#31
 3,573     buskerud     0
Enkleste er vel bare egentlig å få seg vp løser  det meste seg;-)
Hvis du kjøper rom termostater får du kontrol nå og litt mere med vp, ergo ikke bortkasta penger. Kjøper du styring med ute/inne komp, så får du bedre kontroll med El kasset enn du har nå, men bortkastetede penger kjøper du vp om to år hvis det viser seg at det ville lønne seg(tipper det)
Men husk med termostater skrur jo uansett kolben seg av når vannet har rett temp, noe som vil skje oftere når de fleste kursene er stengt og det trengs kun varme til f eks bad.

Vil du vurdere vp, først som sist, kam du få ute kompensert styring innebygd i den, og god økonomi i en smell. Du har jo stort nok hus til at det sannsynligvis vil lønne seg.


Jeg syns iallefall termostater i alle rom er digg nå om sommer. Kun to bad som får varme så sant ide  andre rom ikke  bikker under 19 grader som jg har satt dem til. Har meget varme badegulv med 30 grader og det er sjelden badet uten bypass funksjon er åpent. Skal faktisk teste nå om det går fint å droppe bypass funksjonen på hoved badet, tror ikke El kasseten overoppheter uten nå med kun 30 graders vann, og badet trenger ikke å være så varmt.. Har en liten bypass på samlestokken og. Da blir det sikkert endre billigere i drift enn nåSmile

   #32
 1,323     Østlandet     0
Sjekk www.topvvs.no
Romtermostat: 210.-
Trådløs romtermostat: 525.-
Aktuator: 200.-
6 kanals master: 1700.-
4 kanals slave: 650.-

Prisene er eks mva.
Dette monterer og kobler du enkelt selv.

Er alle 10 rommene adskilt?
Om flere rom henger sammen i åpne løsninger kan du styre disse av en og samme termostat.
  (trådstarter)
   #33
 797     Nes, Akershus     0
Hei alle sammen.
For de som tror dette har stoppet opp, så har det ikke det. Jeg satte igang en bekjent med å jage priser hos grossistene, men ettersom han har nok å bedrive tida med i utgangspunktet, så drøyer det ut i tid. Jeg "påminner" ham jevnlig, men det er ikke dermed sagt at det flyter bedre av den grunn. Nå har kulda såvidt meldt seg, så mine "påminnelser" vil dermed intensiveres betraktelig  ;D

Jeg er spent på å se utfallet av dette, og håper å ha ting på plass innen utløpet av November.
Så er det sagt, så ingen tror jeg har gitt helt opp...
Signatur
   #34
 58     Rogaland     0
Hei
Bare ett lite tips til dere som er lei av de store avansene som bla. Rørlegger i dette landet skal ha. (ja vet at jeg undergraver lønnsnivået her i landet osv. Men det får da være måte på.
Har i dag gått til innkjøp av Uponor kontroll system (DEM) 1 stk. C56, 1 Stk. I-76, 6 Stk. T75 termostater & 6 Stk. monteringssett til T75 fra Topvvs.dk. Har prøvd å finne VVS nettbutikker i Danmark som er villig å sende varer til Norge, de er det dessverre ikke mange av. Fikk pris på utstyret i Norge og det var litt forskjellig, men en av prisene var 17300.-NOK for dette utstyret. Prisen hos TopVVS var 5885.- DKK inkl frakt. Eksl. Dansk moms Total pris i NOK inkl (alt)moms 8200.-KR. En pris forskjell på hele 9100.-kr. (drøyt 100% prisforskjell)
Grin :D
rabat-vvs.dk sender også til Norge....så løp å kjøp!
Signatur
  (trådstarter)
   #35
 797     Nes, Akershus     0
Hmmm.
Spennende. Dvs, de danske nettbutikkene har vel andre nevnt herover allerede, så det visste jeg visst.

Men, hvordan er det å koble Uponor-automatikk til andre typer systemer? Jeg tenker ventilmotor osv? Vil jeg kunne skru den rett på fordelingsstokken (jeg tenker gjenger osv)?
Signatur
   #36
 10     Rogaland     0
Hei igjen
Jo sikkert andre som har hatt ide om å bruke Dansk nettbutikk, og det er i hvertfall mye penger å spare. Har til nå brukt Omron CJ1 PLS med Pt100 multiplexer, for å styre varmen. Har brukt termoelement fra Regin, disse passer rett på Wirsbo sine fordelere så jeg mistenker at disse finnes til de fleste type fordelere. Og det bør derfor etter min mening være fullt mulig å benytte Uponor sitt kontroll system på de  fleste typer gulvvarme, så fremt det ikke er noen mekaniske hensyn som må tas (strupeventiler på fordelere etc.) Det en må passe på når en bestiller termoelemet er om de NO (Normal åpen dvs. at de slipper varme igjennom når de er spenningsløse) eller NC (Normalt stengt dvs at de slipper varme igjennom når det er spenning på termoelementet. Det er denne typen jeg bruker på mine Wirsbo fordelere) Samt at man passer på at de ikke trekker mer effekt enn det kontrollsystemet kan levere. Tror ikke jeg husker feil at C56 kan levere 216mA til hvert termoelement, Regin bruker 70mA  Termoelementet bruker alt i fra 2 min til 5 min på å åpne eller stenge, det er den tiden det tar å varme opp/kjøle ned termoelementet som igjen åpner eller stenger ventilen med et trykk på ca 100nm.
Signatur
   #37
 10     Rogaland     0
Signatur

   #38
 10     Rogaland     0
Jeg bruker forrige generasjon 24 V termoelemet fra Regin, de er oppgitt til å bruke 200mA ved start og 70mA kontinuerlig forbruk. Og er derfor innenfor av hva det C56 kan levere av effekt på utgangene.
Signatur
   #39
 10     Rogaland     0
Signatur
   #40
 10     Rogaland     0
Enda ett lite innspill, dersom Termoventilen (termoelementet), trekker mer strøm enn 216mA som Uponor C56 kan levere. Er ett alternativ å bruke solidstate releer mellom utgangen på C56 og termoelementet, da er det nesten fritt frem for hvor mye effekt som kan leveres til ventilene (Selvfølgelig begrenset av effekten på strømforsyningen du måtte ha) Men det bør være solidstate releer som tåler noen 100 000 operasjoner, i og med at C56 sender pulser som varierer i tidslengde bla. for å oppnå autobalansering av sløyfene. Vanlige reeler er ikke å anbefale, da levetiden for releet kanskje kan bli så lavt som 1 år.
Signatur