#101
 5,726     0
Ser du på denne, gir solfangere så og seie null i desse månadane likevel, så eg ville heller fokusert på det resterande av året og kor mange potensielle soltimer du da har.
fra: http://no.wikipedia.org/wiki/Solfanger

Med så liten tank, er det ikkje store solfangarane du treng for å fylle opp tanken på ein soldag med ein del soltimar.

   #102
 620     Hordaland     0
Jeg mener det er en fordel å ha litt størrelse på varmelageret med tanke på at det kanskje ikke er sol hver dag. I en lang solrik periode vil du med et stort varmelager kunne lagre den solvarmen du ikke rekker å bruke fra dag til dag. Så kommer det kanskje en uke med gråvær etterpå, og da er det fint å ha litt gratis varme å tære på. Du vil vel generelt få større varmeutbytte av solfangerne jo større tanken er, for da vil du sjeldnere oppleve stagnasjon, dvs at pumpen må stoppe for at ikke tanken skal koke.
   #103
 5,726     0

Du som tok opp avansert din julenisse.  :)

hehe, bra den..
du kan lese det som avansert = dyrt......


Anslut luft vann? Jaja alltid noen som vil kjøpe Lada. Er det rart det blir havarier.

Er det status eller oppvarming er grunnen til at ein del kjøper varmepumper; eg byrjar å lura....


Synes Sintef har noe mer tyngde enn deg.

Dette var ironi ikkje sant? ;)
Men kan du poste ein link, einaste eg kjenner til er påstander som dårlig COP for vp. mot gamle dobbelmantlete beredere, nye skal vera betre på dette.


Hus med lavt oppvarmingsbehov har like stort behov for varmt tappevann som vanlig hus, da velger man ihverftfall ikke en løsning som er dårlig på tappevann.

Hus med lavt oppvarmingsbehov har mykje større problem med å forsvara eit stor investering i oppvarmingssystem, så da velger man som oftes en løsning som totalt er den beste for økonomien, og den innbefatter sjelden dyre varmepumper. Maks. kr. 30000,- over 20 år og med 10% rente for å gå i null kan investeres for å spare 3500 kWh med  1,- kr pr. kWh for vv. oppvarming. Det er ikkje mykje varmepumpe ein får for den prisen, eg kan kun sjå Lada så langt iallefall ;)

Om oppvarming av lavenergihus:
http://www.lavenergiboliger.no/hb/lavenergi.nsf/5e0e9cc13fa5bbd5c1257068003f6ec4/38dc57cb3ce9fce2c12573f7004c7fd8/$FILE/Oppvarmingssystemer%20for%20boliger%20av%20lavenergi-%20og%20passivhusstandard.pdf

Hvis Boligbyggerene skal bruke 5000 kWh på oppvarming, tillater dette iht. Sintef rapporten over ei maks. investering i oppvarmingskilde på kr. 40000,- for straumpris 1 kr/kWh.
   #104
 1,267     0
Lavenergihus da bør man tenke litt på investeringen ja. Det bør man også når man kjøper kjøkken og alle andre ting til huset. VP er vel det eneste som har sjangs til å betale seg.

Skal se om jeg finner der Sintef sier ikke anbefalt.

De nye tankene er ikke så mye bedre på cop enn de gamle selv om oso er aldri så flinke på markedsføring.
   #105
 1,185     0
Selv om EP-2 serien til Oso kanskje blir et kompromiss så er den kurant for de som har hus uten kjeller og dårlige muligheter til å plassere store tanker til varmelagre. Vi har rett og slett ikke plass til 3000 liter tank uten å evt grave den ned i hagen. Noe som rett og slett ikke er mulig enda og ikke kommer til å bli gjort før man evt utvider med solfangeranlegg.
   #106
 9,677     Kysten     0
Hvis en legger hele rullen med pex rør på en vindel og ruller ut etter hvert som en legger rørene. Vil rørene da få snurr på seg slik at hele rullen må snues innimellim? om det var forståelig skrevet!?

   #109
 10,486     Akershus     0

75% (som ei VP. med veksleventil klarer)


Veksleventil... Betyr det at varmepumpen vekselvis kan lade akk.tank med lavest mulig temp for gulvvarme, og innimellom veksle over til en annen kurs og lade høyere temperatur til tappevann, for på den måten å få høyest mulig COP på gulvvarmen og samtidig minst mulig behov for el. patron til tappevannet?
Signatur