#921
 663     0
En ce godkjenning får mann som regel utstedt etter at nok dokumentasjon er innsendt og at det er tatt en fullskalatest. Når en da etter dette får utdelt en ce merking er det sitt eget ansvar å etterleve at produktet blir som det første godkjente produktet. Litt det samme som når de flyttet en båtproduksjon fra Norge til Litauen og de byttet ut isoporen i flytetankene med bruskorker. Eller er det forskjellige oppsett på ce merking alt etter produkt?

   #922
 3,387     0
Jeg forstod det som fullskalatesting og CE-testing var uavhengige tester, men det er jeg ikke sikker på.
   #923
 5,188     Østlandet     0


Egentlig er jeg mest opptatt av å få kjøpt meg en seilbåt om dagen. Har fått båtplass på 4 m bredde 1 km fra huset så nå er det klart for en 32-34 fot seilbåt.
Ønsker deg en god sommer og lykke til med båtkjøp. Jeg har også tenkt å bruke litt tid til å kose meg med båt i sommer, så jeg håper det blir bra vær.
Vi får komme tilbake til diskusjonen hvis det skjer noe nytt på den fronten.  Wink
Signatur
   #925
 1,126     Østfold     0


Denne luriummaskina er det ulovlig å selge uten CE-godkjenning av tredjepart.
Du får ikke ut 24 kW av boksen uten at det foregår en potensielt farlig prosess på innsiden.


Jeg synes nå påstandene til Rossi virker lovende. Han gjør alle de rette tingene, og hvorfor skal ikke et proton kunne fusjonere med et nikkelatom en gang innimellom og danne kobber.

Hvis du ser på hvor få slike reaksjoner som trengs for å få ut 10-20 kW fra en håndfull nikkelpulver så vil du bli overrasket. Vinne i lotto blir lett i forhold til å fusjonere kobber og hydrogen, men allikevel vil det kunne fungere som skissert pga det store antallet atomer pr gram.

Folk ser ut til å tro at naturens lover er fullstendig kartlagt en gang for alle. Famous last words, på lik linje med Bill Gates som mente at 0,64 Megabyte minne i en PC ville være nok for all fremtid.

Hva CBB og bestboard driver på med er ikke godt å si. Har i alle fall mye mer tiltro til Rossi enn noen som prøver å påstå at man må ha varmelister for å få varmet opp huset sitt med varmt vann. Som om ikke en varmesentral basert på fusjonsenergi skulle kunne bruke gulvvarme? Nonsens, og investorer som biter på slikt fortjener å gå konk.
   #926
 7,685     Bærum     0
Javel, så du har tiltro til den ene, men ikke den andre. Kan du gå litt mer i dybden så vi andre skjønner denne prisippielle forskjellen? Forøvrig er jeg helt enig i at begunnelsen for ikke å teste CBB er useriøs.
Ut fra at CBB ikke fungerer optimalt alene, men kun som et system med BestBoard kunne ikke målinger på Høgskolen i Oslo gi noen korrekte informasjoner og den bebudende testen ved HIO måtte derfor avlyses. 

Det er jo bare å enten få tilsendt disse helt spesielle varmelistene eller sette opp testmijøet slik at man har samme betinger. Folkestad hadde vel behov for å løfte dette produktet ut av glemmselens slør. Nå har jo til og med Rossi diskusjonen dabbet av.
   #927
 5,415     Langhus     0
Ja, for å måle faktisk effekt så ser jeg egentlig bare 4 parametere som må overvåkes:
1: Strømforbruk
2: Temperatur tilførsel
3: Temperatur retur
4: Flow
For å gjøre en vitenskaplig måling må en ha en variabel last hvor man kan styre avgitt effekt (eller tempraturfallet).
Man justerer ikke lasten ved å åpne et vindu så varmelistene blir kaldere...
Signatur

   #928
 5,188     Østlandet     0

Jeg synes nå påstandene til Rossi virker lovende. Han gjør alle de rette tingene, og hvorfor skal ikke et proton kunne fusjonere med et nikkelatom en gang innimellom og danne kobber.
Her har vi en annen "vitenskapsmann" som går i Rossis fotspor. Labaratorieforsøkene virket lovende lenge:
http://www.abcnyheter.no/nyheter/110804/svenske-pagrepet-atomforsok-pa-kjokkenet
Signatur
   #929
 7,685     Bærum     0
Ja den der er jo litt morsom. Når man ser alle sneipene og pilleeskene han har på komfyren virker det ikke helt stødig. Men han kom jo i avisen så da var vel mye oppnådd.
   #930
 1,126     Østfold     0

Javel, så du har tiltro til den ene, men ikke den andre. Kan du gå litt mer i dybden så vi andre skjønner denne prisippielle forskjellen? Forøvrig er jeg helt enig i at begunnelsen for ikke å teste CBB er useriøs.


CBB viser frem en super-duper-hemmelig boks som de påstår produserer varme.

Rossi viser frem et metallrør fylt med nikkelpulver som han pumper opp med hydrogengass og varmer opp elektrisk til den påståtte reaksjonen blir selvbærende. Han demonstrerer at apparatet kan koke damp i lengre tid, og han tillater at energiutviklingen blir målt ut fra temp-inn, flow og temp-ut.

Seriøse forskere er til stede og klør seg i hodet som best de kan, og kan ikke se noe lureri.

Rossi har i tillegg en teori om hvordan dette fungerer, som ikke er i tråd med atomfysikkens rådende teoretiske grunnlag. Man bør huske på at det er mange fenomener som denne teorien ikke greier å forklare selv om den så langt har vært veldig fremgangsrik.

Elektroner tunellerer gjennom normalt sett uforserbare barrierer hele tiden i minnet til din mp3-spiller, til tross for at dette egentlig skulle være umulig.

Hvorfor skal ikke da et proton kunne tunellere inn i en atomkjerne og binde seg til den en gang i blandt under spesielle omstendigheter? Energien som frigis er enorm pga forskjellen i atom-masse mellom kobber og nikkel, akkurat som i annen kjerneenergi.

Til nå har man trodd at kjernefusjon kun kan foregå på steder der temperaturen er mange millioner grader, som inne i sola og i en fusjonsbombe der man bruker en vanlig atombombe (fisjonsbombe) som tennsats for å skape det nødvendige temperaturen.

Til alt hell blir energien fra reaksjonen ikke frigitt som et enkelt tilfelle av gamma-stråling, men blir på en eller annen måte frigitt trinnvis slik at energien fullt og helt absorberes av apparatet og blir til varme.

Jeg hadde ikke satsa noe penger på dette ennå, men det er vanskelig å ikke bli engasjert.