10 903    164    20  

Nye strømtariffer - effekt

HSt
 23 812     Lillestrøm kommune     0
4-500kr i fastavgift for en helge tur på hytta eller 4000 for en tur på hytte med høy effekt i nyttårshelg.

Fastavgift betalt etter max effekt pr måned :


http://m.nettavisen.no/na24/ny-strmpris-kan-gi-skyhye-strmregninger/3423150607.html

Når dette kommer til boligmålere om noen år er det bare å håpe at en har vannbåren varme og kan tilpasse dette til lavere/jevnere effektuttak over døgnet.

HSt
  (trådstarter)
   #2
 23 812     Lillestrøm kommune     0
Med vann i "banken" heter den akkumulatortank.
Lav effekt som varmer opp denne over tid og dumper varmen i gulvarmen på fredag når du kommer på hytta ? Så slås varmeelement eller varmepumpa av mens en koker på kjøkkenet. Blir visst akkurat som i gamle dager. Forhåpentligvis kan det automstiseres bedre.
   #3
 2 432     Hordaland     0
Neste store tariffendring som innføres for boliger er nok egen tariff for lading av El-biler.
Signatur
HSt
  (trådstarter)
   #4
 23 812     Lillestrøm kommune     0
Nå er effekttariffen allerede virkeligheten i Fredrikstad, det er ikke et fremtidønske fra e-verket.
   #5
 19 003     Akershus     0
Pluss at å lade el-bil på hytta blir fy-fy. 10 minutter 16A lading, 360 kr. Er du så uheldig at du lader 2*10 min over mndskifte blir det raske 720 kr uten at du har fått nevneverdig inn på "tanken".

Dette blir voldsomt. Skal tro om trykkavløpspumpa på hytta kan byttes ut med håndpumpe?

Litt utidig å komme trekkende med 20 kW som eksempel. At det koster i nettet er forståelig, men er neppe særlig aktuelt for "folk flest".

Blir kanskje tilbakegang til gass og solceller, bortsett fra den kloakkpumpa! Første punkt blir at pumpa ikke lenger startes automatisk ved behov, men først når vannvarmeren er slått av.

Signatur
   #6
 2 611     Vestlandet     0
Det blir diskutert flere ulike modeller for å beregne effektledd på nettariffen, så det er ikke sikkert makseffekt i en periode kommer til å bli brukt når dette innføres i husholdninger. Prosjektet i Fredrikstad er bare et prøveprosjekt, slik jeg har forstått det.
   #7
 2 413     Ønsker ikke besøk av deg     1
Dette er årsaken til de nye AMS målerene. De gir alvorlig inngripen i privatlivet og muliggjør selskapene å lage kreative forretningsmodeller for å hente ut mer penger. Jeg er sterkt imot dette, fordi elektrisk kraft er basis for menneskeverd og burde blitt levert til kostpris. Vi lever med polarsirkelen og har større behov for oppvarming en sydlige europa.

Dette kommer, fordi kraftforbrukert til de private raser. Husene blir bedre isolert, produkter bruker mindre strøm og folk bruker varmepumpen. Da gjør kraftleverandørene som taxibransjen, svikter kundegrunnlaget (oljeprisen raser) så vil de selvfølgelig sette opp prisen. Gå ned i lønn er selvsagt ikke aktuelt... vel vi får se hvor lenge det varer.

Samtidig er flere spennende energikilder på vei. Jeg spår krakk på elpris og bedre batterier. Det betyr stor omstilling i oljebransjen, bråk i midtøsten når rike diktatorer ikke har penger å spille på.

Vindmøller vil stå igjen som stygge vorter i naturen og fjernet. Tanken på at Norge skal være "europas batteri" med vannkraft og sjøkabler blir latterlig. Men nå snakker vi 30 år inn i tiden.

Når man snakker om så høye regninger som TS skriver om, kan man vurdere bruk av strømaggregat. Det er selvsagt et regnestykke. Man kan regne med ca 200 gram diesel pr kWh som da er ca 2.5dl. Så kommer innkjøp og vedlikehold. Teslas batteribank er også et spennende konsept, gjerne kombinert med solceller. Regnestykket må komme til ulike løsninger.

pwb
   #8
 2 029     Ski     1
Dette er årsaken til de nye AMS målerene. De gir alvorlig inngripen i privatlivet og muliggjør selskapene å lage kreative forretningsmodeller for å hente ut mer penger.


Det gir også selskapene en bedre mulighet til å gi enda mer faen i å oppgradere. Nå vil de spre forbruket bedre slik at de slipper å bytte ut dyre trafoer. Så i tillegg til å kunne tjene mer så sparer de på å ha gammelt utstyr stående mye lenger.
pwb
   #9
 2 029     Ski     1
Neste store tariffendring som innføres for boliger er nok egen tariff for lading av El-biler.


Det blir heldigvis så vanskelig å gjøre/sjekke at det er nok mer sjangs for at strømavgiften til staten øker for alle. Egentlig er jo det helt fantastisk for da vil selv Kari på 95 i en bygård i Oslo være med å bidre til fellesskapet på samme måte som vi gjør når vi fyller drivstoff i dag. Så at avgiften flyttes fra drivstoff til strøm er jo bare kjempepositivt og med den takten folk kjøper elbil så skjer nok det innen få år.
   #10
 2 611     Vestlandet     0
Hytteeieren er vel utsatt for prøveprosjektet til fredrikstad energinett vil jeg tro. Bare for å klargjøre litt, så er dette et prøveprosjekt med annerledes modell for beregning av NETTleien. Det har ingenting med avgifter, strømpris eller kraftleverandører å gjøre.

Nettleien kreves inn av lokal netteier og går med til å dekke kostnader ved å bygge og holde ved like nettet, pluss for å dekke energitap. Den nåværende måten å beregne nettleie på i husholdningene, tar ikke hensyn til den belastningen etterspørsel av effekt legger på nettet. Hvis man får til en god modell for prising av effekt i nettleien, vil dette kunne dempe effekttopper, noe som begrenser behovet for investeringer i nettet. Det synes jeg er fornuftig. Jeg synes for øvrig ikke modellen med tariffering etter maks effektbruk innenfor perioden (som for hytteeieren) er en god modell!