et brekkjern av den bredere typen som jeg bruker på listverk og der man kan dra nytte av at kloa på jernet er relativt skarpt Smile Å det siste jeg har er den minste typen som er 15-20cm langt som jeg bruker når jeg fjerner gamle kabelklips o.l.  Alle 3 er Hultafors.

  2. Kvalitetsbrekkjern kan til en viss grad brukes som meisel Tongue

  3. Har iløpet av det siste året revet all bordkledning samt tak på en enebolig. Er nå i ferd med å rive stue og kjøkken, så hadde vært knall med vinklet klo på brekkjernet for å komme til på vanskelige steder :)
  Signatur
     #19
   135     0
  1: Har ett Biltema brekkjern som nå er så mykt og bøyd at det ikke egner seg til noe lengere. Hulafors brekkjernet knakk jeg kloen på når jeg skulle bryte på svinghjulet på en generator på jobb!

  2: Brekkjern brukes til alt.. Alt fra å fjerne lister til å løfte av dører. Bryte på svinghjul på generatorer som sagt, bruker det også når jeg skrur på snøcooter, bil etc! Bruker i det hele tatt brekkjern til det meste!

  3: Har ett hus som trenger diverse oppgraderinger.  Først ut i høst er bygging av ny trapp, men først må den gamle rives bort, dette er en trapp på ca 15 kvm fra 1993, som er spikret noe helt vanvittig. Bøyde Biltema brekkjernet når jeg rev verandaen på andre siden av huset. Ellers skal det byttes både litt dører og.vinduer til våren, så ett justerbart brekkjern ville virkelig kommet til nytte.
     #20
   16     0
  1. Har to brekk jern fra biltema. Et stort og ett mindre. Bruksområde har vært riving i et eldre tømmerhus. De har gjort nytten sin flere ganger med tanke på prisen.

  2. Kan vel brukes til så mangt. Er vel bare fantasien som stopper det. Slegge, grafse, løftehjelp når noe skal justeres. Og sikkert mye som jeg ikke kommer på. Mange gode alternativer i tidligere innlegg.

  3. Første prioritet et nytt hendig brekk jern hadde fått i mitt hus var å fjerne spiker. Virker som de før i tiden hadde overflod av spiker. Spiker i så og si alt.

  Vinn et stillbart brekkjern 209SB fra Hultafors - 1413832178413.jpg - oysund83