#641
 2 571     0
Nå er det også et poeng at en Nibe F2120-12 faktisk maks leverer 7.35kW varme ihht spec, tydeligvis noe kreativ markedsføring ...

Uansett, prøver litt nye innstallinger en ukes tid og ser om det gir jevnere gange og bedre COP Smile

KE
  (trådstarter)
   #642
 2 536     Hordaland     0
Synes kurven viser 9kw jeg, reduseres når det blir minusgrader. Men du ser nå hvor høyt frekvensen arbeider gjennom døgnet.
   #643
 2     0
Hei! Søker etter litt råd og anbeflaing ang. varmepumpe og siden eg skriver i tråden her så sikter eg til NIBE F1255.

Har et hytteprosjekt som starter opp til våren. Hytta blir en storhytte med grunnflate 200kvm med en kjeller på 60kvm. I tillegg hems. I kjeller og 1.etg skal eg legge vbv i støpt gulv. Hytten skal ha 27 sengeplasser og leies ut heile året. Hytta ligg på hafjell, og i vintersesongen er den utleigd stort heile sesongen. Den skal være tilknytta smarthusløsning for styring av bl.a varme, med i alle fall 5-6 soner der temperaturen skal styres individuelt. Skal også borre etter vann. Totalt 4 dusjer, samt at det skal være boblebad/jacuzi som sannsynligvis må skiftes vatn i ganske ofte. 

Spørsmålet er kva modell eg bør velge. bør eg opp på 16kw pumpe, og kor mange varmtvannstanker bør eg ha i tillegg. 2x300L?? Er rimelig blank på korleis slike system fungerer. Og har lest i andre tråder at NIBE funker dårlig i kombinasjon med romtermostater og akkumulatortank, pga. dårlig regulator?

Er det evt. andre pumper som er å anbefale til et slikt oppsett??
KE
  (trådstarter)
   #644
 2 536     Hordaland     0
Hvis du skal ha 5-6 soner hvor temperaturen justeres individuellt er ikke Nibe varmepumpe det du leter etter. Nibe liker å styre temperaturen i husene selv med de følger det har, hvis ikke risikerer du en kompressor som går bananas.
Derimot er Nibe veldig glad i nedstøpte rør slik at det blir treghet i systemet. Akkumulatortank har lite for seg når så mange gulv har nedstøpte rør, du akkumulerer godt i gulvet, du kan eventuellt sette av plass til en akkumulatortank og montere senere.

Det du skal se etter er en varmepumpe som ikke benytter seg av gradminutter i sin regulering av frekvens. Alpha Innotec tror jeg reguleres med tempavvik, de er eid av Nibe så håper AI kan lære opp gjengen i Sverige en vakker dag.
Siden du skal ha såpass stor varmtvannskapasitet kan du også styre unna varmepumper med innebygget varmtvannstank, de blir for små. Du kan heller se på pumper som uten tank og benytte varmtvannstanker med spiral i slik at varmepumpen kan lade varmtvannet. Mulig en løsning kan være å koble slike tanker i serie.
Størrelsen på pumpen er ikke så enkelt å svare på, det er ikke så stor prisforskjell på de forskjellige pumpene, men det du skal vite er at varmepumpene har en nedre og øvre grense for hvilken effekt den kan levere. Den øvre effekten bør kunne varme hele hytten uten bruk av varmekolbe, den nedre effekten bør også være så lav som mulig slik at pumpen kan gå uten stopp store deler av året. Om sommeren vil du typisk ha lunk i alle våtrom, skigarderobe etc. Er den samlede effekten under minste effekt til varmepumpen vil den måtte stanse. For en 3-12kw pumpe er typisk laveste effekt rundt 2500w. Jeg tror 9kw pumper er for smått for deg, 12 eller 16 høres mer riktig ut.
Det finnes også endel tilleggsutstyr som kjøling, basseng etc. Kanskje opptining av parkeringsplass kan friste...