19,696    23    11  

Vinn kjøleromsutstyr til en verdi av kr 9 900,-

 18     2
Vinn praktiske løsninger for nåværende eller fremtidige kjølerom!


Nå kan du friske opp din kjøleromsløsning med nye praktiske detaljprodukter. Premien leveres av Thermocold AS som er Byggeboligpartner.

Litt om premien: Kjøleromdetaljer. Du kan velge mellom produkter som praktiske innredingsdetaljer, kjøleromsdører eller kjøleaggregater (Plug and Play).

Konkurransens sponsor velger en eller flere vinnere  :) 

Slik konkurrer du:


Besvar ett av de tre spørsmålene:
Spm. 1 - Har du et kreativt eller pent kjølerom du er stolt av å vise frem. Beskriv hvilke detaljer du er mest fornøyd med – og dokumenter dette gjerne med bilde(r).

Spm. 2 - Har du et kjølerom du mener trenger oppgradering. Beskriv hvilke detaljer du er minst fornøyd med - og dokumenter dette gjerne med bilde(r).

Spm. 3 - Om du planlegger eller ønsker deg et kjølerom: hvilke egenskaper ved kjølerommet vil være viktige for deg.

______________________________________________________________________

Med Thermocold som jury kåres vinneren på slutten av arbeidsdagen – mandag 17.11.2014.

Se gjerne inn på Thermocold sine byggebolig tråder om samme tema: 

Hvordan bygge det perfekte kjølerom
Jakt, slakt og kjølerom privat

Gevinsten sendes til vinneren direkte fra Thermocold AS.

Gi tilbakemelding i denne tråden når premien er kommet hjem til deg, så har vi kontroll på logistikken.

Vi takker Thermocold AS for å ha sponset denne konkurransen.
Signatur

   #1
 104     2
3. Har flyttet inn i nybygd hus, og har satt av plass til kjølerom i kjelleren. Valgte et mindre kjøleskap på kjøkkenet, og merket fort at behovet for større kjøleplass er stort.

Den viktigste egenskapen ved kjølerommet er størst mulig utnyttbar plass, uten at kjølerommet blir for stort. Et "walk in" kjølerom har mye tomrom i midten som ikke kan brukes til noe (gangsone). Vår plan er derfor å bygge et avlangt kjølerom med standard skapdybde (60 cm?), med to dører på langsiden. Da kan hele bredden på kjølerommet enkelt utnyttes, siden man bruker døra til venstre for den venstre halvdelen av kjølerommet, og døra til høyre for den høyre halvdelen. Volumet på rommet blir samtidig mye mindre enn om man skulle hatt en gangsone inne i kjølerommet.
Vinn kjøleromsutstyr til en verdi av kr 9 900,- - Untitled-1.png - striky
   #2
 6,009     Finnmark     2
Har endelig lukket "overbygd uteplass"( snøsamler/åpen bod) hos min mor!
Vegger er thermomur og det er betonggulv som skal bygges opp 20cm. Med takisolasjon og isolasjon bak leca i åpninger er det frostfritt uten ekstra varme.....
Her tenker vi å bruke ca halvparten til kjølerom!Det skal bygges som rom i rommet...
Selvsagt har man noen ideer om praktiske detaljer :
Tenker å bruke 8" gulvbjelker for å bygge opp gulvet, til samme nivå som døra. Dette rommet blir lagringsplass for feks poteter og gulrøtter med luke(r)  i gulvet( feks skyveluker). Meningen er å bruke lave plastkasser med hjul som kan dras fram til åpningen......Ellers vil innredning bygges etter behov.......
Vi salter/røyker / tørker fisk og kjøtt.......etter sesongene. Og har ofte behov for ekstra kjølerom, hvor man kan mellomlagre mat før porsjonspakking........Feks vært å fisket 10-20 kg torsk/sei, eller kjøpt en hel rein ;)

Viktig egenskap for kjølerom er at det må være solide hyller som tåler endel vekt, feks bøtter med multerbær, eller en stamp med fisk....

Bilder:
"Kjølerom" prosjektet innvendig og utvendig
Julemat.......pinnekjøtt av rein(henger i hundebur fra Europris).


Vinn kjøleromsutstyr til en verdi av kr 9 900,- - sketch-1415353334310.jpg - finnmark4ever
Vinn kjøleromsutstyr til en verdi av kr 9 900,- - sketch-1415353579619.jpg - finnmark4ever
Vinn kjøleromsutstyr til en verdi av kr 9 900,- - sketch-1415353725134.jpg - finnmark4ever
Signatur
   #3
 1,806     Trondheim     1
Spm. 3 - Om du planlegger eller ønsker deg et kjølerom: hvilke egenskaper ved kjølerommet vil være viktige for deg

Vi har pusset opp 400m2 bolig fra 1964. Det gjenstår ett rom. Det var en gammel inngang til grovkjøkkenet. Målet har vært hele tiden at dette skal bli ett kjølerom.
Rommet har mål på ca 1,2x2m
Vi er 5stk i familien og ønsker å foreta litt større innkjøp på mat. Men plassen i kjøleskapet er en begrensing på dette.

Det perfekte kjølerommet ville hatt en kjøleroms del med masse hyller, godt lys og lavt støynivå.
En integrert fryseboks, samt ett lavere temperert skap for humlebrygg.
Rommet i helhet skulle også hatt en Releutgang eller modbus tilkobling sånn at man kunne hatt mulighet til å hente ut alarmer og avlese temperaturer i ett annnet grensesnitt.

På grunn av kostnad har vi valgt å ikke prioritere dette p.dd, men det hadde vært ideelt å hatt dette på plass nå.
Eiv
   #4
 241     Moss     1
Spm. 1: Da vi skulle pusse opp kjøkkenet fra gulv til tak bestemte vi oss samtidig for å bygge et lite kjølerom i stedet for å kjøpe et side by side skap e.l. En stor fordel er jo kjøleplass, men en annen fordel vi vektla når vi skulle velge kjøleskap eller rom er at man kan integrere et kjølerom mye bedre med kjøkkenet enn det man kan med et kjøleskap. Og integreringen er nok det jeg ble mest fornøyd med etterpå. En del som kommer på besøk spør oss faktisk om hvor vi har gjort av kjøleskapet.  ;D 

Kjølehjørnet går jo ikke helt opp til taket, men sponplaten utenpå er trukket helt opp. Deretter har jeg skåret ut flere hull i platen for å lede ut varmen fra aggregatet som blåses ut. Og det er jo kjekt på vinterhalvåret.
Skapet er bygget i 2"-4" med 10 cm isolasjon og rommer i underkant av 1500 liter. Det tilsvarer vel en 4-5 store kjøleskap. Jeg liker plasseringa av døra veldig godt da man kan nå det meste av innholdet uten å måtte tråkke inn i skapet. Men innredninga kunne ha vært bedre, foreløpig bruker vi gitterhyller av stål som vi fikk tak i (gammel butikkinredning?). Så all plassen kan ikke utnyttes helt.
Vinn kjøleromsutstyr til en verdi av kr 9 900,- - CIMG1194.JPG - Eiv
Vinn kjøleromsutstyr til en verdi av kr 9 900,- - CIMG3628.JPG - Eiv
Vinn kjøleromsutstyr til en verdi av kr 9 900,- - CIMG3631.JPG - Eiv
   #5
 3,704     Ringerike     1
1:
Får vel melde meg på her da jeg nok har den eldste kjøleromsbloggen her på forumet, se link nederst.

Mest fornøyd med at vi valgte 2 dører slik at kjølerommet blir maks utnyttet.
Minst fornøyd med at aggregatet nå begynner å kjøle dårlig, så derfor passer denne konkurransen fint  8)

http://www.byggebolig.no/oppgraderinger-oppussing/bidda-plassbygd-kjolehjorne/

Signatur
   #6
 9     Akershus     1
Er nå i planleggingsfasen av kjøkkenoppussingen, og kjølehjørne/rom har lenge vært en drøm. Vi opplever ofte at kjøleskapet blir litt for lite, og med et overfylt kjøleskap er det lett å miste litt oversikt over hva en har.
De viktigste egenskapene jeg ser etter stor innvendig plass, smarte løsninger og lavt støynivå. Når jeg ser hvor mange ganger kjøleskapsdøren åpnes i løpet av et døgn her hjemme ser jeg det som en nødvendighet å ha med en kuldedør for å forhindre det verste kulderaset. Bra for maten, lommeboka og miljøet. Grin
   #7
 1     1
Vet ikke hvor mange millioner ganger vårt trofaste Thermolux aggregat fra ca 2000 har sirkulert fryseveske. Uansett er det imponerende. Var en tur i Sarpsborg for 3 år siden og fikk utmerket service ifbm. restart og oppfylling av aggregatet og nå har det gått 3 år til, men det klarer ikke lenger å komme under 10 grader. Ungene har sluttet og drikke melk og pilsen blir kaldere ute (i november).

Vi er strålende fornøyd med alt, med unntak av en elementær ting for et kjølehjørne - temperaturen  ;)

Jeg er redd tiden har kommet for å ta livet av vår trofaste venn og slippe ny teknologi til.

Alle hadde selvsagt foretrukket at erstatteren er lik Herr. Thermolux.
Vinn kjøleromsutstyr til en verdi av kr 9 900,- - 2014-11-11 10.55.03.jpg - jostein1969

   #8
 1,387     Tromsø     1
I 1995 bygde eg kjølerom i eine kjellarbua i huset vårt frå 1950. Eg brukte Norcool eller Byggmakker si veiledning og bygde rom i rommet med 10 cm stav og plast på utsida. Det ligg direkte på betonggolvet. Ventilert mellomrom på ca 5 cm mot 2 yttervegger/kjellarmur og mot himling. Innvendig mål 200x117x203 cm, blir ca 4,75 m3. Innvendig kledd med granpanel, linoleum på golvet.
Måtte skifte aggregat for 3-4 år sidan, har nå Norcool cu350.
Problemet er som fleire seier at det blir ein del tomrom midt i rommet. Eg har prøvd å få inn maksimalt med hyller og solid understøtting, 3 knektar under kvar hylle. Vi har fulle hyller heile året, og om vinteren fullt golv, med potet og kona sine rosebuskar. Det er uunnværleg for oss.
Vinn kjøleromsutstyr til en verdi av kr 9 900,- - ANB_8836.JPG - ariens
Vinn kjøleromsutstyr til en verdi av kr 9 900,- - ANB_8832.JPG - ariens
Vinn kjøleromsutstyr til en verdi av kr 9 900,- - ANB_8833.JPG - ariens
   #9
 8     0
Så moro! Vi holder akkurat på å tegne et "walk in" matskap og kjølerom som del av kjøkkenet.

Tanken vår, er å ha all mat i et område. Tørrmat først og det som trenger kjøling i bakkant. (Det vil forhåpentligvis også redusere lyd) Vi har så langt satt av ca 1,5x2 meter til kjølerom. Her skal det grønnsaker til juicing, sesongens rotfrukter og salater stå - samt at nyplukkede bær, drikke, pålegg og andre kjølevarer kunne boltre seg på oversiktelige hyller. Helst så mye - at vi kun trenger kjøleskuffer på kjøkkenet og kan unngå det store kjøleskapet. Hvis vi får det til, blir det også uttrekk skuffer med aquaponics og urter.... Vi får se. Dette har vi ønsket oss lenge og gleder oss til å få på plass.
   #10
 47     0
Vi holder på å bygge et lite tilbygg på 6.5 x 7 m. Her skal det være bad, vaskerom, matbod og kjølerom. Kjølerommet er tenkt å bli på 1.2 x 1.8 (pluss isolasjon)

De viktigste for meg når det gjelder kjølerom er i prioritert rekkefølge:
[list type=decimal]
  • Lett å holde rent (trådhyller er greit, men kommer det søl på dem er det grusomt å rengjøre mellom alle kriker og kroker)

  • En stabil og lik temperatur i hele rommet slik at matvarene holder lengst mulig

  • Lett å holde orden slik at man vet hva man har (og ikke kjøper dobbelt opp)

  • God belysning slik at det er lett å finne det man skal ha

  • Effektivitet (strømgjerrig) og lavt støynivå

  • [/list]