T1
   #861
 782     0

Tja, ikke godt å si hva som er problemet. Kan ikke se noe unormalt i de grafene du har lagt ut.

Du kan jo lage noen grafer med verdier fra kompressormodulen.

Med så dårlig cop nærmer det seg en reklamasjonssak mot Nibe...

KE
  (trådstarter)
   #862
 3,674     Hordaland     0
Jeg har en mistanke om at frekvensen jager fordi du bruker BT25 plassert der du har den. Nibe varmepumper regulerer dårlig og særlig ved bruk av ekstern tempføler i akkumulatortank. Hvis du kan presentere en kurve som viser BT2, BT25, kompressorfrekvens og gradminutt over 1 times intervall kan man kanskje se om det stemmer.

Ellers synes jeg det er rart du ikke får opp noe flow i grafen, se også på nibeuplink "serviceinfo" under "varmemengdemåler" om du får opp noe tall der. Skulle helst sett verdien i grafene. Om den ikke er der heller ville jeg sjekke om du får den opp i menyen på selve varmepumpen.

Se forøvrig personlig melding som jeg sendte deg.
   #863
 3     0
Hei folkens. Jeg har en Nibe S1155. Nå som de nye beregningsmetodene for nettleie har trådt i kraft, er det dyrere for meg jo høyere forbrukstopper jeg har. Én høy topp i én måned kan "ødelegge" for lang tid fremover, da jeg settes i en høyere effektklasse. Derfor ønsker jeg å hindre at varmpepumpen kjører på maks samtidig som f.eks. panelovnene i huset også er på (ja jeg har begge deler i ulike deler av huset). Jeg har 500 l akkumulatortank tilknyttet VP, som forsyner varmt tappevann og vannbåren varme i kjellertasje og andre etasje. Første etasje dekkes av panelovner inntil videre. Problemet er: På morgenen slår panelovner på kl 05.30 for å ha varme i huset klart til hjemmekontor kl 7-8. Dusjing foregår i tidsrommet 6-8. Så da blir det gjerne en topp med både panelovner og VP som lager varmtvann i timen 6-7 eller 7-8, litt avhengig om jeg hadde "flaks" og det var mye varmtvann i akkumulatortanken eller ikke på det tidspunktet. Termostater på kretsene for vannbåren varme i kjeller og andre etasje står konstant (i kjeller er det betonggulv så der er det stor treghet uansett). Nibe har en innebygget funksjon for programmering. Men gjør den noe særlig i praksis? Såvidt jeg kan se kan man velge en forskyvning av varmekurven, men romtermostatene vil jo etterspørre varme uavhengig av den? Romtermostatene kan jeg dessverre ikke sette på noe intelligent program uten å kjøpe ekstra styringsenhet til noen tusenlapper, og det er jeg usikker på om jeg klarer å spare inn med redusert nettleie. Tips mottas med takk.
KE
  (trådstarter)
   #864
 3,674     Hordaland     0
Kan du ikke bare "nattsenke" panelovnene om morgenen istedet for om natten? Bare det å droppe nattsenking vil føre til mindre topp. Nattsenking er ikke alltid så god løsning som man kan tro. Det vil bli mer og mer vanlig med dagsenking siden prisene er høyere da.
Justering av varmekurven i tanken kan også flytte forbruket noe men som du sier så kompenserer termostatene for dette. Men du kan for eksempel kjøre temperatur i tank opp en times tid på slutten av natten slik at den har høyere kapasitet om morgenen når prisen stiger og du gjerne ønsker dusjvann.

Denne prismodellen du omtaler, hvordan er det den fungerer? Er det spesielt for ditt område eller abonnement?
   #865
 3     0
Kan du ikke bare "nattsenke" panelovnene om morgenen istedet for om natten?

Hei og takk for svar. Jo, jeg har justert panelovnene så de har senket temperatur kl 06-08. Har ulike tidspunkt per rom siden de brukes ulikt. Så når har jeg et mye flatere forbruk om morgenen.

Men du kan for eksempel kjøre temperatur i tank opp en times tid på slutten av natten

Vet du konkret hvordan jeg programmerer det? Jeg har bare klart å finne programmet som justerer varmekurven opp eller ned.
Denne prismodellen du omtaler, hvordan er det den fungerer? Er det spesielt for ditt område eller abonnement?


Prismodellen varierer med nettselskap. Det er definert noen retningslinjer fra NVE de må forholde seg til, men for meg som har Glitre energi nett så beregnes det slik (eks. mva.):
- Energiledd, som er er fast beløp per kWh. Det er 16,8 øre/kWh om vinteren og 15,3 øre/kWh om sommeren. Dessuten er det mellom kl 22-06 en rabatt på 9,6 øre/kWh, for å stimulere til forbruk om natta.
- Kapasitetsledd (erstatter tidl. fastledd), som er det fast beløp varierende mellom 1300-2400 kr/år. Glitre gjør en beregning for hvilket trinn på kapasitets-stigen man havner og hva man skal betale. Her er det at det begynner å bli vanskelig for den vanlige forbrukeren å henge med: Nettleiemodellen beregner kapasitetsleddet ditt ut ifra gjennomsnittet av de fem timene du har høyest forbruk de siste 12 mnd. Men, det vil kun bli beregnet en topp per måned. Det vil si at selv om flere av dine høyeste topper befinner seg i en enkelt måned, er det kun den høyeste av dem som bli lagt til beregning. Kapasitetsleddet ditt kan dermed endre seg noe gjennom året.

Man kan jo si det slik at forskjellen på laveste trinn 1300 kr og høyeste på 2400 kr er så liten at det ikke er noen vits i å prøve å unngå strømtoppene. Jeg har allerede brukt langt mer tid enn jeg vil spare inn Wink Men det er jo litt artig å forsøke å tilpasse seg og faktisk flytte strømtoppene.
KE
  (trådstarter)
   #866
 3,674     Hordaland     0
Hvis du akkumulerer varme så kan du kjøre temp opp og ned med programmene.
Men det er bedre om du gjør det med romtermostatene.
I mitt hode bør det ikke være varmepumpen som styrer oppvarming og når på døgnet du bør varme. Dette bør romtermostatene ta seg av. Kanskje løsningen er å få noen mer avanserte termostater.
   #867
 3     0
Hei, ja enig i at det er bedre å benytte termostatene til å styre temperaturen opp og akkumulere varme i bygget. Men jeg har dessverre ikke så intelligente termostater, så enn så lenge lar det seg ikke gjøre uten å oppgradere utstyret. Men jeg synes at jeg fra varmepumpen burde ha mulighet til å si "vennligst øk temperaturen i akkumulatortanken med X antall grader kl 04-06 alle hverdager" for eksempel. For jeg ønsker egentlig ikke at temperaturen skal øke i den perioden - jeg ønsker at pumpen skal akkumulere varme i det gitte tidsrommet så den er klar til å gi varme kl 06-08 uten å måte kjøre kompressoren noe særlig. Uansett, jeg har større effekt i panelovnene så jeg får stor effekt bare ved å justere dem ned.

KE
  (trådstarter)
   #868
 3,674     Hordaland     0
Ja du kan legge inn program som øker temperaturen, men det er ikke fryktelig mye energi du lagrer ved å gjøre det.
Du skal også tenke litt på hvor høy temperatur gulvene dine tåler og at cop synker når temperaturen øker. til slutt kan du få utilsiktet endring i romtemperaturen som romtermostatene reagerer sent på.
   #869
 18     0
Hei!
Jeg har hatt en F1255 i 3 år nå, på huset i Nord-Sverige, og den har tuslet og gått bra helt til i det siste.
Nå sliter den med å få opp varmen i huset. Og jeg ser at tur og retur temp er like, og ganske høye, ca 44 grader. Dette er golvvarme, i betong plate, ca 100 m2. Inne tempen er ca 19 grader, så det kommer noe ut, men jeg ser at den bare starter innimellom.
Noen data fra siste mnd:
Nibe 1255/1155 tråden -  - KE
Ser ut som kompressoren bare går på en kort stund, for så å være helt død i flere dager.
Dette er tur/retur og rom temp (i samme rom som bereder, og 2-3 grader høyere enn resten av huset)
Nibe 1255/1155 tråden -  - KE

Er det riktig med så høy tur/retur temp?
Jeg har justert kurven til å gi en innetemp på ca 25 grader nå (da skulle det bli 25 grader på bad/vaskerom hvor Niben står, og 22 i hovedrommene. )

Jeg ser også at kuldebærer temp er ganske høye, faller når den henter noe, men det er fortsatt 3 grader forskjell.....

Niben er helt standard koplet opp (av rørleggerne), og koplet til en sløyfefordelingssystem. Ventilene der er åpne, så det skal passere vann der.

Det er tydelig at systemet henter varme, men skal det se slik ut ?
   #870
 18     0
Ute temp har falt siste uken, og ligger nå rundt 6 grader på natten, 10 grader på dagen.