54 344    34    16  

Urbanhus: Noen med erfaring fra denne husprodusenten?

 6     1
Anyone?

Har gått gjennom sikkert 15 huskataloger, og det eneste vi har funnet som er verdt å bygge videre på er ett hus fra Urbanhus.


Fox
   #3
 519     Østfold     0
Nå fikk jeg en ny favoritt innen ferdighusprodusentene Smile Der var det mye tøft Smile Vet du hvordan de ligger i pris per kvm kontra vanlige(kjedelige?) typehus?
   #4
 738     0
Jeg sjekket også denne hjemmesiden da vi skulle bygge hus. De har mange stilige hus der. Og de virker veldig samarbeidsvillige i og med at du kan kjøpe hustegninger, eller at de skal gjøre hele jobben med husprosjektet. Gikk på skolen med en av de ansatte der. En ærlig og redelig kar det iallefall, uten at jeg kjente han så veldig godt. Bør også få litt moderne hus i området Etne/Ølen.  Lite og ingenting av moderne hus der borte. Rett og slett kjedelig, da alle husene er omtrent like...  Grin
Fox
   #5
 519     Østfold     1
Det er så synd at det skal være så vanskelig å få godkjent slike hus. Naboer, kommuner etc setter seg jo helt på bakbena.
   #6
 476     3
For 1 års tid siden var vi i kontakt med Urbanhus for å tegne et hus for oss som vi kunne få bruke til å innhente priser. De hadde et flott hus i samlingen sin som vi vurderte sterkt.

Booket et møte med dem som gikk veldig bra, fikk en prisantydning på 30 timer a 690kr ex.mva. for tegnejobben.

Når jeg spurte om dette var tegninger som kunne brukes til innhenting av pristilbud hos flere byggmestere fikk jeg til svar at det var målsatte tegninger som kunne brukes til å innhente priser og byggemelding.

For å være heeeelt sikker sendte jeg igjen en epost og spurte om de var så detaljerte at man kunne bygge huset ut i fra dem fikk jeg plutselig en kontramelding på pris på tegnejobben.
Urbanhus hadde avtale med Urban Bygg at alle Urbanhus skulle bygges igjennom dem og de hadde antatt at jeg også skulle det (selv om jeg i tidligere korrespondanse fikk i svar at jeg kunne bruke dem til å innhente priser hos andre).

Kataloghus kostet nå 30.000 kr inkl.1 endring, og nytt hus 60.000 kr inkl.2 endringer. Mitt kataloghus med alle endringer ble sett på som nytt hus.

Jeg kunne dessverre ikke fortsette sammen med Urbanhus på bakgrunn av denne misforståelsen. Ble litt skremt hva som kunne komme senere.

Når de er sagt så har de jo bygget flere fine hus i Skåredalen som har fått mye mediaoppmerksomhet (vises på hjemmesiden).
   #7
 4 156     Oslo Vest     0
Jeg tror at man skal være klar over at det er sjelden en ferdighusprodusent eller arkitekt med link til en entreprenør tegner VELDIG billig eller gratis for at du skal kunne innhente pristilbud hos andre.

Vi gjør det iallefall slik at vi tegner gratis til våre kunder, men de som ønsker kun å få tegnet et hus betaler full pris.
Signatur

   #8
 476     0
Vi var den gang ferske og visste lite om hvordan ting fungerer. Urbanhus sin arkitekt var første steg i vår byggeprosess. Var veldig innstillt på at vi skulle ha en god magefølelse med alle som skulle være innvollvert og kunne derfor ikke fortsette her.

For oss endte valget av arkitekt på gule sider hvor jeg begynte øverst. Fikk full klaff med første jeg ringte til og har fått tegnet et hus vi er veldig fornøyd med til en pris rett under 25.000 inkl.rammesøknad.
   #9
 1 096     Skjetten     0
Kjetil sitt eksempel er ikke enestående.

Har desverre vært i kontakt med flere folk som har opplevd UrbanHus som lite sammarbeidsvillig når du ville sjekke priser ut mot andre bolig byggere.

De har rotet med priser eksl og inkl mva, og har tatt vanvittig betalt for jobber som kunne vært utført av til og med "ekte" arkitekter til halvparten av prisen.

De bør absolutt ha seg ett kurs i å vise litt mer respekt mot kunder, og være mye mer klar på priser. Mot privat kunder skal man ALDRI rote med inkl og eksl!


Signatur
   #10
 4 156     Oslo Vest     0
Det er vel vanlig at når man gir en pris til forbruker er inkl.mva.

Jeg skjønner ikke helt hva du mener når du skriver "når du ville sjekke priser ut mot andre bolig byggere", men hvis du mener at det er vanskelig å få en totalpris på et hus så er det helt riktig. Dessverre er det ingen definisjon på hva som er et nøkkelferdig hus, eller hvilken std det er, og det stiller store krav til den som skal sammenligne dette og prøve å finne en kvm pris.

Men å ta alt for høy pris, ågerpris bør man jo passe seg for. Ved å sjekke Holteprosjekt sin kalkualsjonsnøkkel vil man jo finne enhetspriser på absolutt alt som har med bygging å gjøre og vite om man betaler for mye eller lite. Holteprosjekt inneholder data fra ferdigstilte prosjekter.
Signatur