#11
 38     0

Det jeg ble fortalt var at siden vannstrømmen i røra gikk i "sikksakk" ville dette skape vekslende magnetfelt/ ståling av noe slag.

Men som sagt, man skal høre mye......hehe.

   #12
 476     0
Arkitekten jobber med huset mitt nå.
Vi skal ha vannbåren varme i både kjeller og 1.etasje. 2.etasje har jeg ikke bestemt meg for men er nok ikke usannsylig der heller.
Så et innlegg her på forumet som også hadde vannbåren i garasjen, godt forslag, så det står også på lista mi nå.

Ellers skal vi bruke nedgravd gasstank til oppvarming av vannbåren, forbruksvann, peis i stua og kokebluss på kjøkken.

En står egentlig veldig fritt til å velge hvilken oppvarming man skal varme opp det vannbårne med.

Varmepumpe luft/vann
Varmepumpe vann/vann
Gass
Elektrisk
Sol

Kan jo også ha en kombinasjon hvor du switcher mellom de forskjellige typene. Kan nok kanskje bli kostbart å ha alt, men en kombinasjon av gass og elektrisk er vanlig. Så bruker du elektrisk om det er absolutt nødvendig.

Skal IKKE ha varmekabler i huset!

Balansert ventilasjon har jeg også tenkt på, men ikke undersøkt hvilke muligheter det er enda. Jeg forventer at det kan leveres med aircondition modul.
   #13
 345     0
Vi har tenkt lenge og mye på vannbåren varme, men har kuttet det ut. Ikke på grunn av frykt for stråling, men på grunn av pris  Grin  Legger heller ikke rør i gulvet. Mulig jeg kommer til å angre på det, men det blir mye dobbeltinvestering; trenger andre fullverdige varmekilder frem til vannbåren blir fullt utbygget. For komforten ville det være ypperlig, men ser ikke at det kan svare seg økonomisk.

Vår løsning blir enkel: vedovn og luft-luft varmepumpe, varmekabler på bad og noen panelovner. Det blir rundt 150' - 200' billigere enn et skikkelig system med gulvvarme og luft-vann eller vann-vann.
   #14
 177     0

Hei!
Har full forståelse for at du velger å kutte ut vannbåren varme, det er mange som har kuttet ut vannbåren varme når de har fått vite prisen på anlegget, og det er utrolig synd for når en først har tatt investeringen har en et utrolig fleksibelt og komfortabelt anlegg.
Vurder iallefall å legge rørene, det trenger ikke koste skjorta.
Eksempel:i betong plate 20mm rør materialforbruk ca. 4 mtr. pr. m2 ved 300 mm senteravstand mellom sløyfene.
Til 100m2 går det da med 400meter rør, hvis prisen er 12,50kr/m (400mx12,50=5000kr inkl mva)
I trebjelkelag blir det noe dyrere pga varmeavgivningsplatene i aluminium.
Signatur
   #15
 1,292     Ålesund     0
En har et fleksibelt anlegg, ja, men hvor mye koster det å gå over til å fyre på noe annet, f.eks gass?? Da må en jo inn med gasskjel og gasstank=ikke billig....
   #16
 738     0

Vår løsning blir enkel: vedovn og luft-luft varmepumpe, varmekabler på bad og noen panelovner. Det blir rundt 150' - 200' billigere enn et skikkelig system med gulvvarme og luft-vann eller vann-vann.


Vi også hadde tenkt å gå for denne løsningen, men ville legge rørene. Fant ut at det fikk bli enten eller, for det ville bli dyrt å legge både vannbåren og varmekabler og kjøpe varmepumpe osv. Trodde det ville koste rett over 200.000 kr for et vannbårent anlegg.
Da vi fikk prisen bestemte vi oss for å gå for vannbåren varme.
Vi betaler 140.000 kr for hele anlegget med ferdig lagt rør og luft-vann varmepumpe.
Det vil si at vi må ut med 90.000 ekstra når vi trekker fra varmekabler og alt det vi hadde trengt om vi ikke skulle hatt det.  Så det er ikke sikkert at det vil bli 150.000-200.000 kr dyrere med vannbåren som du skriver.
   #17
 345     0

Var ikke helt presis der, har fått tilbud fra rørleggeren som har resten av huset. Prisen kom på rett over 200.000 uten el.opplegg. For øvrig samme regnestykke, sparer ca. 50' - 60' på ikke å kjøpe luft-luft varmepumpe, vedovn, varmekabler etc.  200' ekstra er for sjøvarmeanlegg.

Budsjettet var rett og slett ikke stort nok...   
Men i NESTE hus blir det gulvvarme ;D

   #18
 16     0
Koster jo ikke all verden og legge ned rørene til golvarme så det er helt idiostisk og ikke gjøre det og heller ordne varmekilde senere er jo bare snakk omm noen fa tusenlapper
   #19
 280     0

Det er vel ikke akkurat idiotisk. I et nytt godt isolert vil du jo aldri spare inn vannbåren varme/varmepumpe.

Skulle jeg bygd idag ville jeg isolert sinnsykt bra slik at varmebehovet ble minimalt. Det lille jeg trengte av oppvarming ville jeg gjort med strøm og luft/luft varmepumpe.
   #20
 278     0

Det er der vi er nå, etter å ha vært nesten sikre på jordvarme og vannbåren varme i alle etasjer.
Nå vurderer vi heller å øke isolasjonstykkelsen fra 20 til 25 cm , og oppgradere vinduene til
det aller beste (husker ikke i forbifarten, 3-lags???)
I tillegg blir det da varmekabler på 2 bad, samt hall. Har også balansert ventilasjon med varmegjenvinning.