#751
 26     0
Hei igjen!

Alt oppe og går her i gården nå. De har installert uponor smatrix wave for å styre temp på de ulike rommene.

Slik jeg har forstått det har varmepumpen en egen temp-måler i stua og så er det uponor - ventilene søm styrer hvor varmtvannet går.

Jeg lurer da på en liten ting. På varmepumpa kan jeg jo stille temp opp og ned (+1, +2.+3, - 1 etc).. Bør jeg drive å endre på denne og i så fall til hva? Jeg var borte fra hytta ei uke og lot alt stå på som normalt på uponor-målerne her... Stua på 23 og soverom på 17. Sto på 0 på varmepumpa (altså ikke noe + eller -). Var ikke varmt nok i stua når vi kom tilbake.. Ikke særlig mer enn 17 grader. Dette må vi vel forvente at ikke skal skje?

Må jeg sette varmepumpa over 0 for at den skal klare temp i stua, er det slik å forstå? Føles veldig feil å dundre på med varmeovner i stua når jeg har så mye dyrt utstyr som burde klare biffen selv Smile

Mvh

KE
  (trådstarter)
   #752
 2 941     Hordaland     0
Har du uteføler? Det mest vanlige er å utekompensere, det vil si at turtemp følger utetemperatur. Sjekk at du har dette og hvilken kurve du har satt. Jeg liker best å ha egendefinert kurve, starte med lav temperatur for så å justere opp hvis det viser seg at turtemp ikke holder ved gitt utetemperatur.

Du skal sette romtemp på romtermostatene, det vil si at om du reiser bort kan du gjerne sette de til "borte" slik at hytten ikke varmer unødvendig.

Hvis du har en utgang på Uponoren som er tiltenkt å styre varmekilden er det mulig du kan bruke den istedet for utekompensering. Utekompensering er langt fra ideelt da varmepumpen ikke bryr seg med faktisk behov for varme. Varmepumpen vet jo ikke hvordan varmen blir brukt. Det beste er at romkontrolleren styrer turtemp men om du kan få til det her vet jeg ikke. Mulig en utgang for "borte" finnes, da kan den for eksempel brukes til å senke kurven x antall grader.
   #753
 26     0
Hei, ja jeg har uteføler og varmekurve satt opp.

Jeg endret til +1 på temperatur på fredag og da ble det etterhvert bedre i hytta. Mulig jeg bør justere opp kurven.

En ting som irriterer meg litt er at ventilasjonsanlegget går ganske hardt i "normal" instilling. Jeg kan tvangskjøre den til laveste hastighet, men viftetilbakeføring er max 99 timer i systemet her. Jeg tenker derfor at jeg skal sette på feriemodus når jeg drar hjem slik at ventilasjon ikke står på så mye mens jeg er borte. Da kan jeg velge hastigheten på vifta i hele perioden.

Når jeg setter på feriemodus stiller man også inn en temperatur. Denne kan settes på et tall fra - 20 til +20. Står at man stiller inn temp om man har romføler aktivert og endring dersom ikke aktivert. Da burde jeg da la denne stå på 0 og så stille inn temperarursensorene i de ulike rommene i hytta?
KE
  (trådstarter)
   #754
 2 941     Hordaland     0
Så lenge du har romtermostater er det de du må stille på.
Eneste du kan oppnå ved å senke turtemp er å spare noe strøm, det er derfor jeg mener at varmepumpene burde regulere turtemp på bakgrunn av faktisk behov og ikke utetemp.
Du kan jo sjekke om du kan ha en utgang på varmepumpen for bortemodus tilkoblet inngang på ventilasjon, så får du fjernstyring og synkronisering av begge, eventuellt at ventilasjonen styrer varmepumpens bortemodus.
   #755
 3 252     0
Smatrix sitt sentraldisplay viser utnyttelsesgrad og kurver på temperatur i de ulike sonene. Ved å ta en titt på dette vil du kunne finne ut om varmekurven er optimal.
   #756
 5     0
Heisann
Har montert en F1155, men sliter voldsomt med at den bruker mye med El-tilskudd. Har en liten mistanke om at sirkulasjonspumpen i VP ikke greier og levere nok.  Hadde først montert det som et 4 rørs ststem, uten korsrør. Har bra erfaring med dette fra før, men denne får jeg ikke til og fungere. Nå har den brukt 180 timer med el tilskudd på 2 uker. Mens den andre i nabo bygget har brukt 800+ på 3 år. Er det jeg som har gjort noe feil her
Nibe 1255/1155 tråden - 20200225_171858.jpg - Fredrik.
Nibe 1255/1155 tråden - 20200225_171903.jpg - Fredrik.
KE
  (trådstarter)
   #757
 2 941     Hordaland     0
Vet ikke hvor mange ganger jeg har skrevet dette. Men Nibe burde i fabrikkinnstillingene slå av elkoble til alt annet enn legionella. Det burde vert slik at installatør eller sluttkunde måtte aktivere denne.
Vel sånn er det ikke, du bør gå i innstillingene og sette den deaktivert ned til -25 grader. Så får du heller vurdere å endre innstillingen om du en dag får brukt for elkolbe.

KE
  (trådstarter)
   #758
 2 941     Hordaland     0
Er det varmtvannstank du har helt til venstre der?
Du skulle vel hatt en med spiral i så du får redusert varmtvannskostnadene med 65%!
   #759
 5     0
120 Liter Høiax. Dette er et verksted bygg på 500m2 så det er kun til og vaske hender:). Men det fungere i det andre verksted bygget, akkurat nå så har jeg -778 grademinutter og -81 i det andre. Har koblet returen direkte tilbake i VP i ettermiddag for og se om det funker, men ser ikke bra ut:( Prøvde og flytte bt25 til tur røret og ikke ned i ak-tank 
KE
  (trådstarter)
   #760
 2 941     Hordaland     0
Starter kompressor? Hva viser tur og returtemp fra energibrønnen?

Er ekspansjonstanken til høyre koblet mot brønn? Har du manometer der som viser noe?