T1
   #461
 430     0
Jeg fikk utført rens på mitt gamle radiatoranlegg. Det kom mye grums ut, så helt bortkastet er det nok ikke. Det har vært lite å se i filteret i etterkant så min oppfatning er at dette har vært vellykket.
Når det gjelder årlig service har jeg også takket nei til det.

   #462
 158     0
Sikkert ikke bortkastet å rense, men hvor mye mindre grums hadde det kommet om man bare hadde kjørt gjennom med høytrykksspyleren en liten stund? Tipper jeg nøyer meg med det nå, og heller får noen til å gjøre det senere dersom jeg syns anlegget leverer dårligere enn det burde.
KE
  (trådstarter)
   #463
 2 333     Hordaland     0
Jeg tror ikke det er er noe bra å bytte ut vannet helt, da har man vel startet prosessen på ny og ny grums oppstår?
KE
  (trådstarter)
   #466
 2 333     Hordaland     0
Jeg er neimen ikke sikker men jeg byttet vannet flere ganger her med samme resultatet. Leste noe om at dette var en typisk feil å gjøre og at man heller burde ha kontroll på Ph. Har ikke noe å referere til desverre, virker som at det stabiliserer seg selv etterhvert og at filtrering kan være en vei å gå. Dere som har fått tilbud på «rens kan jo høre hva det innebærer.
   #467
 933     0
Hos meg har alt gått uten rens eller annet vedlikehold siden vi kastet ut oljefyren i 2006 og monterte en 9kW IVT vann/vann. Ser ingen grunn til å fikle med noe som virker, og det er heller aldri noe i filteret lengre.

   #468
 296     Akershus     0
Jeg er i kjøps/undersøkelsesfasen på bergvarmepumpe. Jeg har relativt gode priser på Nibe, og hadde i utgangspunktet tenkt å gå for dette, men dette med styring gjør meg noe usikker. Hva er egentlig alternativene for meg på 230V IT, med varmebehov på ca 10-12kW?
   #469
 41     Sandefjord     0
Egil83: har ikke helt rukket å sette meg så mye inn i dette heller (selv om jeg straks skal i gang med undersøkelsesfasen selv), men husker at det for en stund siden ble snakket litt om CTC GSi-12 her. Den gang var den kun på 400V men nå er den også kommet i Norge på 230V. Aner ikke om denne pumpen styres på en bedre måte.. Kanskje best å ikke diskutere noe mer rundt den pumpen i denne tråden, da den er dedikert Nibe 1255/1155. Men om noen har litt info om CTC GSi-12 så start gjerne en tråd om den Smile
KE
  (trådstarter)
   #470
 2 333     Hordaland     0
Dere må gjerne diskutere andre pumper hvis målet er å sammenligne 1X55 med andre pumper. Det kan være lærerikt både for oss som har gått i Nibe fellen og de som vurderer Nibe Wink