T1
   #981
 782     0


Hvis jeg ikke husker feil så er 90 Hz maks på 6 Kw pumpen. Tror man kan justere "sperrebåndet", slik at den kan gå opp til 120 Hz. Se i meny 5.1.24. Sperrebåndet på 6 Kw modellen var vel der primært for å oppfylle krav til støy, men hvis støy ikke er et problem så er nok ikke det noe å bry seg om.

Styring av tilleggsvarme gjøres i meny 4.9.2 og 4.9.3.

Jeg ville ikke kjørt sirkulasjonspumpene på 100% i månedsvis, men noen dager tror jeg ikke er noe som helst problem.

Hvilken versjon av software kjører du?


   #982
 323     0
Takk for info! Smile

Har satt på sirkulasjonpumpene tilbake til auto.
Tilleggsvarme stod på -20 grader, så justerte den til 0.

I tillegg så stemmer ikke temperaturmåleren med faktisk temperatur, så tilleggsvarmen har aldri slått inn tidligere.

Jeg har ikke hatt internett kabel der pumpa har vært, så den er faktisk aldri oppgradert software på. 2016 modell pumpe. Aldri vært en eneste feilkode eller problemer.
Har strukket kabel nå, så skal gjøre det nå Smile

Nå er det godt og varmt i alle rom, så det var nok mangel på tilleggsvarmen på 4,5kW som manglet.
Den klarer fint å holde temperatur i alle rom ned til -10 grader uten tilleggsvarme.

Ca. 80 kvadrat gikk fra 19 til 23 grader på 6 timer med -25 til -29 grader ute, når el-kolben sparket inn i tillegg Smile
T1
   #983
 782     0

Nyere versjoner av software har vesentlig forbedret styring av kompressor, så jeg vil anbefale en oppgradering. Oppgradering gjøres med USB stikk.
Ville dog ventet til våren i tilfelle noe skulle rote seg til.

Du bør justere innslagspunktet for tilleggsvarme ned til -10 grader. Hvis ikke risikerer du at pumpen bruker uforholdsmessig mye tilleggsvarme. Dette skyldes svakheter i softwaren til Nibe. Er forøvrig noe bedre på nyere versjoner sw.
   #984
 323     0
Hei igjen,

Det var USB stikk ja.. Da er den oppdatert! Smile Fungerer fortsatt heldigvis.. 😄
Men veldig irriterende med den utetemperaturen som viser feil. Den viser nå -12,1 grader, og det er -23,5 ute.


Jeg vil jo tro at tilleggsvarmen styres etter utetemperatur målingen.
Så da blir det jo litt feil om jeg nå setter verdien til -10 grader.

Finner ikke noe sted som den kan kalibreres, vil tro det ikke er mulig..
T1
   #985
 782     0
Er det kabelen til ute-temp føleren som er for lang og / eller for tynn? Eller er det plasseringen av føleren som er feil?
   #986
 323     0
Nibe 1255/1155 tråden -  - KE
Jeg skal dobbeltsjekke at dette er gjort riktig.
Husker bare at det var "krangling" mellom rørlegger og elektriker den gangen den ble installert..
Ingen vill gjøre noe som helst da elektriker mente det var rørleggers jobb, og motsatt!.. 😅😅

Men som du sier, kan være at den er for lang ja. Vil tippe den er 6-8 meter..
Plassert på vegg under veranda. Kan være det er 1-2 grader forskjell fra utetemp, men hvertfall ikke 12-13 grader.